RUGĂCIUNEA CARE SE ROSTEȘTE LA SĂRBĂTOAREA SCHIMBĂRII LA FAȚĂ A DOMNULUI ȘI MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS

Spread the love

Loading

Autor: DR. ONUFRIE (OCTAVIAN) POP,
ARHIEPISCOP SI MITROPOLIT DE BERGAMO SI EUROPA (ITALIA)

Doamne Iisuse Hristoase mă rog Ție în această zi de mare sărbătoare.  Tu, care Te-ai Schimbat la Față în prezența ucenicilor Tăi: Petru, Iacov și Ioan, aleși de Tine să te însoțească pe Muntele Tabor, și Le-ai  arătat lor că slava Ta se poate revărsa ca un mir asupra lumii, care să ne binecuvânteze viața de fiecare zi.

La ceas  de mare sărbătoare te  rog, Doamne Iisuse, Tu care ești cu adevărat Raza tatălui Tău,  trimite asupra mea o rază din strălucitoarea Ta lumină ca ea să mă călăuzească în clipele de supărare, când grijile mă sufocă, când nu mai am spor în munca  mea, când dușmanii mă pândesc sau când boala mă învăluie fără să știu.

Schimbarea Ta la Față să mă ajute și pe mine, păcătosul, să găsesc drumul  luminos de care am atâta nevoie, iar sufletul meu împietrit  de necazuri să se elibereze de supărare și de spaima că  viața mea va fi în continuare un coșmar.

Ajută-mă, Doamne Hristoase, să mi se împlinească și marea mea dorință (numește dorința). Ajută-mă în acest moment de cumpănă din viața mea și arată-mi drumul care să-mi schimbe cursul vieții, să nu mai am parte de întuneric, de pagubă, de boală și de răzbunarea dușmanilor adunați în jurul meu ca într-o șerpărie’. Amin!!

A doua variantă:

“Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cela ce Te-ai schimbat la față și ai îngăduit ucenicilor Tăi a vedea Slava Ta, precum li se putea, ajută-mă și pe mine să înțeleg dumnezeirea, să o cuprind pe cât aș putea în inima mea și în mintea mea, ca să am credință tare, ca să nu mă mai biruiesc cu necredința, îndoiala, să biruiesc cele rele ce mă ispitesc să cad, ajută-mă de-mi răsare în inimă lumina Ta, iubirea Ta, căci din iubirea Ta de oameni poți schimba orice suflet secătuit în izvor de daruri.

Sfinților ai lui Dumnezeu, apostoli și prooroci, rugați-vă lui Dumnezeu pentru mine, și ajutați-mă să mă schimb și eu pentru a fi bineplăcută Domnului, să am bunatate în loc de răutate, iubire în loc de ură și invidie, ascultare în loc de încrâncenare, ajutați-mă, voi, Sfinților ai lui Dumnezeu, să am pace în loc de tulburare, blândețe și milostivire în loc de mâniere și asuprire, credință în loc de îndoială, plecare de voie în loc de cârtire, mulțumire și rugăciune în loc de nemulțumire.

La praznicul Tău, Doamne, să mă schimb și eu aș vrea, ca să fiu bineplăcută Ție, ajută-mă, Doamne, pentru rugăciunile sfinților Tăi, și ale Măicuței Tale, ajută-mă cu mila Ta și cu iubirea Ta de oameni, ajută-mi, Doamne. Amin!

Sursa foto: impact.ro

Tagged: