Corneliu Vadim Tudor a fost exclus din PRM
Gheorghe Funar a fost ales preşedinte al partidului
Vadim Tudor: “PRM e brand înscris la OSIM pe numele meu, nu mă poate da nimeni afară din partid”.
Fără susţinere politică cariera lui Corneliu Vadim Tudor a ajuns la final. A ajuns aici datorită unui şir lung de scandaluri. A considerat partidul România Mare
proprietatea lui personală şi a dat afară pe cine i s-a opus. S-a certat cu femeile din PRM, cu deputaţi şi senatori, dar cu cine nu s-a certat…
Când a pierdut sediul partidului a atacat executorul judecătoresc, o femeie care îşi făcea meseria, cu Becali a fost când prieten când duşman, iar cu ziariştii care nu erau de accord cu el îi insulta ca la uşa cortului. Şi ţinând-o tot aşa într-o mârlănie sonoră s-a detaşat şi a rămas singur. Modul dictatorial cu care a condus PRM a făcut ca partidul să nu mai fie parlamentar şi marea realizare din 2000, când a ajuns în turul doi la preşidenţie cu Ion Iliescu, a rămas doar o amintire.
Partidul pe care Vadim l-a fondat s-a debarasat de tribun, fiindcă membrii marcanţi şi-au dat seama că dacă nu se renunţă la acest personaj PRM v-a dispărea cu totul din viaţa politică.
Congresul Extraordinar al Partidului România Mare (PRM) desfăşurat la Alba Iulia, la care au participat în jur de 700 de delegaţi, a decis excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor şi alegerea lui Gheorghe Funar în funcţia de preşedinte (Agerpres).
Pentru funcţia de presedinte al PRM au candidat: Gheorghe Funar, Corneliu Ciontu şi Ştefan Valentin Varga. Rezultatul după numărarea voturilor: Gheorghe Funar – 530 de voturi, Corneliu Ciontu -113 voturi, iar Varga – 17 voturi.
Prima declaraţie a lui Gheorghe Funar: “Corneliu Vadim Tudor, la fel ca oricare dintre noi, este trecător prin lumea asta şi un preşedinte de partid nu poate să rămână în această funcţie 100 de ani”, a spus Funar.”
Noul preşedinte al PRM a mai spus: “Părerea unanimă a delegaţilor prezenţi la congres a fost că partidul are nevoie de unitate şi că trebuie înlocuită dictatura unei singure persoane, a fostului preşedinte Corneliu Vadim Tudor, cu o conducere democratică şi care să respecte statutul partidului.
La propunerea noului preşedinte PRM, Biroul permanent a aprobat modificarea din statut, prin care se limitează la două mandate pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte şi secretar general.
Corneliu Vadim Tudor a ameninţat: “PRM e brand înscris la OSIM pe numele meu, nu mă poate da nimeni afară din partid!”.
Fostul preşedinte crede că până la Anul Nou situaţia din partid se va clarifica, iar pe contestatarii săi fiind acţionaţi în instanţă.
Cine este Gheorghe Funar?
Gheorghe Funar, politicianul care l-a „detronat“ pe Vadim s-a născut pe 29 septembrie 1949 la Sânnicolau Mare, în judeţul Timiş. Funar este de profesie economist, absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din Cluj-Napoca.
De-a lungul timpului, s-a făcut remarcat în viaţa politică printr-o retorică naţionalistă, deţinând funcţia de preşedinte al Partidului Unităţii Naţionale Române, în perioada octombrie 1992 – martie 1997.
În 1992, Funar a candidat la alegerile prezidenţiale din partea PUNR şi s-a clasat pe locul al treilea, obţinând 10,3% din voturi. Patru ani mai târziu, a candidat din nou, însă nu a mai obţinut decât 4,7% din voturi, fiind clasat pe locul şase.
Ulterior, s-a înscris în Partidul România Mare, unde a deţinut, până să ajungă la şefia formaţiunii, funcţia de secretar general.
