Ruinarea fermierilor din Ticvaniu Mic

Spread the love

Loading

Autor: Prof. Maria Radu

Ruinarea sătenilor  din localitatea Ticvaniu Mic a putut fi făcută  cu ajutorul functionarilor din Primaria Ticvaniu Mare, care aveau acces la toată documentația cadastrală.

Toate instituțiile statului, indiferent de culoarea politică, si-au dat mâna în ruinarea și deposedarea de pământ a fermierilor din Ticvaniul Mic.

În anul 2011, unul dupa altul, sătenii  s-au trezit că  terenurile cultivate de ei, pentru care plăteau impozit și le aveau pe titlul de proprietate, sunt ocupate de o firmă  din ORAVIȚA, o ramură a Banat FARMING.

Titlurile de proprietate eliberate legal au fost ridicate de inginerul agricol al Primariei, dupa ce i-a pus să semneze ca li s-au predat.

Disperați și nenorociți  au confruntat titlurile de proprietate cu evidența  firmei străine și au constatat ca aceștia au intrat abuziv pe terenurile lor.

Organizați am mers în grup la Primăria Ticvaniu Mare pentru  întâlnirea cu delegații Corpului de control ai Prefecturii și cu ofițerul de la Inspectoratul județean de Poliție Caraș-Severin, oficiali care au intocmit o comunicare pe 11 pagini cu plângerile a 23 de fermieri.

La pagina 10 a acestui act se precizeaza că „nu s-au găsit fișele proces- verbal de punere în posesie a persoanelor fizice” și NU au vrut să prezinte adeverințele pe baza cărora  s-a făcut vânzarea la Primăria Ticvaniu Mare.

DE AICI S- A ÎNCEPUT SCHEMA FURTULUI DE TERENURI.

Sătenii  nu au abandonat lupta, au depus plângeri la Postul de Poliție Ticvaniu Mare și au mers, organizat, în audiență la Prefectul județului.

Stupefiată am fost în 2019, după aproape 9 ani, când  am găsit  într-un dosar penal contra polițistului Postului Ticvaniu Mare, Fica Dumitru, cu alt cap de acuzare, și dosarul cu plângerile  sătenilor, dosar care a fost pitit, cu nr.1389/P/2011.

Am copiat dosarul care a fost plimbat în 2 cauze de la Oravița- Reșița- Oravița, împreună cu alte dosare ale unor săteni pe care nu-i cunosc și cu alte infracțiuni.

Dosarul penal are 17 pagini și conține plângerile  a 29 de săteni.

Prin schema lor,  pe care o voi dezvolta în alt articol prin care arăt cum fermierii din Ticvaniu Mic au fost ruinați și furați.

Tagged: