Scandalos. Priviți și vă cruciți! Cine reprezintă România în Parlamentul European!!!

Spread the love

Loading

Monica Macovei face ce știe mai bine. Ce a spus în Parlamentul European

Monica Macovei continuă să catalogheze în fel și chip coaliția de Guvernare care vrea să îi schimbă legile. Poate de asta este și așa deînverșunată.

Partea rea e că prin discursul ei din Parlamentul European nu face decât să pună într-o lumină proastă România. Ca de fiecare dată. Ea spune că cine își iubește țara trebuie s-o ducă înainte, nu înapoi, așa cum fac PSD și ALDE. ”Avem politicieni care mint, care fură sau care nu fac față la masa negocierilor, nu știu să negocieze”, le spunea ea colegilor din Parlamentul European. Și atunci cum să ne mirăm că suntem priviți ca ultimii oameni dacă cei pe care îi trimitem în PE au asemenea discursuri? Dar să vedem ce spune aceasta.

”Redeschiderea unor capitole (n.r. – din MCV) care au fost încheiate este un mare pas înapoi pentru țară, făcut de guvernarea PSD&ALDE, care încalcă angajamentele luate de România.

Aceeași guvernare PSD&ALDE declară în mod repetat că nu mai este nevoie de MCV în România. Dar, dacă sub monitorizarea Comisiei, cât încă avem MCV, această guvernare și acești politicieni încalcă în mod repetat recomandările din MCV, atunci cum poți să spui că nu mai e nevoie de MCV? Respectă și fă ce spune raportul MCV și toate aceste recomandări, nu le ignora, și atunci se va ridica de la sine!

Comisia Europeană ne spune tot în acest raport că provocările la adresa independenței sistemului judiciar reprezintă o mare sursă de îngrijorare. Este vorba de modificarea celor 3 legi ale justiției într-o procedură de urgență și aceste modificări subordonează politic justiția. De asta este Comisia îngrijorată chiar de independența justiției.

Practic, după 10 ani în care instituțiile anticorupție și instituțiile judiciare din România au făcut pași corecți pentru consolidarea reformelor și aplicarea legii egale pentru toți, politicienii care guvernează și majoritatea parlamentară fac pași înapoi. Diferența între instituții și voința politică – totdeauna a existat asta. Și întotdeauna, acum mai mult ca niciodată, voința politică a acestui Guvern PSD-ALDE este să facă pași înapoi. Și nu le pasă nici de aceste rapoarte.

 De exemplu, la o săptămână după ce Comisia Europeană a cerut în raportul MCV ca Parlamentul/Guvernul României să solicite opinia Comisiei de la Veneția asupra unor chestiuni pe care vor să le modifice în legile justiției, președintele Comisiei parlamentare care se ocupă de aceste modificări, domnul Iordache – fostul ministru care a adoptat, noaptea, ca hoții, OUG 13 – a declarat că nu va cere opinia Comisiei de la Veneția, că nu e momentul să ceară această opinie.

Singurul lucru pe care vreau să-l transmit pentru România și pentru români este că aceste recomandări trebuie puse în aplicare, și nu călcate în picioare. Tocmai pentru că țara trebuie să meargă înainte și nu mai putem s-o lăsăm să fie trasă înapoi tot timpul de acești politicieni.

Cine își iubește țara trebuie s-o ducă înainte, nu înapoi, așa cum fac PSD și ALDE.

Am intervenit apoi și să corectez o eroare, prezentă în diverse discursuri publice: Comisia Europeană nu a legat niciodată raportul MCV de intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen. A fost un singur stat, Olanda, care a spus acum câțiva ani de zile că ar vrea 2-3 rapoarte bune unul după altul. Atât. Dar Comisia Europeană niciodată nu a făcut această legătură și nici în Consiliu nu se face. Nu este adevărat că nu intrăm în Schengen din acest motiv. Nu intrăm pentru că avem politicieni care mint, care fură sau care nu fac față la masa negocierilor, nu știu să negocieze intrarea României în Schengen. MCV este pentru justiție independentă.

Și eu vreau intrarea României în Schengen”, a tunat Macovei.

Sursa – sokant.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *