Rusia a fost și este un pericol pentru Europa. Kremlinul este gata să declanșeze un război împotriva altor țări post-sovietice

Spread the love

Loading

Rusia a luptat cu Europa încă de la începuturi.

Regimul lui Putin susține că „Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni” și a răspuns doar la atacarea – la fel cum susține regimul lui Putin că nu a atacat Ucraina în 2022. Totul este fum și oglinzi.

Tocmai în 1939–1940, Uniunea Sovietică a atacat și ocupat Polonia, România, Finlanda, Estonia, Lituania și Letonia, parțial sau în întregime, apoi a anexat teritoriul.

Săptămâna trecută, Evgheni Fedorov, membru al Dumei de Stat a Rusiei din partidul de guvernământ „Rusia Unită”, a recunoscut cu cinism că Kremlinul este gata să declanșeze un război împotriva altor țări post-sovietice , deoarece Moscova nu renunță la planurile de a le acapara.

Fedorov a pregătit un proiect de lege pentru Duma de Stat, în care a propus restabilirea Imperiului Rus în fosta URSS .

El și-a justificat poziția prin faptul că diverse conflicte au loc tot timpul pe teritoriile țărilor independente și ale fostelor republici URSS (toate au fost ocupate de Rusia în momente diferite).

Prin urmare, ar fi „logic” să le returnăm URSS, chiar dacă Rusia ar trebui să lupte cu fiecare dintre aceste țări.

Fedorov a declarat că republicile au fost separate ilegal de URSS și, prin urmare, Rusia are dreptul de a le returna la granițele statului acum inexistent al Uniunii Sovietice. Actuala invazie a Ucrainei este începutul unei astfel de întoarceri.

În opinia lui Fedorov, fostele republici ale Uniunii Sovietice au fost în conflict cu Federația Rusă și vor continua să fie în conflict în viitor.

Ca exemple de astfel de „conflicte” el a menționat invadarea Georgiei de către Rusia și amestecul în politica Armeniei independente. Deci, Rusia va lupta cu toate aceste țări, a asigurat el.

„Toate fostele republici vor intra în conflict sau se vor lupta mai devreme sau mai târziu cu Rusia – aceasta este o chestiune de teorie”, a explicat Fedorov. El insistă că Rusia este în esență Uniunea Sovietică și că pur și simplu își întoarce teritoriile .

El crede că restaurarea URSS va opri aceste „conflicte”.

„Întregul teritoriu al URSS este instabil. Peste tot sunt acțiuni militare. Povestea cu Ucraina este deja a suta. Înainte de asta au existat Tadjikistan, Transnistria, Georgia și multe altele. Aceasta înseamnă că încălcarea legii din 1990–1991 a dat naștere la conflicte constante. Pentru a-i opri, va trebui să revenim la elementele de bază – la poziția legii”, a spus el.

„Poziția legii”, pentru Fedorov, este Rusia la granițele URSS. Cu Putin la cârmă, firește.

Fedorov depune, de asemenea, pretenții împotriva Lituaniei: nu ar trebui să fie membră a NATO și este necesară „restabilirea frontierei”.

În 2022, Fedorov a declarat că ocuparea Ucrainei și Lituaniei de către Rusia ar fi un „proces legitim”. Acum părerea lui este că toate țările din fosta URSS sunt un joc corect.

  • Apropo, chiar și conform legilor rusești, tovarășul Fedorov face propagandă extremistă. Dar cui îi pasă?
  • Articolul 353 din Codul penal al Federației Ruse: planificarea, pregătirea și declanșarea războiului agresiv.

Legile ruse ar trebui să fie suficiente pentru a-i urmări pe astfel de politicieni. Dar membrii Dumei nu sunt actori independenți: ei sunt șefi vorbitori desemnați să-și exprime anumite opinii, să propună legislație pregătită în administrația prezidențială și să apese butonul „Da” atunci când li se cere să voteze.

Un conclav de tehnologi politici de la Kremlin și de top al FSB conduce toate elitele politice ale Rusiei, guvernul, toate procesele legislative și politice, armata și forțele de aplicare.

Orice persoană neplăcută și activă fusese exclusă în ultimul deceniu. Oricine cu conștiință a rămas după Crimeea. Oricine capabil de compasiune și gândire critică a plecat în 2022.

Acei disidenți care au refuzat să plece, „Este casa noastră și de ce ar trebui să fugim?”, au fost arestați și amenințați și, dacă nu speriați, aruncați în închisori.

Toți cetățenii ruși sunt acum speriați, de la oameni obișnuiți la elite. Rusia este pătrunsă de frică. Și este condus de grupul care este îngrozit să-și piardă puterea (și viețile lor) și, prin urmare, va fi extrem de agresiv în gheare de locurile lor.

Ei proclamă „războiul etern” pentru a insufla și mai multă frică atât vecinilor lor, cât și propriilor cetățeni. Cel mai mare export al Rusiei nu este petrolul sau gazul. Este frica.

https://www.quora.com/