Să ne cunoaştem istoria: Ce rol aveau BRĂŢĂRILE DACICE?

Spread the love

Loading

bratari daciceAceste brăţări dacice nu le purta oricine ca pe nişte bijuterii oarecare; nu s-a ştiut mult timp ce rol aveau brăţările. 

Erau purtate de catre preoţii daci care aveau un scop bine determinat; erau folosite în ritualuri de energizare. Prin forma lor de spirală, captau energie pentru ca aceşti preoţi ţineau mâinile îndreptate spre cer pentru a fi pătrunşi de energia care intra prin brăţări şi apoi prin tot corpul.Probabil energizau armata, poporul sau altceva.

Citat de pe www.colectzii.ro :

„S-au făcut analize de laborator şi se poate afirma că brăţările au un aur format dintr-o combinaţie de aur aluvionar, obţinut din nisipul apelor din zonă cu aur de filon, proporţia fiind încă în cercetare. Concentraţia aurului la fiecare brăţară diferă de la caz la caz, procentele fiind între 19-23 karate. Afirmaţia că aurul brăţărilor ar putea proveni din topirea unor monede ca aurei romani, stateri sau kosoni este

respinsă deoarece aceste monede au titlu de peste 23 de karate. Greutatea acestor brăţări este în general mare variind între 682,30g la o brăţară cu 5,75 spirale, capete aplatizate, decorate cu palmete şi linii. Plăcile dreptunghiulare se termină cu protome cu formă de cap de şarpe, şi 1196,03g la o brăţară cu 6,75 spirale, extremităţi aplatizate şi decorate cu palmete şi linii în formă de brăduţ. Plăcile dreptunghiulare din continuarea palmetelor se termină cu protome cu formă de cap de şarpe.”

Sursa: Monitorulexpres.ro

 

Brățările radionice ale dacilor

bratari dacice radionice

Brățările dacice descoperite de „braconierii arheologici” pe Culmea Căprăreața, la est de incinta sacră a Sarmisegetusei, aveau proprietăți radionice.

Conform unor specialiști militari în psihotronică și război radioelectronic, ele alcătuiau un dispozitiv radionic, folosit de sacerdoți atât pentru influențarea stării de sănătate, cât și pentru manipularea psihică a maselor.

 

„7”, numărul magic

Folosind un aparat de detecție a metalelor marca “Spectrum Wait”, „braconierii” din Deva au reușit ceea ce arheologii n-au reușit niciodată, descoperirea unor gropi sacre care demonstrează încă o dată cunoștințele extraordinare ale castei preoților daci. Cercetătorul Florin Medeleț a fost primul care, cercetând 25 de brățări spiralate de argint, descoperite în împrejurimile Sarmisegetusei, a remarcat că acestea depășeau sensul strict de podoabe, încadrându-le în „domeniul ritualico-magic”. Brățările studiate erau terminate la ambele extremități cu capete de șarpe, urmate de 7 palmete înfățișând „pomul vieții”. La fel cum sunt și brățările de aur recent descoperite. „7” este și modulul numeric folosit la construirea sanctuarului mare, care are 30 de formațiuni a câte 7 stalpi.

 

Comoara de sub lespezi

Conform declarației dată la poliție de către săpători, în zona culmii “Căprăreața” – punct arheologic al sitului „Sarmizegetusa Regia” – „la distanța de 5 metri de o stâncă aflată pe panta muntelui, s-a descoperit o lespede de piatră sub care se afla o groapă triunghiulară, cu dimensiunile de 50 x 50 x 60 cm, având pereții placați cu lespezi de piatră. În interiorul acesteia, după evacuarea pământului, s-au descoperit zece brățări spiralice  din aur masiv așezate perechi, câte două, respectiv câte o brățară mai mică introdusă într-una mai mare; trei perechi de câte două brățări erau așezate vertical, iar alte două perechi de câte două brățări erau așezate orizontal, la nivel inferior, separate de primele printr-un strat de pământ”.

 

Misterele cultului solar

Ulterior, în zona bazinelor de apă de pe pâraul Godeanu, la poalele culmii Căprăreața, alți săpători neautorizați au mai localizat o groapă sacră, amenajată cu lespezi de piatră, deteriorată, în care au descoperit doua brățări de tipul celor descrise mai sus. În ziua următoare, tot pe o pantă a culmii Căprăreața, aceștia au descoperit o a treia groapă triunghiulară de cult, în care au declarat că au găsit alte trei brățări din aur. Toate cântărind peste un kilogram. Cele trei gropi de cult erau amplasate într-un triunghi imaginar cu vârful în jos, două pe panta culmii, iar a treia la poale, la est de incinta sacră unde se oficiau misterele cultului solar. Conform cercetătorului  Gheorghe Șerbana, denumirea culmii burdușită cu brățările masive nu vine de la capră, ci de la Cap (de) Ra, zeul soarelui, al cărui cult era celebrat la Sarmisegetusa și care nu este exclusiv zeu egiptean. În afară de casta preoților, în misterele cultelor Soarelui erau inițiați și războinicii și capii familiilor aristocratice, șarpele fiind emblema religioasă, lupul al castelor de luptători, iar ursul al familiilor aristocratice. De sărbătorile solstițiale, la aceste mistere participa și poporul.

 

Sistem energetic de mare putere

Observând schița „inginerească” a gropii de cult, un triunghi isoscel format din lespezi de piatră ce conțineau cinci „bobine” din aur despărțite printr-un strat de pământ, câțiva specialiști în război radioelectronic de la Academia Militară, au recunoscut imediat o „cutie de rezonanță”. Dar când au aflat că este vorba despre mult controversatele brățări dacice, au cerut mai mult timp și detalii tehnice: număr de spire, grosime, înălțime etc. Acum, în urma recuperării câtorva brățări, col.dr. Emil Strainu, specialist în psihotronică și război radioelectronic, și-a făcut o parere preliminară: pe Căprăreața se afla un sistem de dispozitive radionice de mare putere.

 

Dirijarea energiei radionice

Conform col. dr. Emil Strainu, „cele trei dispozitive puteau focaliza, concentra și dirija energiile subtile”, unele brățări acționând ca bobine Tesla, captatoare de energie radionică. „Brățările, amplasate într-o cutie de rezonanță, jucau rolul de circuite oscilante și transformatoare de frecvență, putând induce maselor stări benefice sau negative, în funcție de ceea ce doreau sacerdoții care acționau dispozitivele, prin fluxuri radionice emise de la distanță”, subliniază col.dr. Străinu. De exemplu, se putea induce luptătorilor stări de manie și curaj nebunesc. Așa și vorbesc anticii despre războinicii daci, acționand pe campul de luptă fără teamă, asemenea lupilor. Mircea Eliade, care a studiat îndelung mitologia populară românească, vorbește și despre puterea miraculoasă a războinicilor de se transforma ritual în lupi. Eliade era de părere că războinicii se constituiseră într-o confrerie de luptători, la întrunirile cărora se oficiau ritualuri sacre, luptătorii fiind posedați de spiritele lupilor, ceea ce avea sa fie denumit ulterior „furor heroicus”. Nenumărate triburi cu nume de lupi sunt atestate și în regiuni mai îndepărtate, în Spania (Loukentioi și Lucenses), în Galicia celtiberica, în Irlanda și Anglia. Cam pe unde au ajuns luptătorii-lupi, având ca steag de luptă șarpele cu cap de lup.

 

Spirala, șarpele totemic

Printre totemurile dacilor, trebuie menționat și sarpele, în forma lui naturală sau în cea fantastică, de balaur. Șarpele în forma naturală, ca animal consacrat Soarelui și care reprezenta energia înmagazinată, spiralată, a fost folosit ca simbol din cele mai vechi timpuri, pe ceramica sacră, apoi de către casta razboinică, pe scuturi și coifuri. Șarpele fantastic, încoronat, cum avea să fie folosit și de faraonii egipteni, a fost considerat de arheologi, un animal simbolic al localnicilor din Carpați încă din perioada culturii Hallstatt. Figurarea iconografică a Cavalerului trac moștenește în reprezentarea arborelui sacru încolăcit de un șarpe caracteristică totemica antică din epoca predacică.

 

Tratamentele radionice

Energia radionică manevrată de preoții daci prin aceste sisteme spiralate putea fi folosită și în scopuri terapeutice. Preoții daci erau recunoscuți ca cei mai buni lecuitori ai lumii antice. Pentru specialiștii în terapii radionice din ziua de azi, „podoabele” dacice, brățări spiralate sau sub forma de spirală strânsă ca o rozetă sunt tot atâtea instrumente radionice cu efect curativ. În practică, obiectivul radionicii este de a întări sistemul imunitar al omului și de a crește capacitățile organismului de autovindecare , ajutând la inlăturarea influențelor factorilor toxici, influențelor la nivel emoțional și psihologic. Totodată, crește potențialul energetic al pacientului, în sensul dobândirii unei stări de bine, nu numai la nivel fizic, ci și emoțional, mintal și spiritual. Adică, exact cum se spunea despre vindecătorii daci, aceștia lecuiau și trupul și sufletul, altminteri vindecarea nu ar fi fost completă. Radionica susține că fiecare persoană dispune de o forță vitală sau câmp energetic, care, atunci când este tulburat, produce manifestări și simptome de boală în corpul fizic. Tratamentele radionice încearcă să alinieze, să regleze câmpul energetic personal, acțiune cunoscută ca „normalizare”. Radionica a fost promovată în timpurile noastre de dr. Albert Abrams (1863-1924) și s-a dezvoltat  datorită unor practicieni renumiți precum dr. Ruth Drown (USA), Sir George de la Warr, David Tansley și Malcom Rae (Anglia).

 

„Ratiile” brățărilor dacice

Una dintre afirmațiile fundamentale ale lui Abrams este că tot ceea ce există într-o formă sau alta are o „semnătură vibrațională unică”. Aceste semnături sunt reprezentate în radionică printr-o serie de coduri numerice, așa numitele „rate” radionice. Dr. Albert Abrams consideră că dispozitivele metalice în formă de spirale dublu- concentrice influențează  sistemul nervos central. Purtate  ca brățări, pot avea un efect calmant, echilibrând sistemul nervos, inducând o stare de armonie. Cele de aur lucrează cu cea mai pură și nobilă energie, cea a Soarelui, căruia îi și este consacrat aurul. Încă de pe vremea masageților (mileniul II i.C.) se purtau bijuterii spiralate din aur, la mâini și la picioare, acestea având efect benefic asupra organismului. Masageții, închinători exclusiv la Soare, purtau bentițe de aur, cu motive serpentiforme și spiralate, când plecau la razboi. Ca preoții geto-daci cunoșteau efectele „bobinelor” ca generatoare de energie vitală o demonstrează sofisticatul sistem de pe culmea Căprăreața, din incinta sacră de la Sarmizegetusa. Nu se știe cu ce „ratie” radionică lucrau, dar se presupune că întregul sistem concentra în interior energie radionică din mediul înconjurător, ca apoi să o emane pentru a insufla războinicilor „furor heroicus”  sau să o reverse asupra mulțimii pentru a o face să simtă energia cosmică.

Adina Mutar

Sursa: enational.ro