După ce, timp de 12 ani, a fost primarul oraşului Cluj-Napoca, în 2004 a fost ales senator PRM de Cluj, iar un an mai târziu, a devenit lider al grupului PRM în Senatul României. Funar a mai candidat de două ori la Primăria Clujului, în 2004, respectiv în 2008, dar a fost învins de fiecare dată de Emil Boc.
În timpul activităţii sale de primar, a fost acuzat de abuz în serviciu în legătură cu mai multe licitaţii publice, însă a şi intentat procese altor politicieni din Cluj, precum şi jurnaliştilor, pe care i-a acuzat de calomnie. O altă controversă vizează faptul că o mare parte din averea noului preşedinte PRM a fost trecută pe numele lui Sabin Funar, fiul acestuia.
În perioada 2004-2008, în calitate de senator, el a înaintat 327 de propuneri legislative. Printre altele, a cerut ca elevilor din clasele I-VIII să le fie oferită o Biblie în versuri, ca manual auxiliar pentru orele de religie. Totodată, a solicitat introducerea în şcoli a unei ore de şah pe săptămână.
De asemenea, a propus „eradicarea sărăciei“ prin implementarea unui program care prevedea „creşterea, în perioada 2005-2008 a salariului mediu brut pe economie cu aproximativ 60% faţă de nivelul anului 2004“.
Gheorghe Funar s-a remarcat ca fiind un politician vocal, cu o atitudine antimaghiară demonstrată prin proteste şi acţiuni publice.
În septembrie 1996, în ziua în care s-a semnat tratatul de bază între România şi Ungaria, el organizat o paradă mortuară pe străzile din Cluj. Printre acţiunile sale se numără şi modificarea numelor de străzi care evocau personalităţi din cultura maghiară, dar şi vopsirea băncilor şi a pubelelor din Cluj-Napoca în roşu, galben şi albastru.
Totodată, Funar a fost acuzat că promovează şi un mesaj antisemit, una dintre cele mai controversate declaraţii ale sale datând din 2010, când a afirmat că Mihai Eminescu ar fi fost ucis de către evrei.
{gallery}vadim{/gallery}
Scandalurile lui Vadim
Corneliu Vadim Tudor şi-a pus multe femei în cap, de-a lungul anilor, şi nu o dată a fost acuzat de viol. Ultima pe lista neagră a tribunului e chiar “sexy-peremista” Ancuţa Carcu, care susţine că politicianul a vrut să-i rupă sutienul.
“Vadim a vrut să mă violeze. Am fost la el la birou. M-a bruscat şi a vrut să-mi pună mâna pe sâni, era să-mi rupă sutienul. Mi-a zis că el în braţele mele vrea să moară”, a spus ea, la Antena 1.
In direct, la TV, cei doi şi-au aruncat cuvinte grele: „Du-te în morţii mătii de curvă. Prostituata dracu! Miroşi a spermă de la o poştă. Fă, paraşuto!”, a izbucnit politicianul la Antena 1.
“Sexy-peremista” nu e prima femeie care îl acuză de tentativă de viol pe Vadim. Înaintea ei, Oana Zavoranu a încercat să convingă o ţară întreagă că tribunul îşi stăpâneşte cu greu hormonii în prezenţa unei femei frumoase şi voluptuoase.
„A încercat să mă violeze. A tăbărât pe mine la Senat. După ce mi-a arătat ce tablouri are în birou, s-a dus şi a închis uşa. Apoi a băgat cheia în buzunar. Cred că îi era teamă să nu intre cineva peste noi. A venit la mine şi şi-a schimbat privirea gales”, a declarat Oana.
Şi cu Mariana Moculescu a avut scandaluri grele. Cei doi s-au “încăierat” după ce Vadim a concediat-o pe fosta soţie a compozitorului.
Acum îl înțeleg pe Horia Moculescu. E o handicapată! Nu-i place munca, poate s-a obișnuit pe linia de centură. În clipa asta e concediată pentru că este handicapată. Să se ducă să se trateze. Nu îi place munca, îi place pomana. Ea pare sănătoasă, dar are bubă la cap, are o jumătate de litru stricat. Femeia asta în criză de isterie. Este o curvă, o oaie proastă!”, a spus Vadim Tudor în emisiunea „Happy Hour” de la Pro Tv.
“Este un cioban, un porc. Păcat de cărțile citite, pentru că în comportamentul de zi cu zi are niște lacune incredibile. Este un oportunist. Eu nu sunt sclavă dacă am fost angajata lui. Ești un prost!”, i-a transmis Mariana Moculescu.
Vadim si Mărioara Zăvoranu au fost protagoniştii unui scandal monstru, într-o parcare. “Du-te, fa, in morţii mă-tii de curvă. Marş în morţii mă-tii. Ăsta-i ceasul tău? Vrei ceas? Dar o muie nu vrei tu? Ia fă ceasul, în morţii mă-tii. Tu nu mi-ai dat niciun ceas. Era să-mi dai o boală venerică dacă mă culcam cu tine, dar nu m-am pus la mintea ta. Uite cum arăţi, fă, ştergi maşina de praf!”, a strigat Vadim.
Tribunul a şi scuipat-o pe Mărioara şi a continuat circul: “Aşa un dos de palmă îţi dau! Du-te, fă, la vrăjitoarele Oanei. Luaţi-o, mă, pe asta de aici că o bag în asfalt! Unde are cimitirul curva asta bătrână?”, i-a spus Vadim.
“Mai parlamentarule de căcatt ce eşti!”, i-a răspuns Marioara, uimită de tirul incredibil de jigniri.
Şi cu Rona Hartner a intrat în scandal, în 1999. Atunci, el a acuzat-o că ar fi avut o idilă cu fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu.
În 2011, Vadim a intrat în scandal şi cu un executor judecatoresc, tot femeie, care se ocupa de procedurile de evacuare de la sediul central al PRM din Bucureşti. Vadim a adresat injurii executorului judecătoresc venit să evacueze sediul PRM, printre expresiile pe care liderul PRM le-a adresat femeii fiind „căţea turbată”, „pitică nenorocită” sau „vită încălţată”.
“Cine eşti tu fă, proasto, eu am făcut legi în ţara asta! Pitica dracului, pitică nenorocită, uită-te în oglinda. (…) Taci dracu din gură, căţea turbată, vită încălţată! Faci tu ordine în partidul meu?„, si-a continuat atacul furibund şeful PRM, în acea vreme..
Şi între Miron Cozma si Corneliu Vadim Tudor a avut loc un mare scandal.
Miron Cozma: “Nu înţeleg cum acestui personaj nu îi este ruşine să vorbească public despre câte femei a avut. Nu are cei şapte ani de acasă, este revoltător ceea ce a făcut”, a declarat Cozma pentru CANCAN.ro.
Cele mai mari scandaluri din PRM
Fondatorul PRM, Corneliu Vadim Tudor,a fost suspendat din fruntea partidului pe care l-a condus cu mână de fier din 1991. Urmează, firește, scandal, tribunal, insulte, ca de fiecare dată când este vorba despre PRM.
1. Evacuarea din sediu. Pe 4 ianuarie 2011, evacuarea PRM din sediul de pe strada Emile Zola, revendicat de fostul proprietar și câștigat definitiv în instanță, se transforma în circ. Vadim Tudor a refuzat să părăsească imobilul, i-a insultat pe polițiști și pe executorul judecătoreasc, acesta din urmă, o femeie, fiind chiar stropită cu apă și înjurată de susținătorii liderului PRM. Ca rezultat al rezistenței opuse față de evacuare, procurorii au anunţat cercetarea liderului PRM Corneliu Vadim Tudor pentru ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti privind evacuarea acelui sediu.
2. Scandalul Rona Hartner. În 8 ianuarie 1999, președintele PRM a încercat să declanșeze un sex-gate dâmbovițean după modelul celui în care era implicat Bill Clinton. Ca urmare, acesta a făcut public un presupus jurnal al actriței Rona Hartner, care relata o idilă pe care aceasta ar fi avut-o cu președintele României, Emil Constantinescu. Scandalul s-a stins fără efecte majore.
3. Retragerea din 2005. Este una dintre rarele situații când un președinte este dat direct afară din partid. I s-a întâmplat lui Corneliu Ciontu, fost ani de zile mâna dreaptă a lui Vadim Tudor, și lăsat de tribun să conducă PRM în speranța că acesta va fi primit în Partidul Popularilor Europeni. După trei luni, plictisit să stea pe tușă și enervat de refuzul PPE, Vadim Tudor a revenit și l-a exclus pe Ciontu din partid.
4. Dezvelirea bustului lui Yitzak Rabin. În ianuarie 2004, într-o încercare de a demonstra că nu este anti-semit, Vadim Tudor a organizat, la Brașov, dezvelirea unui bust al fostului premier israelian Yitzak Rabin, asasinat în 1995. Vadim Tudor chiar i-a invitat la manifestări pe copiii lui Rabin, care au protestat însă față de felul în care președintele PRM încerca să se folosească de memoria tatălui său.
5. „Scandalul Tricolorul”. Un scandal inedit până și pentru PRM a izbucnit în octombrie 2011, când echipa de tineri care se ocupa de site-urile publicațiilor PRM, „Tricolorul” și „România Mare”, nemulțumită de comportamentul tribunului, a umplut cele două site-uri, timp de câteva zile, cu mesaje anti-Vadim. Ca represalii, președintele PRM a dizolvat organizația de tineret a partidului.
Publicațiile lui Vadim Tudor mai făcuseră obiectul unui scandal cu câțiva ani înainte, când Nati Meir, devenit deputat PRM, a demisionat, în 2005, din cauza unui articol antisemit publicat în paginile „României Mari”.
6. Excluderea lui Neacșu și Meșca. În 2002, Ilie Neacșu și Sever Meșca, foști colaboratori apropiați ai lui Vadim Tudor, au fost excluși din partid după ce încercaseră să-l răstoarne pe acesta de la conducere. Cei doi au plecat cu mare scandal, publicând ulterior și o carte în care au dezvăluit secrete din bucătăria internă a partidului.
7. Scandalul salariatului lui Vadim Tudor. În iunie 2011, Cezar Cătălin Marin a anunțat că l-a dat în judecată pe europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor pentru fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Acesta a susținut că a ocupat o funcție în cadrul cabinetului de europarlamentar și că președintele PRM i-ar fi falsificat semnătura, însușindu-și astfel veniturile ce i se cuveneau.
Sursa:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/cele-mai-mari-scandaluri-din-prm-1042796.html
Concluzii
Corneliu Vadim Tudor este un exponent clar a unui politician născut din rămăşiţe comuniste. Comportamentul bizar a unui europarlamentar arată clar că politicienii din România au multe de învăţat şi că până când nu vom scăpa de cei care au fost COMUNIŞTI, în ţara asta nu se va schimba nimic. Corneliu Vadim Tudor insult pe toată lumea în direct la tv şi nimeni nu-I face nimic. Ia să înjuri un vecin cu martori şi să vezi ce se întâmplă!
Lăudabil este faptul că membrii PRM s-au gândit să-l dea afară pe tribun, care a adus mari prejudicii acestei organizaţii politice.
Mai rămâne de văzut dacă noua conducere va reuşi să oprească decăderea partidului cu cel mai pretenţios nume: România Mare.
N.A. În 1990 am publicat în ziarul Drapelul din Lugoj un articol cu acelaşi titlu. Cineva din Lugoj, un peremist indignat, a trimis ziarul la Bucureşti. În două numere al ziarului România Mare au apărut două articole întinse pe două pagini, cum că eu sunt spion finanţat de Societatea Timişoara şi o grămadă de minciuni etc.probabil că în 1990 eram prea pătimaş, fapt pentru care am atras atenţia tribunului.
Sursa fotografiilor şi caricaturilor: raspandaku.ro, frontpress.ro, lorzlex.wordpress
Sursa: HotNews.ro, adevarul.ro, cancan.ro