SĂ-I LĂSĂM PE DECIDENȚI SĂ DORMITEZE …

Spread the love

Loading

Autor: Dr. Paul Ichim

Înțeleg că din 8 martie am terminat cu alerta, cu măștile, carantina și certificatele verzi, ceea ce însemnă că sistemul sanitar revine la normal, cazurile „sporadice” de Covid chiar vor fi rezolvate prin cele două spitale de profil, infecțioase și pneumoftiziologie.

În atare situație, Spitalul Județean ar trebui să revină la asistența normală a restului pacienților. Chestia asta trebuie făcută repede, deoarece sistemul sanitar este plătit pe caz soluționat/rezolvat, iar cum s-a mers cu frână trasă din cauza cazurilor de Covid ce au ocupat un etaj și jumătate din spital, în condițiile unei modernizări deja eternizate, va dați seama ce finanțare există acolo.

Anticipez că iar va fi problemă, vestita terapie intensivă a cazurilor de infecțioase, ce nu s-a putut rezolva în doi ani, chit că se vorbea la un moment dat despre finanțare europeană. A-propos, acum ceva vreme ridicam problema personalului medical angajat în perioada de pandemie, pe durata determinată. Habar n-am că măcar un parlamentar din Galați să fi cerut ministerului lămuriri pe subiect. Să fim înțeleși, problema este națională și nu locală. Cei de pe la minister nu pot spune că nu știu problema, doar ziceau că o să vină cu ceva soluții. Dacă încetează contractele oamenilor ce au fost angajați „temporar”, riscăm să rămânem cu un deficit crancen de personal timp de mai multe luni, până la organizarea de alte concursuri. Nu mai vorbesc de faptul că nu-i moral, chiar așa, pe perioada determinată au fost angajați după un concurs, dintr-o dată nu mai sunt buni. Luați cu situațiile din vămile de nord și sud est, riscăm să nu stăm cu ochii pe decidenții noștri și să-i lăsăm să „dormiteze”.

Tagged: