Săraca HORECA românească vrea să se îmbogățească peste noapte! Dar au privit în Europa și au văzut cele mai scumpe șezlonguri de la 80 euro până la 685 euro paturi de lux cu șampanie italiană… pe unele plaje în care turiștii cheltuie o mică avere pentru a-și completa bronzul

Spread the love

Loading

Am ajuns ca cei mai „săraci” români să plece în Dubai, Grecia și Turcia. Dacă îndrăznești să mergi la marea românească rămâi fără economii, iar despre servicii ce să mai vorbim nu se ridică la niciun standard, mai degrabă sub condițiile din Bulgaria, Serbia, Ungaria etc.

Dar se pare că modelul românesc de a jecmăni turiștii cu prețuri mari s-a importat în Spania și Italia, unde și „săracii” lor au dat năvală în Tunisia și alte țări exotice.

Cei cu bani mulți care speră să-și asigure un loc pe un șezlong la una dintre cele mai importante stațiuni de club de plajă din Europa în această vară se confruntă cu costuri uimitoare la șezloguri care începe de la 80 de euro (70 de lire sterline) pentru două șezlonguri de bază pe plajele populare pentru familii.

Cluburile exclusiviste din destinațiile italiene Capri, Sardinia și Positano și stațiunile spaniole Mallorca și Ibiza taxează până la 685 EUR (590 GBP) pentru a obține un loc la soare.

Cluburile de pe plajă din locații binecunoscute au devenit o alegere populară pentru celebrități, turiști bogați și influenți aspiranți, bucuroși să plătească cât este nevoie pentru o zi exclusivă pe o plajă privată departe de mulțime.

Dar chiar și familiile care caută o evadare ieftină sunt înțepate de dorința de îmbogățire, șezlongurile de pe plaja Fornillo din stațiunea Positano, pe coasta Amalfi, din Italia, costând 40 EUR de persoană.

Turiștii sunt efectiv forțați să crească prețurile în lunile de vară, deoarece nisipul arzător este prea fierbinte pentru a sta, chiar și cu un prosop deasupra.

Se întâmplă în timp ce turiștii britanici de pe Costa Del Sol s-au luptat pentru un șezlong în această vară , unii stau la coadă până la două ore pentru a obține un loc la piscină.

Scene cu părinți și copii alergând pentru a obține un loc de prim rang au fost văzute în locurile fierbinți de vacanță din Spania în ultimele săptămâni, cu oaspeții care se întrec pentru a lua șezlongurile de la piscină devreme cu un prosop, exact în momentul în care se deschide un site.

Acest lucru, fără îndoială, îi va face pe turişti şi mai dornici să se bucure de timpul într-o staţiune mai liniștită, unde șezlongul lor este deja rezervat.

Și printre cele mai scumpe cluburi de plajă găsite a fost Arienzo Beach Club din Positano.

Aici, este de 685 EUR (590 GBP) pentru o „experiență VIP” care include șezlong, umbrelă, apă, aperitiv, fel principal și o șampanie vintage Dom Perignon.

De asemenea, ați putea să plătiți 500 EUR (430 GBP) la Nikki Beach din Sardinia pentru o experiență de „pat de plajă emblematic” pentru doi până la trei oaspeți, care include șampanie.

Alte locuri cu preț notabil includ Scorpios Beach, în centrul celebrității Mykonos, în Grecia, la 160 EUR (140 GBP) pentru o cabană și La Reserve A La Plage din St Tropez, Franța, unde costă 80 EUR (70 GBP). pe zi pentru un șezlong – sau 200 EUR (170 GBP) pentru un șezlong dublu.

Între timp, La Fontelina din Capri, Italia, percepe 70 EUR (60 GBP) pentru șezlong, umbrelă și prosop.

Rezervările aici necesită și o rezervare la restaurant, unde cea mai ieftină opțiune ar fi un pahar cu apă la 4 EUR (3 GBP) și spaghete cu roșii și busuioc la 19 EUR (16 GBP) – adică un total de 93 EUR (80 GBP). ), fără bacșiș.

O cheltuială minimă de cel puțin 100 EUR (86 GBP) este, prin urmare, probabil aici.

Dar cei care plănuiesc o vizită sunt în mod clar fericiți să plătească un astfel de preț, stațiunea dezvăluind pe site-ul său că a fost complet rezervată pe tot parcursul lunii iulie și august a acestui an.

Anima Beach Palma din Mallorca, Spania, percepe și 70 EUR (60 GBP) pentru șezlong, umbrelă și prosop.

Și Blue Marlin din Ibiza, Spania, percepe 30 EUR (26 GBP) pentru un șezlong, dar există și o cheltuială minimă la fața locului de 50 EUR (43 GBP) per pat.

Între timp, o „Moet VIP Cabana” la complex costă 500 EUR (430 GBP), plus o cheltuială minimă „la cerere”.

Desigur, călătorii vor fi afectați și de costuri suplimentare, cu facturi de bar la clubul Nammos din Mykonos – iubit de celebrități, inclusiv Only Way este Amber Turner din Essex – depășind în mod regulat 100.000 de lire sterline datorită vânzării de șampanie Cristal Exclusive Limited Edition din Franța pentru lire sterline. 55.000 și un jeroboam de trei litri de Cristal Rose Vintage 2007 pentru 32.000 de lire sterline.

În 2019, o cercetare a furnizorului de umbrele de soare We Are Promotional a descoperit că plaja Waikiki din Honolulu, Hawaii, era cea mai scumpă plajă din lume pentru a închiria umbrele de soare și șezlonguri, care erau disponibile pentru 50 USD (39 GBP) pe zi pentru un pachet combinat.

South Beach din Florida s-a clasat pe locul al doilea, la un preț combinat de 20 de lire sterline, înaintea Tropea din Italia cu 23 de lire sterline și Nazare din Portugalia cu 19 lire sterline și Lloret de Mar din Spania, ambele 19 lire sterline.

Pe listă au mai fost și Bondi Beach din Australia și Coney Island din SUA, ambele la 17 lire sterline, apoi Bournemouth din Dorset – singura locație din Marea Britanie în top zece – la 13 lire sterline. După aceea au fost Copacabana în Brazilia și Spiaggia Grande în Italia, ambele 12 lire sterline.

Studiul a analizat cele mai populare 30 de plaje din lume, măsurate prin numărul de recenzii TripAdvisor și a luat costurile dintr-o serie de surse precum TripAdvisor, Airbnb și site-urile web ale furnizorilor de servicii.

SURSA se poate citi AICI

 

Tagged: