Reamintiri din vremea muzicii bune cu formația Rock Abil la Terasa Nicol din Lugoj

Spread the love

Loading

IMG_0916

Joi, 13 iunie 2013, la Terasa Nicol, a avut loc un concert în premieră. Formaţia „Rock Abil” a susţinut un concert live blues – rock .
Marian Draghia – chitară solo – vocal, Valentin Ivănescu – vocal – chitară bas, Petre Prisăcaru – tobe şi invitatul special Grigore Bujor Hariga – chitară solo – fost component de bază a grupului timișorean Pro Muzica – au oferit o seară de neuitat.

 

{gallery}rockabil{/gallery}

Formația a cântat melodii celebre din repertoriul formațiilor:

Cream – grupul rock britanic care l-a lansat pe Eric Clapton in anii ’60, care mai avea doi membri celebri: basistul Jack Bruce si bateristul Ginger Baker. Elvis Presley

Elvis Presley – Timp de 22 de ani, Regele Rock-and-Roll-ului s-a pus în slujba muzicii și a celor din jurul său. 31 de filme și 2 documentare, 64 de albume de studio sau live, 149 de single-uri și nenumărate concerte; acestea sunt doar câteva din cifrele ce pot caracteriza o carieră fantastică, din care puține realizări lipsesc.

Deep Purple – o pionieră a muzicii heavy metal din Regatul Unit, alături de Led Zeppelin și Black Sabbath.

Creedence Clearwater Revival – o formație americană de rock de la sfârșitul anilor ’60 și începutul anilor ’70. Lansând o serie de discuri single de succes de pe diferite albume, au fost foarte populari o perioadă , atât în SUA cât și în alte țări.

Ten Years After – o trupa de blues-rock englez considerată cea mai populară la sfârșitul anilor 1960 și începutul anilor 1970.

Jimi Hendrix – este considerat unul dintre cei mai mari chitariști rock din lume, stilul său nou, la acea vreme, de a cânta la chitara electrică a influențat majoritatea chitariștilor moderni. Din cauza vieții dezordonate el a lăsat în urmă puține înregistrări hi-fi; multe dintre discurile sale care circulă, sunt piratate din concerte.

Johnny Winter – a înregistrat mai multe albume de blues nominalizate la premiile Grammy și continuă să facă un tur pe scară largă. În 2003, el a fost clasat pe locul 63 în lista revistei Rolling Stone din „100 Greatest chitariști din toate timpurile”.

 

Valentin Ivănescu:

 • În ’71 a fost coptat în formația Timizii, ca și chitarist armonie.
 • În ’73 a cântat  într-o trupă, în a cărei componență se afla Nelu Fărcășescu și Nelu Avram, tot ca elevi;
 • În ’78 invitat de C.E.S.(Când Ești Student), cu Nelu Fărcășescu, până în ’80;
 • În ’81-’82 în nou-înființatul Șah-Mat – Vio Drăgan, George Chipăroaia, Lucian Goia, Viorel Târziu și Nandy Vick;
 • În facultate a cântat în  trupa  Linia 27, denumită așa după autobuzul care făcea legatura între Bastion și Facultatea de Agronomie;
 • În paralel, începând cu anii ’84 a activat cu noul Șah-Mat, care aborda de astă dată o muzică îndreptată spre soft-rock, până în ’87;
 • În anii ’90-’93 Kunzer Band – a cântat la festivalul de la Bocșa, la Casa Studenților din Timișoara cu ocazia unui concert care îl omagia pe John Lennon

După revenirea din Canada, a reintrat în Șah-Mat (între 1999-2001) și tot în această perioadă a mai cântat într-o variantă în trupa numită Old Boys, cu Nelu Fărcășescu și Iulian Maxim, cu  care am  și susținut un concert de binefacere în 17 octombrie 2000, la Liceul Teoretic Buziaș.

 • Împreună cu Costel Toma, Iulian Maxim si Ioan Evu, în 2002 a format grupul Acvilon, susținând concerte la Buzias  la Cazinó si Hotel Parc si la Hunedoara la Galeriile de Arta. Totodata a lansat si un CD continand colinde, intitulat: „Vitralii de Zapadă”.
 • În 2004 a colaborat o scurtă perioadă și cu Pragul de Sus, la chitară si vocal.
 • În decembrie 2009, a organizat un concert caritabil la Buziaș cu ocazia Crăciunului, cu foștii membri Șah-Mat, unde a și lansat un album numit Amintiri.
 • În 2010 prinde contur trupa Rockabil, prin propunerea lui Alin Farcășescu și a lui Andrei Comșa, cu aceștia cântând atât piese originale, cât și cover-uri –  ca stil:  folk- rock, rock și blues.

În prezent activează tot în Rockabil la chitară bass si vocal, dar în  altă formulă:  Marian Draghia – chitară solo, Petre Prisăcaru – tobe,  Grigore Bujor Hariga – chitară solo, fost component al trupei timișorene Pro Musica. Cântăm atât piese originale, cât și cover-uri după Cream, Johnny Winter, Creedence Clearwater Revival, Ten Years After, Jimi Hendrix ș.a.

Într/un viitor apropiat vom prezenta detaliat și pe ceilalți membri ai formației Rockabil.

{gallery}rocknicol{/gallery}

Sursa: en.wikipedia.org, Wikipedia.ro, buzieseanul.ro,

La concert au participat muzicieni renumiți din Lugoj și Buziaș: Vio Drăgan – Șah Mat, Cezar Costescu și Andrei Mezei – Logic, Marcel Sârbu – organist la Șah Mat, Costică Vieru – cel mai vechi toboșar din Lugoj și alți animatori a vieții muzicale din Lugoj de dinainte de 1989.

Acest concert nu a putut fi realizat fără bunăvoința Danei și Zeno Petrovici. Nu trebuie uitat și contribuția lui Vasile Covaci, care abia a avut timp să asculte o melodie, fiind nevoit să facă față cererilor invitațiilor.

Să sperăm că acest concer va fi un început și că vor urma și alte concerte live pe Terasa Nicol.

{gallery}invitati{/gallery}