România, o vacă de muls!

Spread the love

Loading

Autor: Ion TECA

Zarvă mare zilele astea. Încă nu s-a stins năduful românilor care au avut senzația tratării și tranzacționării lor ca niște patrupede la fostele târguri de la țară, de către unii, care devorează … resurse.

Foarte mulți au afișat firmele acestor termite, pe care să le avem în atenție, pentru a nu mai contribui, prin necesitățile noastre, la profitul lor.

Au fost pichetări de ambasade și consulate, pentru a-i întrerupe din ceaiul de la ora 5, demonstrând, totuși, că cetățeanul are reacție.

Am văzut, de asemenea, chiar, pe Rareș „pensatul”, cum îi expunea cancelarului filo-rus, într-o înșiruire statistică, procentele de bunuri, servicii și de piață financiară, deținute de acești urmași și nostalgici imperiali, în Românica.

Eu l-aș întreba pe Rareș… oare el crede, cumva, „că-ca”ncelarul (a)ustriei, nu știe aceste date? Sau oficialii olandezi nu cunosc cât prăduiesc de la noi?

Nu l-am văzut, în schimb, să-i enumere pe cei care, începând cu „bombonel” Năstase, care a dat ca la talcioc PETROM-ul și BCR-ul, și încheind cu ex-președintele PNL-ului, actual președinte al acestei colonii, România, cum le-a făcut legi pentru exploatarea lemnului de către nașul acestuia, ZWEIHOPFER? Sau cum, tot el, a fost decorat de către nostalgicii hohenzolernilor…

OK! F BINE! HAI să nu mai achiziționăm de la firmele, deja ultra-afișate, în on-line, dar ele dau de mâncare la zeci de mii de familii, (de mâna a doua, bine-nțeles), iar la cât sunt ăștia de hămesiți și feroce, ar fi în stare să le ceară angajaților să aducă bani de acasă, numai să nu scadă profiturile. Are, cumva, acest guvern competent, vreun plan de rezervă, pentru această situație?

Însă, oameni buni, în acest moment, tot ce se poate face, și chiar se poate, pentru a mai avea o sclipire de demnitate națională, este de către autoritatea statului nostru, prin mutul fără gât, împreună cu guvernul lui, fiindu-le alături, prin votarea deciziilor acestora, alianța pieirii naționale, galben-roșie.

În rest, dacă statul nu face nimic, consider, că totul este, doar, o gargară ieftină de trei zile, eliberatoare de energie, favorabilă tot imperialilor.

Și încă ceva!

Stat român! Va trebui să te obișnuiești cu, din ce în ce, mai multe asemenea gesturi de umilință din partea unora care toată istoria au cărat. Oare, nu te-ai obișnuit cu „Homo homini lupus”, și că sentimentele umane sunt pentru fraieri?

Pentru că pe ăștia îi doare-n cur (termen din DEX), că în 1918, Iuliu Maniu a pus ordine în Viena, salvând realele capodopere de la dezastru. Îi doare-n cur că în 1922, când austriecii erau în colaps și în prag de inaniție, mii de copii de austrieci au fost primiți de familii de români, pe care i-au hrănit, îmbrăcat și școlit.

Uită! Și chiar dacă mai știu, nu le pasă, pentru că trebuie să se ungă pe unde-i doare!

Rușine!

Rușine, în primul rând, termitelor austriece și olandeze, dar, poate, mult mai mult, acestui stat impotent, trădător, corupt, până în măduva oaselor, cosmopolit, și, deja, certificat, eșuat.

În rest, ce să mai zic?

Fuguța în „mal” și tîrg, la Viena!

Tagged: