Retrocedări cu cântec (de hoție)

Spread the love

Loading

1Petru Munteanu își continuă infracțiunile.

Cea mai mare escrocherie imobiliară. Așa titrează de câteva săptămâni un ziar din Lugoj. Din păcate nu înțelegi mare lucru dintr-o serie de articole care are o singură sursă: dosarul din instanță.

Lugojeanul Petru Munteanu a falsificat testamentul unui lugojean de neam nobil. Mama acestuia a fost menajera lui Șandor Egon Tiberiu. Cei apropiați acestuia declară că Șandor nu a avut relații cu

menajera. Aceasta locuia într-o cameră în curtea imobilului din Piața I.C. Drăgan. Ziarele interbelice au prezentat cu lux de amănunte primele cinci zile de căsătorie a lui Șandor cu fiica patronului de la Calapoade Lugoj. După primele zile, în care cei doi miri nu au avut nicio relație apropiată, în a cincea zi, fata l-a descoperit împreună cu un alt bărbat în pat. A vuit Lugojul despre această aventură homosexuală și rușinat tatăl lui Egon l-a trimis la studii în Franța, la Univeristatea din Lyon. Mai trebuie spus că tatăl lui Șandor a avut o funcție importantă în perioada dintre cele două răyboaie, a fost câteva legislaturi președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție de la București.

 

Petru Munteanu s-a născut în 1950 la Tapia. În registrul Bisericii Ortodoxe din acest sat s-a consemnat nașterea lui Petru, dar în dreptul numelui tatălui a fost trasă o linie. Cert este și faptul că Șandor și mama lui Petru Munteanu s-au întâlnit prima oară în 1956, când întors din pușcăria comunistă, căuta o femeie pentru a-i fi menajeră.

Când Șandor a murit subit și în același timp și dubios, Petru Munteanu s-a gândit că dacă îi falsifică testamentul va putea locui în apartamentul imobilului din apropiere de Poliția Lugoj. Acest testament nu a atras atenția organelor comuniste, însă după 1989, când au apărut legi privind retrocedarea imobilelor și terenurilor confiscate de comuniști s-a folosit de testamentul fals și a revendicat bunurile confiscate. Nu s-a oprit aici, a mers și mai departe, a revendicat și bunurile rudelor lui Șandor, care nu au fost solicitate de nimeni.

{gallery}escroc{/gallery}

Astfel, prin falsificarea testamentului lui Egon Tiberiu Șandor, Petru Munteanu a reușit să obțină o avere pe care alții nici în vis nu o pot avea. În demersul lui ilegal a fost ajutat, protejat, scăpat de răspundere și făcut proprietar de instituțiile statului și instituțiile administrației locale în perioada 2001 – 2007.

Am mândria și bucuria să semnalez că încă din 2007, am scris în ziarul Actualitatea o serie de articole prin care demonstram că Petru Munteanu a falsificat testamentul și în baza acestui testament fals el și-a însușit mai multe imobile și terenuri din Lugoj și împrejurimi.

Faptul că articolele scrise de subsemnatul a atras atenția Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara a însemnat că totuși în țara asta se mișcă ceva. Ancheta a demarat în 2011 și a fost finalizată la începutul anului 2013. În primăvăra acestui an magistrații de la Judecătoria Lugoj au judecat fondul și au constatat nulitatea testamentului, iar bunurile primite pe nedrept de Petru Munteanu se vor întoarce în proprietatea Primăriei Lugoj.

Pentru a scăpa de răspunderea penală Petru Munteanu a simulat nebunia. Când s-au făcut cercetări privind scrisul de mână, Petru Munteanu a refuzat să scrie, numai că anchetatorii nu s-au oprit aici. Au căutat peste tot și au găsit, stupoare, mai multe reclamații scrise chiar de Petru Munteanu împotriva lui Șandor la Securitate. Încet, încet și sigur a ieșit la iveală caracterul acestuia. Acum în zadar umblă pe străzile orașului și plânge. A fost bogat câteva clipe, a scos cu sânge rece chiriașii din casele primite pe nedrept și a rămas sărac cum s-a născut de fapt. Procurorii i-au confiscat mașina Dacia Duster, i-au blocat bunurile în Cartea Funciară și după sentința de la Judecătoria Lugoj, cu siguranță că nici apelul și nici recursul nu vor schimba sentința instanței de fond.

Și totuși, nici acum în ceasul al doisprezecelea, Petru Munteanu nu s-a cumințit și încearcă să păcălească, ba pe unul, ba pe altul, să închirieze sau să vândă din apartamentele din imobilul de pe splaiul Coposu, nr. 6.

Ce este mai important, cercetările s-au extins asupra tuturor imobilelor retrocedate, iar comisia de retrocedare din anii 2001 – 2007 vor fi cercetați penal. Unii din această comisie sunt aleși locali, funcționari publici, care împreună cu fostul primar Marius Martinescu au devalizat acest oraș și au îmbogățit pe nedrept mai multe persoane dubioase. Mai rămâne de demonstrat câți bani s-au dat ca mită.

Cred că totuși justiția se mișcă. Greu, târâș grăpiș, dar se mișcă și prin cercetările ce vor urma, orașul Lugoj va deveni mai bogat, iar unii oameni, pe care i-ați cunoscut veți prefera să nu-i fi cunoscut.