RUȘINEA ORTODOXIEI!

Spread the love

Loading

Autor: Cornel Pulbere

Urmăresc siderat afirmația Patriarhului rus Kiril, citez: ” Forțele răului sunt cele care luptă împotriva Bisericii Ortodoxe Ruse cu țările care au rezultat din Rus, un stat medieval, din care s-au format Rusia, Ucraina și Belarus ”

Vă întreb și eu retoric, în numele cărei dogme bisericești sunt ațâțați creștinii să lupte unii împotriva altora ” frați” vorbitori ai aceleași limbi? De când Biserică Ortodoxă Rusă se opune dreptului suveran al unui stat, la independență și autodeterminare? Din înalta poziție bisericească ar trebui lansate valorile moralei creștine, îndemnul la înțelegere și pace și nu să se încurajeze visurile paranoice ale unui Președinte bolnav de putere! Ar fi trebuit să urmați exemplul Sanctității sale Papa Francisc și într-un efort comun să stopați vărsarea de sânge nevinovat.

Deduc în schimb din mesajul Prea Sființiei Sale, ideea de susținere a acțiunilor samavoĺnice de recucerirea a fostelor teritorii ( pentru care Federația Rusă a garantat independența prin tratate internaționale) și întoarcerea la ” RUS”, acel stat medieval.

Vă rog să rețineți că lumea nu mai trăiește în evul mediu și își dorește o viață liberă, acces la cultură și cunoaștere, la valorile democratice și libera exprimare!

Aceste lucruri le dorește inclusiv poporul rus!

Politica” pumnului în gură a apus”.

Parafrazând un mare regizor, conchid spunând „MOSCOVA NU CREDE ÎN LACRIMI!”

În numele bisericii creștine și a mântuitorului Iisus Cristos, nu pot să spun decât atât: SĂ VĂ FIE RUȘINE PENTRU MOARTEA ATÂTOR CREȘTINI NEVINOVAȚI!

 

Tagged: