Cei mai importanti actori din sectorul constructiilor
Aproximativ 300 de actori din sectorul constructiilor s-au intalnit in data de 22 aprilie 2015 la hotel Novotel. Evenimentul organizat de Federaţia Patronatelor Societăţiilor din Construcţii – FPSC, în parteneriat cu PRIAevents şi Uniunea Generală a Industriaşilor din România – UGIR, cu sprijinul: Camerei de Comerţ Româno – Germane, al PSC şi al PPTT a contituit unul dintre cele mai importante intalniri din domeniu.
Conferinta Restart Constructii a reunit participanţi precum: antreprenori şi manageri de top din sectorul de construcţii&imobiliare, producători de materiale, arhitecţi şi proiectanţi, reprezentanţi ai camerelor de comerţ şi ai ambasadelor, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale şi patronatelor, experţi în finanţări şi achiziţii publice, consultanţi, avocaţi, companii IT&C şi a constituit cel mai bun prilej de a discuta despre relansarea investiţiilor în acest sector.
Lectori de succes – discutii interactive
Lectorii prezenţi la conferinţă au fost: Ionuţ MICU – Director General, Ministerul Fondurilor Europene, Cristian ERBAŞU – Preşedinte al FPSC, Bogdan- Paul DOBRIN – Preşedinte, ANRMAP, Cătălin POPESCU – membru al Consiliului de Conducere, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, Elena IONESCU – Director, Direcţia Economică şi Administrativ, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Liviu Dominic DUMITRU – Director General, Unitatea pentru Coordonarea şi Verificarea Achizitiilor Publice şi Cristian STAMATIADE – Şef Serviciu Reglementare in Construcţii, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Victor CÂNDEA-MUNTEAN – Purtător de cuvânt, Inspectoratul de Stat în Construcţii.
Temele atinse, extrem de importante, s-au conturat pe absorbţia fondurilor europene, proiectul de lege a achizitiilor publice în scopul optimizării proiectelor, renunţarea la criteriul principal de atribuire – “pretul cel mai scazut”, clasificarea şi certificarea firmelor de construcţii, informatizarea sectorului şi măsurile pe care le are în vedere Ministerul Finanţelor Publice pentru relansarea sectorului de construcţii.
Evenimentul s-a finalizat cu o sesiune de discutii libere, cu participare deosebit de interactiva din randul participantilor.
Rezultate optime pentru sector
Dialogul constructiv între reprezentatii autorităţilor publice, institutii din sector si companii, doreste a pregati sectorul constructiilor pentru schimbarea legislaţiei achiziţiilor publice, precum şi la relansarea invesţitiilor în domeniul, contribuind la o mai bună absorbţie a fondurilor europene.
Despre FPSC
FPSC este contributor activ la formularea reglementărilor legislative care definesc şi influenţează sectorul, find reprezentat atat în CDS cât şi în CTS, în cadrul MDRAP şi în celelalte ministere relevante pentru domeniul construcţiilor.
FPSC însumează peste 350 de firme, acoperind toate activităţile din construcţii, în special contractori, subcontractori, producatori materiale de construcţii, proiectanţi şi arhitecti, etc.
Direct sau prin intermediul patronatelor membre, FPSC derulează diverse programe printre care: monitorizarea şi îbunătăţirea cadrului legislativ, promovarea firmelor în pieţe internaţionale, pregătirea profesională a capitalului uman.
În plan naţional, FPSC este membru al Uniunii Generale a Industriaşilor din România – UGIR şi implicit al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România – ACPR, iar în plan European, este membru cu reprezentare în boardul director al Uniunii Europene a Constructorilor Dezvoltatori – UEPC.
Despre PRIAevents
PRIAevents – experţii tăi în evenimente! Noi aducem informaţii de ultimă oră şi trend-uri în business prin intermediul conferinţelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experienţă de peste 10 ani în organizarea evenimentelor premium pentru zona de business va găsi cele mai bune metode pentru a vă garanta ROI şi pentru a croi un eveniment special pentru dvs.
Dezbatem cele mai fierbinţi teme, aducem cei mai importanţi speakeri, reunim în audienţă participanţi care corespund cu target-ul dvs.
Fie ca doreşti ca evenimentul să aibă loc în Bucureşti sau în alte oraşe din ţară, PRIAevents se focusează pe audienţe B2B sau B2C. Experţii noştri în evenimente vor şti să vă sfatuiască şi să vă propună cel mai inovativ şi cel mai potrivit eveniment. De asemenea, noi livrăm traininguri pentru diverse sectoare de business atât intr-o sală de conferinţe cât şi online.
Dacă vrei să organizezi o gală, o conferinţă, un training, o competiţie sportivă, un eveniment de lansare a unui produs B2B sau B2C, o prezentare de modă, o degustare, un concert, prezentare a unui produs de frumuseţe, poţi apela cu cea mai mare încredere la experţii noştri în evenimente. Experienţa, abilităţile, viziunea creativă şi orientarea noastra spre ROI pentru fiecare partener ne califică a fi alegerea potrivită pentru evenimentele de succes.
Despre UGIR
Uniunea Generală a Industriaşilor din România – U.G.I.R., este o organizaţie patronală naţională de tip confederativ, persoana juridică înregistrată la Tribunalul Municipiului Bucureşti în septembrie 1992, organizaţie care prin statutul său şi-a propus să reia activitatea organizaţiei patronale naţionale U.G.I.R. constituită în 1893 şi a cărei activitate a fost întreruptă în 1948.
U.G.I.R. actionează, pentru promovarea în relaţiile economice a liberei iniţiative şi a principiului concurenţtei loiale cu scopul realizării în România a unei economii de piaţă de succes, a unei economii reale cu capital majoritar privat.
U.G.I.R. a realizat o serie de convenţii şi acorduri de colaborare pe termen lung având obiective concrete cu organizaţii patronale din tări precum Franţa, Italia, Germania, Suedia, Spania, Chile, Bulgaria, Cehia, Federaţia Rusă, Ucraina, Kirgizstan, Azerbaidjan, Tadjikistan, Armenia, Kazahstan, Uzbekistan, Gruzia, Belarus, Turkmenistan, Kuwait.
Aceste acorduri creează un cadru favorabil dezvoltării legăturilor economice şi comerciale între agenţii economici, din ţara noastră şi ţările respective.