Scenarii pentru scena politică după ce Klaus Iohannis ajunge la Cotroceni

Spread the love

Loading

Scenariile privind distrugerea PSD-ului, întocmite de unii jurnaliști din presa băsistă demonstrează un lucru, mâna lui Băsescu la alegerea lui Klaus Iohannis. În plus, infractorii din PDL s-au bazat pe o caracteristică extraordinară a poporului roman: UITĂ REPEDE!

blaga si ihohannis merg pana la capat

Semnalul l-a dat împușcatul Nicolae Ceaușescu. O mare parte dintre români ar face temenele și către diavol să se întoarcă dintre morți dictatorul Nicolae Ceaușescu. Numai că nu se mai poate întoarce și atunci românii au găsit în Traian Băsescu nostalgia după un președinte fără caracter. Faptul că poporul urlă după Vasile Blaga, Adriean Videanu, Elena Udrea, Monica Macovei etc.,  mai arată un lucru, suntem un popor de sadomasochiști și iubim liderii care ne calcă pe grumaz. Cu cât un lider este mai pervers, mai hoț, cu atâta reprezintă un model pentru marea majoritate.

 

Cine a votat cu Klaus Iohannis? Pe lângă tinerii facebook și  diaspora! Cu 20 – 30 de euro orice român din diasporă ar pupa în cur și pe măsa. În plus mă deranjează că românii din diasporă  se cred superior mie și cred că numai ei au dreptul la un salar decent și numai ei știu ce să aleagă pentru mine. Poate că românii din diasporă nu știu să citească, fiindcă alegerile prezidențiale nu schimbă Guvernul. Măcar atât să știe și ei. Guvernul îl schimbă majoritatea parlamentară.

Într-o singură zi Angela Merkel a stat de vorbă cu Klaus Iohannis de trei ori. Acest fapt mai demonstrează și implicarea serviciilor secrete germane. De ce? Imediat după 1990 Germania a început un atac împotriva statelor care au jucat un rol împotriva nazismului în cel de-al doilea război mondial. Primii loviți de serviciile secrete germane au fost sârbii, unde au generat un război devastator între etnii. Același scenariu este pregătit pentru România și vom vedea în viitor cât de român este Klaus Iohannis.

Cu sinceritate, au cred că Victor Ponta ar trebui să-și dea demisia și să lase țara pe mâna PDL-iștilor. După ce au distrus țara fără ca poporul să miște un deget, fără ca vreun român din diasporă să facă un gest, revenirea lor la putere va fi și mai devastatoare. Vor căuta să se răzbune pe momentul 2012 și cu toate că voi suferi și eu, bucuria de a vedea că acest popor are ce merită îmi va coperi suferința.

În ultimii 25 de ani PSD a trebuit să repare dezastrul pe care l-a făcut DREAPTA. După guvernarea Convenției Democratice 1996 – 2000 PSD a ajuns la putere și prim măsurile luate am intrat în NATO și UE. Când lucrurile s-au așezat românii au vrut schimbarea și sincer merităm din plin, fiindcă permitem să fim manipulați și batjocoriți de politicienii de dreapta. Practic la noi nu există dreapta, sunt transfugii stângiști poleiți. Faptul că fac partea din familia Popularilor Europenii nu cred că le dă legitimitate, din contră, partidele de dreapta sunta servite unor interese străine, ceea ce înseamnă TRĂDARE!

Când spui partid de dreapta în România spui TRĂDARE!

Dar să urmăm calea trasată de o vorbă din bătrâni: Fii fericit azi, mâine va fi mai rău!

 

Iată scenariile întocmite de jurnaliști, unii dintre ei bolnavi și aserviți securistului Traian Băsescu. 

  

Klaus Iohannis, ieșit învingător în cursa pentru Cotroceni, schimbă radical scena politică. Scenarii inedite sunt lansate pentru a face jocuri politice, sau pur și simplu pentru audiență. Variantele luate în calcul de analiști merg de la implozia PSD până la schimbarea majorității prin refacerea alianței social democraților cu liberalii.

Klaus Iohannis, președinte până în 2019

 

1. Schimbare radicală pe scena politică în 2015. Startul ar putea fi dat în februarie, când opoziția ar putea depune moțiune de cenzură. Este scenariul lui Daniel Funeriu, care în 2015 susține că mai trebuie făcut simultan cu alegerile parlamentare anticipate și referendum pentru scurtarea mandatului de președinte, astfel încât să fie alegeri concomitente parlamentare, prezidențiale în 2019. Iată ce scrie Daniel Funeriu:

– Ponta trebuie OBLIGAT să prezinte Legea bugetului și astfel expus public pentru goliciunea și ticăloșiile sale.

–  Președintele ales trebuie să fie învestit.

–  Actuala opoziție trebuie să depună moțiune de cenzură în noua sesiune (februarie) pe votul din diaspora, buget, educație și să reușească să pice guvernul Ponta.

–  Trebuie constituită o nouă majoritate, fără PSD, trecute legi referitoare la alegeri parlamentare (vot prin corespondență, sistem de vot proporțional mixt pe stil german, reducerea numărului de parlamentari).

–  Făcute alegeri parlamentare anticipate între septembrie și noiembrie 2015 (e crimă să faci alegeri în frigul din finalul lui noiembrie-începutul lui decembrie). De două ori s-a ratat momentul anticipatelor: în 2005 și în 1997. De fiecare dată acest răgaz a dat timp PSD să se regrupeze și să atace. Nu mai trebuie făcută această eroare. Victoria anti-PSD trebuie dusă, democratic, până la capăt.

– Simultan cu alegerile anticipate din 2015 trebuie referendum pentru scurtarea mandatului de președinte, astfel încât în 2019 să fie alegeri concomitente parlamentare-prezidențiale.

PSD dispare

 

2. Epoca PSD s-a sfârșit. Cătălin Striblea spune că odată cu pierderea alegerilor prezidențiale de către Victor Ponta, istoria PSD-ului s-a sfârșit. Motivul? Faptul că liderul PNL, Klaus Iohannis, a fost votat într-o proporție covârșitoare de către tineri. Iată ce scrie Cătălin Striblea:

„Scuzați-mi exprimarea, dar e vorba de legea firii. Te naști și mori. M-am uitat din nou pe demograficele de la CURS pe care le-am dat și ieri. 70 la sută dintre tinerii de sub 30 de ani l-au votat pe Klaus Iohannis. Și majoritatea celor între 31 și 60 de ani. Doar cei care au trecut de 61 de ani l-au votat în majoritate pe Victor Ponta.

Asta înseamnă că business-ul PSD se cam încheie. Să mă iertați, dar dispare natural. Și nici nu poate fi altfel. Când promovarea ta se asigură doar prin grija pensiilor și a bugetarilor, a ajutoarelor sociale și a altor chestiuni care vin de la stat. Nici nu poate fi altfel când tu te-ai lipit imagistic de generația actorilor vechi.

Tinerii au fost lângă PSD doar atunci când s-a mers împotriva lui Băsescu. A fost o chestiune conjuncturală, atunci când PSD a sancționat abuzurile unei guvernări rapace. După care a uitat de toți cei care au informația la un click distanță.

Singura șansă de supraviețuire a PSD este să-și refacă bazinul electoral. Nu toți tinerii sunt de dreapta în țara asta. Sunt oameni strălucitori de stânga, dar care nu văd cu ochi buni un partid de stânga conservator, strâns legat de Biserică”.

Victor Ponta pierde scaunul de premier și șefia PSD

 

3. Jurnalistul Radu Tudor comentează, de asemenea pe blogul său, că premierul este zdrucinat puternic de loviturile pe care le-a primit și se întreabă dacă va reuși să se salveze.

„Este, în mod evident, zdruncinat puternic în urma rezultatului obținut duminică. Un milion de voturi în plus pentru Iohannis n-a reușit nimeni să anticipeze. A fost cea mai mare surpriză politică a ultimilor ani. Personal, cred că Ponta va face față foarte greu presiunilor care vor urma. Atât din partea președintelui Iohannis, care va continua câteva din mecanismele lui Băsescu. Dar și partea propriului electorat. Și nu in ultimul rând, din interiorul PSD. Să nu uit: vor fi și suficiente presiuni externe”, a scris Radu Tudor, care conchide cu o întrebare: „Va reuși Ponta să se reinventeze pentru a-și salva imaginea și pielea de om politic și prim-ministru?”.

PNL-UDMR-UNPR-PC, noua majoritatea parlamentară

 

4. Klaus Iohannis a declarat ca PNL nou vrea să preia puterea, iar acest lucru se va întâmpla în 2015 sau cel mai târziu în 2016, cand vor fi alegeri parlamentare. Politologul Cristian Pârvulescu a creionat două scenarii în acest sens.

„Primul scenariu: în funcție de noua geometrie parlamentară și de crizele din PSD, o nouă majoritate se poate forma în primăvara anului 2015 în jurul PNL-ului cu UDMR, UNPR, eventual PC și chiar o fracțiune din PSD, dar asta numai în cazul în care PSD-ul intră într-o criză gravă, în cazul în care Ponta pierde președintia partidului, în cazul în care grupările din PSD trec la război deschis. Al doilea scenariu, care ar fi pe termen mediu mult mai solid, ar fi că noul PNL să aștepte alegerile parlamentare din 2016 și pe baza votului de protest față de guvernarea PSD să câștige o majoritate clară și atunci să preia guvernarea până în 2020”, spune Cristian Pârvulescu.

Traian Băsescu, premier în 2016

 

5. În urmă cu an, fostul consilier prezidențial, Sebastian Lăzăroiu lansa un scenariu cât se poate de actual.

Răspunzând unei întrebări, Sebastian Lăzăroiu a declarat: „Eu cred că preşedintele (n.r. Traian Băsescu) va rămâne activ după ce îşi va termina mandatul, va rămâne activ în politică. Aşa cum a şi spus, va contribui şi anul viitor, dar mai ales în anii care urmează la acea construcţie a unei forţe politice de dreapta, puternice, care să aibă şanse în 2016 să şi câştige alegerile. Eu am spus că, sigur, probabil în 2015 nici nu s-ar putea întâmpla asta, dar în 2016 nu ar fi un scenariu iluzoriu să-l avem pe Traian Băsescu susţinut pentru funcţia de premier de această forţă politică”,

Împărțirea Puterii între Iohannis și Ponta, dictată de SUA

 

6. Jurnalistul Ion Cristoiu susține că Ambasada SUA a dat semnale la București, prin amicii din presă pentru o „înțelegere, dictată de americani, pentru împărțirea Puterii”.

„Victor Ponta are Guvernarea. Klaus Iohannis are Președinția. Și astfel în România nu se va putea repeta coșmarul Victor Orban din Ungaria. Acolo unde doi dețin și nu unul Puterea, America poate fi liniștită. Mai ales că Președintele Iohannis nu va avea puterea celui care deține și majoritatea parlamentară, iar bietul Victor Ponta, frăgezit de Operațiunea clandestină: Să-i dăm cu votul peste bot!, e în stare de orice pentru a supraviețui la Guvern și în PSD. Chiar de a lupta împotriva Corupției mai ceva decît Monica Macovei”, scrie Ion Cristoiu, pe blogul său.

Sursa: dcnews.ro

Sursa foto: karikaturapolitika.wordpress.com