SCRISOARE DESCHISĂ CA RĂSPUNS LA CANDIDATURA INDEPENDENŢILOR LUGOJENI: Claudiu BUCIU și Marius MARTINESCU

Spread the love

Loading

nu inde3pendentilor

Ambiguităţile oricărui regim socio-politic tranzitoriu au invariabil efectul scoaterii la suprafaţă a indivizilor fundamental cinici, aroganţi şi amorali, lipsiţi, cum se spune, de caracter.Cum România trece exasperant de încet prin această fază a evoluţiei sale post-comuniste, fenomenul e omniprezent. Mai întâi apare etapa căţărării, a parvenirii acestor indivizi până la trepte de împlinire materială şi de treaptă socială, adică funcţii publice, foarte înalte. Apoi, după cum o dovedeşte justiţia noastră trezită din amorţire, urmează prăbuşirea, confruntarea cu legile şi rigorile lor, impactul cu societatea pe care nesimţiţii deveniţi infractori o sfidaseră.

 

Sigur, în aceste zile opinia publică e preocupată de rechinii cei mari, care cad unul după altul în plasa DNA-ului, instituţia port-drapel a actului justiţiar în România anului de graţie 2016. Pentru peştii cei mici aproape că nu mai e loc în mass-media relevantă. Aproape, dacă nu luăm în calcul şi faptul că ei înşişi, peştii de toate categoriile, îşi construiesc mijloace de manipulare a publicului zise presă, că de informare e vorba mai puţin.Cu un peştişor mic, un ciuciu* numit Buciu, situaţia va evolua previzibil. Asta cu atât mai mult cu cât ciuciu Buciu,adică personajul straniu care agită apele în Lugoj aruncând cu acuze gratuite în stânga şi îndreapta, pe post de campanie electorală pentru postul de primar al Lugojului, lucrurile sunt clare. Individul are un număr impresionant de dosare de toate felurile, începând cu cele penale, ce vor trebui să-şi găsească finalitatea într-o bună zi. O bună zi pentru lugojenii puşi însituaţia penibilă de a acorda atenţie unui infractor ce se îndreaptă inexorabil spre etapa a doua a existenţei sale, cea a răspunderii în faţa legii.

Nu vom aborda, aici şi acum, întrebarea firească: de unde are Buciu Claudiu Alexandru banii mulţi necesari ofensivei sale zise \”independente\” pentru candidatura la postul de primar al Lugojului? A fost întrebat direct şi a evitat răspunsul precum necuratul tămâia. Nu-i nimic, mai devreme decât mai târziu, va trebui să răspundă, asta fie şi doar pentru că firma sa, BCM Invest, are nişte socoteli încurcate cu ANAF-ul. Deocamdată, ciuciu Buciu bravează, pare mai liniştit decât oricând, prins doar de o furie autodeclarat justiţiară la adresa actualei administraţii a oraşului şi, în general, împotriva oricui i-a ieşit în cale, fie că i-a fost şef, precum fostul primar Marius Martinescu, pe care l-a cadorisit cu un dosar penal, fie rudă îndepărtată, cum e cazul actualului primar. Buciu face psihanaliză, descoperă nelinişti şi anxietăţi la alţii, în timp ce el pozează într-un om foarte echilibrat şi pus pe treabă.

Ăsta să fie omul pe care lugojenii l-ar dori în fruntea oraşului? S-ar întoarce Bredicenii în morminte!

Ciuciu Buciu are veleităţi mari, planuri măreţe. Nu-i ajunge Lugojul, nici pe departe. Astfel a ajuns să fie amestecat în povestea urât mirositoare a prăbuşirii consilierului personal al fostului primar al Bucureştiului, Solomon Wigler. Dar nu acest caz îl vom analiza aici. E timp şi pentru asta. Ceea ce ne-a nedumerit a fost apelativul lui Buciu pentru fiul familiei de evrei moldoveni pe care l-a \”înfundat\” în cursul unui flagrant devenit faimos .

Personajul nostru, plevuşcă cu porniri megalomanice de mare rechin, numitul ciuciu Buciu, e lipsit de caracter, ba chiar deplorabil la acest capitol. Nu are programe şi idei,inteligenţa sa se reduce la speculaţii manipulatorii, la iuţeală de cuvânt şi grimase de martir al dreptăţii pe care le adoptă în conferinţe de presă pentru mâna de exaltaţi din subordine şi pescuitorii în ape tulburi care îl creditează cu o oarecare valoare sau cu speranţa în banii pe care i-ar putea face de pe urma sa. Se înşeală. Cineva care convoacă un miting pentru a onora memoria victimelor de la Clubul Colectiv şi îi aşteaptă pe oameni cu pancarte pe care scrie \”Jos Boldea\” e un cinic fără măsură, un necrofil politic greu de aşezat între oamenii cu anatomie întreagă, adică cei cu obraz. Promisiunile lui ciuciu Buciu nu fac nici măcar cât o ceapă degerată din piaţa Lugojului .

Vom reveni, pentru că urâtul are fascinaţia lui, iar peştişorul Buciu nu va înceta să ne uimească prin urâţenia în care înoată. El crede că poate trage lugojenii în această mocirlă.Crede că Lugojul poate deveni debuşeul unui infractor, manipulator şi turnător de cea mai joasă speţă. Se înşeală. Oamenii nu numai că nu sunt proşti, dar au şi bun simţ, şi morală, şi dorinţă de curăţenie şi mai bine.

Şi mai mult, lugojenii iartă, dar nu uită ! Nu uită nici că Buciu alături de Martinescu au condus oraşul, unul în funcţia de primar, iar celălalt, şef la investiţii, investiţii ce nu au fost făcute în oraşul Lugoj, ci doar vânzări, au vândut şi au înstrăinat terenuri, imobile , retrocedări ilegale, pe scurt – au vândut oraşul.

Iar astăzi, asistăm cu stupoare, cum în spatele unor candidaturi independente, se află aceleaşi personaje care au vândut oraşul – Claudiu Buciu, respectiv Marius Martinescu,care s-au întors să vândă din nou şi ceea ce a construit Boldea.

DOMNILOR INDEPENDENŢI, LUGOJUL NU ESTE DE VÂNZARE !!

Doamne ajută !

SEMNATARI :

Costa Ronaldo 

Damsa Darius 

Milincu Felicia

Suciu Denis 

Trifan Madalina 

Caplescu Cristian

Eduard Lupulescu 

Stepan Bianca 

Kiss Amalia

Denis Berciu 

Ichim David 

Gurmay Eniko

Strain Danut 

Costea Denis 

Barbu Simona 

Toda Marian 

Permange Alexandru 

Birgian Florica

Hategan Patricia 

Stepan Iulia 

Furdean Maria

Rosu Andi Catalin 

Dobanda Ionut 

Cioarec Doina 

Lucian Mos 

Melenciuc Tabita 

Hategan Stela

Denis Berciu 

Radoi Iasmina 

Popescu Vasile

Chifa Mitica 

Hategan Raul 

Pintescu Mircea

Stuparu Daiana 

Suciu Daniel 

Rusu Ioan

si Grupul \”LUGOJ PENTRU UN VIITOR MAI BUN\”