Rusia va lansa mâine rachete balistice într-un exercițiu nuclear, în timp ce liderii mondiali se adună la München pentru a încerca să evite războiul în Ucraina Potrivit publicației din Marea Britanie, dailymail.co.uk, planul de luptă al lui Putin este dezvăluit de informațiile britanice

Spread the love

LoadingRusia va efectua mâine exerciții ample, care vor implica rachete balistice și de croazieră cu tragere reală. Vor fi implicate forțele terestre din Crimeea și granița cu Ucraina în apropiere de Donbass, precum și unitățile navale de la Marea Neagră.
Acțiunea militară va fi supravegheată de Putin însuși și va testa „fiabilitatea armelor forțelor strategice nucleare și nenucleare”.
Această acțiune vine în timp ce miniștrii apărării se întâlnesc la München pentru o conferință de securitate considerată una dintre ultimele speranțe de a evita o conferință – deși Rusia nu trimite o delegație pentru prima dată în ultimii ani.
Rusia va efectua mâine exerciții cu rachete ample, inclusiv în jurul Crimeei și Mării Negre, care vor implica lansarea de rachete balistice și de croazieră și vor implica forțele sale nucleare, a anunțat Kremlinul. Exercițiul va implica forțele aerospațiale ale Rusiei, comanda sa strategică de rachete, flotele din Nord și Marea Neagră și Districtul Militar de Sud – care acoperă Crimeea și o parte a graniței din apropierea zonelor controlate de rebeli din Ucraina.
Acesta este conceput pentru a testa „pregătirea” comandanților și a trupelor, precum și „fiabilitatea armelor forțelor strategice nucleare și nenucleare” și va implica lansarea „rachetelor balistice și de croazieră”, a declarat astăzi Ministerul Apărării de la Moscova.
Oficialii susțin că exercițiul este planificat în prealabil, dar momentul va stârni temeri că este conceput pentru a oferi acoperire pentru o invazie a Ucrainei. Experții prevăd că prima fază a unui asalt rusesc va fi atacurile cu rachete balistice asupra zonelor de graniță, bazelor militare, infrastructurii și orașelor mari.
Paralela istorică cu Acordul de la München din 1938 – o încercare de liniște cu Germania lui Hitler care nu a reușit să evite cel de-al Doilea Război Mondial – cu greu ar putea fi mai emoționantă sau mai înfricoșătoare. Conferința are loc pe fundalul afirmațiilor rusești de „genocid” în regiunea Donbass din Ucraina, despre care Occidentul avertizează că va fi probabil folosit ca pretext pentru atac.
Aseară, la ONU, Rusia a prezentat documente care susțin că 9.000 de civili, inclusiv 126 de copii, au fost uciși de forțele ucrainene acolo. Afirmațiile nu au fost verificate.
Ministerul Apărării al Marii Britanii a subliniat aseară cum crede că se va desfășura o invazie rusă, menționând că peste jumătate din forțele Moscovei din apropierea Ucrainei au fost mutate acum la 30 de mile de graniță. Putin și-a adunat trupe la granița de nord a Ucrainei într-un mod care „amenință direct Kievul, capitala”, a spus raportul Ministerului Apărării, care arăta o serie de posibile rute pe care soldații ruși le-ar putea lua într-o invazie care i-ar putea vedea luând o mare parte din estul tara.


NATO a avertizat că vor exista victime civile „considerabile” în caz de război și că Putin „ar fi dispus” să suporte pierderile „pentru a obține ceea ce își dorește”. Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy, vicepreședintele SUA Kamala Harris și secretarul general al NATO Jens Stoltenberg se vor număra printre demnitarii care vor participa la evenimentul de trei zile, cunoscut sub numele de „Davos pentru apărare”, care începe vineri la hotelul Bayerischer Hof din München. Nicio delegație rusă nu va participa la conferință, a declarat Kremlinul săptămâna trecută – prima neprezentare în ultimii ani, subliniind cât de mult s-au deteriorat relațiile Est-Vest. Chiar și la apogeul revoluției ucrainene care a precedat anexarea Crimeei de către Rusia, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a participat.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că forumul a devenit din ce în ce mai părtinitor față de Occident, „pierzându-și inclusivitatea și obiectivitatea”. Daniela Schwarzer, cercetător senior la Centrul Belfer de la Harvard Kennedy School, a declarat: „Rusia are un interes limitat pentru dialog și în special pentru o conversație deschisă despre securitatea în Europa. „Conferința este o ocazie pentru Occidentul politic de a arăta unitate față de Rusia și față de regimurile autoritare în general”, a spus Schwarzer, care participă la eveniment.


Președintele american Joe Biden a declarat joi că există acum toate indicii că Rusia intenționează să invadeze Ucraina în următoarele zile și pregătește un pretext pentru a-l justifica, după ce forțele ucrainene și rebelii pro-Moscova au făcut schimb de foc în estul Ucrainei.
Kremlinul l-a acuzat că a alimentat tensiunile și l-a amenințat cu „măsuri militare-tehnice” nespecificate. Schwarzer a menționat că conferința, deși redusă în comparație cu cele pre-pandemice, va fi prima întâlnire fizică a comunității internaționale de securitate și politică externă în doi ani. Conversațiile în persoană au fost cheia pentru „consolidarea încrederii”, a spus ea. Confruntarea cu Ucraina nu este singura criză care îi va ține ocupați pe participanții la conferință. Mesele rotunde de sâmbătă, ziua principală a evenimentelor, vor aborda, de asemenea, situația fragilă de securitate din Sahel și revigorarea acordului nuclear din 2015 al Iranului.
Ambele probleme au izbucnit săptămâna aceasta odată cu anunțarea retragerii trupelor franceze din Mali după aproape un deceniu de luptă împotriva insurgenților islamiști și informații despre un nou acord dintre SUA și Iran. Președintele conferinței, Wolfgang Ischinger, le-a spus reporterilor că nu își poate aminti o perioadă în care au existat „atât de multe crize care se suprapun”.

Sursa: dailymail.co.uk

Tagged: