Să muriţi voi că l-aţi fi votat pe ăsta dacă nu era neamţ?

Spread the love

Loading

nu nu il votez pe neamtPe bune. Gândiţi un pic. Relaxati-va un pic si priviti persoana lui Klaus Iohannis dincolo de clipuri electorale, afise, mesaje. Tot mai sunteti încântaţi de existenţa lui în cursa electorală? Da? De ce? Pentru că eu nu mai văd nici un fel de calităţi la el. Nici măcar pe alea pe care le vedeam când a început cursa electorală.

Trecut: dubios. Afaceri cu adopţii de copii, tranzacţii imobiliare suspecte, apartenenta la un ONG care se ocupa cu retrocedari.

Avere:  mare, pentru un prăpădit de primar de oraş mic. Foarte mare, chiar. Sibiul nu este un oraş cât Braşov, Ploiesti, Iasi, Cluj, Timisoara.

Familie: O sotie despre care nu se stie nimic, frati/surori plecati in strainatate. N-are copii, iar parintii locuiesc cu chirie, desi fiul lor are sase case.

Promisiuni: Razna si putine. Tot repeta ca el vrea Parlament bicameral, desi la referendum, milioane de romani au spus ca vor o singura camera decizionala.

Putere de munca: limitata. Il obosesc orice manifestare, emisiune, interviu, mai lung de o ora.

 

Abilitati de comunicare: Zero. Vorbeste bolovanos, pe un ton egal, de parca nu simte nimic. Eu chiar il suspectez ca nu simte nimic, pentru nimeni, in afara de el.

Succese anterioare: cautati pe net, presa locala din Sibiu. O sa gasiti suficiente tunuri date de Iohannis, despre care presa a scris, si despre care sibienii stiu. Stiu, Sibiul e un oras misto. Dar si Piatra-Neamt este, orasul ala condus de Pinalti, pe care l-ati vazut cu catuse la maini, zilele astea.

„Da, dar nu conteaza. Noi il votam pe Iohannis pentru ca este bun si pentrun ca se opune raului rosu, reprezentat de comunistul de Ponta”, veti raspunde in cor.

Pe bune? Eu nu-l vad opunandu-se in nici un fel.

In spatele lui Iohannis stau, exact ca in spatele lui Ponta, niste mafioti profesionisti si niste oameni pe care romanii ii detesta. Ganditi-va, de exemplu, ca de campania lui Klaus Iohannis se ocupa fosti ministri ca Orban, Videanu, Berceanu, Blaga. Ma tineti minte nenorocirile facute de astia, pe la ministerele pe care le-au condus?

Pe Roberta Anastase o mai tineti minte? E si ea alaturi de Iohannis. Da, femeia pur si simplu detestata de romani, pentru modul in care a numarat furand din pensiile oamenilor, face parte din echipa care se ocupa de Romania lucrului bine facut.

Acum sunati-va vreun var, unchi, vreo matusa sau vreo bunica, care locuiesc in vreo comuna din Romania profunda. O sa va povesteasca ce ciordeli fara margini organizeaza primarii PDL si PNL din armata lui Klaus Iohannis. Nu-s buni, drepti, corecti. Nu-nu. Sunt la fel ca primarii PSD.

Concluzie: Nu avem un candidat bun si unul rau, in campania asta. Avem doi rai.  Unii dintre voi il vad pe Iohannis ca fiind bun doar pentru ca nu va informati, sau pentru ca aveti memorie scurta. Si pentru ca e neamt. De fapt, nu e.

Klaus Iohannis este un politician roman. La fel de hot, prost, rau si inert la viitorul copiiilor tai ca orice alt politician de duzina din Romania.

Gandeste-te, da? 10 secunde, macar. Daca pe Klaus Iohannis l-ar fi chemat Claudiu Ionescu, l-ai mai fi votat?

Bogdan STOICA

Sursa: psnews.ro

Sursa caricature: ziaruldeiasi.ro