„Romeo și Julieta la Mizil”-ediția a XVI-a Înscrieri pe www.romeojulietalamizil.ro

Spread the love

Loading

„- Sire, tot s-a făcut pentru alte oraşe; pentru Mizil, nimic! Noi n-avem reşedinţă de judeţ, n-avem tribunal,
n-avem episcopie, n-avem regimentul 32, n-avem liceu, n-avem facultate de medicină, n-avem teatru naţional,
n-avem pod peste Dunăre – n-avem nimic, nimic, sire!” (I.L. Caragiale, O zi solemnă)

 

Pentru Festivalul internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil”, ediția a XVI-a, înscrierile se fac până pe 20.12.2022 pe www.romeojulietalamizil.ro, unde este formularul de înscriere sau prin poștă, pe adresa: Bădicioiu Laurențiu, L.T. „Grigore Tocilescu”, str. N. Bălcescu, 111-113, Mizil, Prahova, cu mențiunea Pentru Festivalul internațional „Romeo și Julieta la Mizil”, ediția a XVI-a. Pe internet, materialele se trimit într-un document word denumit cu motto. Se va scrie cu TNR, font 11 și diacritice; fără sublinieri/intervenţii. Prin poștă, materialele au motto pe plic. În plicul mare va fi altul închis, având scris pe el acelaşi motto. Se menționează numele, secțiunea, titlurile textelor, e-mailul, adresa, numărul de telefon, ocupaţia.
Festivalul are două secțiuni: una destinată adulților, cu două subsecțiuni: 1) Epigramă, la care se trimit patru epigrame, dintre care una are ca temă impusă O zi solemnă* (de I.L. Caragiale) 2) Poezie, la care se trimit trei poezii, dintre care una trebuie să aibă elemente de prozodie și cealaltă este destinată elevilor, având aceleași subsecțiuni și aceleași reguli. Pot participa tinerii români… de orice vârstă de pretutindeni (peste 14 ani)
.
*Epigramiștii se vor inspira din cunoscuta schiță caragialiană, care are ca temă orașul Mizil.

REGULI:
1.1. Oricine va înscrie un text ce nu-i aparţine (sau conţine părţi copiate) va fi descalificat
1.2. Oricine va trimite un text/texte publicate/postate până la data afișării rezultatelor va fi descalificat
1.3. Oricine va trimite un text/texte cu care a participat la alte concursuri literare va fi descalificat
1.4. Organizatorii pot descalifica, fără preaviz, concurenţii care nu dau dovadă de bun-simţ, respect şi decență
1.5. Organizatorii îşi declină responsabilitatea când un terţ preia textele în vederea folosirii lor ulterioare
1.6. Organizatorii vor publica/posta ulterior textele participanţilor în antologia festivalului, pe site sau în alte materiale conexe festivalului fără a mai cere acordul participanţilor.

Premiile sunt de 4000 de lei la ambele secțiuni.
Clasamentul va fi publicat pe www.romeojulietalamizil.ro în perioada 24-25 ianuarie 2023.

Festivalul este susținut de Fundația Culturală „Romeo și Julieta la Mizil”, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Consiliul Județean Prahova, Primăria Mizil și Consiliul Local.

La festival au fost prezenți: Solomon Marcus, Mircea Ionescu Quintus, Ioan Aurel Pop, Ștefan Cazimir, Nicolae Dabija, Mihai Cimpoi, Valeriu Matei, Vasile Tărâțeanu, Arcadie Suceveanu, Dan C. Mihăilescu,Teodor Baconschi, Alexandru Mironov, Daniel Cristea-Enache, Corneliu Leu, Lucia Olaru Nenati, Mircea Dinescu, George Corbu, Dan C. Lupescu, George Stanca.

Parteneri media: Radio România Actualități, TVR, Agerpres, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Literatura de azi, Epigrama, CD Press, Terra Magazin, Buc Press, Gazeta de Herța, Ziarul Prahova, Prahova TV, Linia întâi, Ziarul de Vrancea, Făclia, Leviathan, Vatra veche, Radio Prahova, Bună ziua, Iași!, Radio Cernăuți, BucPress, Telegrama, Incisiv de Prahova, La Punkt, Jurnalul Bucureștiului, Satiricon de Cluj, Gazeta de Chișinău, Diez, Gazeta Oltului.

Coordonatori: Laurențiu Alexandru Bădicioiu, Victor Minea, Claudiu Remus Minea și Cristiana Daniela Bădicioiu.

ÎNSCRIEREA ÎN CONCURS E DOVADA ACCEPTĂRII REGULAMENTULUI
ȘI OBLIGATIVITATEA RESPECTĂRII LUI!

Tagged: