Scrisoarea publică a lui Gică Popescu

Spread the love

Loading

Gica Popescu, locul 38 în topul fundasilor-golgeteri

Gheorghe-Popescu-002

Fostul internațional Gică Popescu este fundașul român cu cele mai multe goluri marcate în meciuri oficiale, conform unui clasament dat publicității de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS).

Gică Popescu a marcat 64 de goluri în 472 de meciuri jucate în perioada 1984-2003. Fostul internațional român a marcat la fel de multe goluri precum azerul Ramiz Mammadov, ocupantul locului 37, dar acesta a jucat mai puține meciuri, doar 285.

 

Lider absolut este olandezul Ronald Koeman, specialistul fazelor fixe din perioada de aur petrecută de el la FC Barcelona. Koeman a înscris 193 de goluri în 553 de meciuri jucate în perioada 1980-1997.

Olandezul este urmat în clasament de argentinianul Daniel Passarella (134 de goluri) și de spaniolul Fernando Hierro (110 goluri).

Alți români care apar în această ierarhie sunt Dan Petrescu (locul 57, 57 de goluri), Vali Ștefan (locul 63, 55 de goluri) și Cornel Dinu (locul 73, 53 de goluri).

Gică Popescu afirmă, într-o scrisoare că mulţumeşte pentru „gândurile bune”, dar că aşteaptă motivarea deciziei instanţei pentru stabili calea de urmat şi că se pregăteşte pentru „cel mai greu meci al vieţii”, iar pentru asta are nevoie de „mai puţină patimă şi multă linişte”, relatează Mediafax.

 

Scrisoarea lui Gică Popescu:

 

„Către toţi cei interesaţi

Dragii mei,

S-a discutat mult în aceste ultime zile despre mine. S-a dezbătut şi mai mult. Au fost lansate subiecte şi teme care nu au legătură cu intenţiile mele. Au fost lansate şi promovate unele iniţiative publice destinate mie.

Vă mulţumesc pentru toate gândurile voastre bune, ele fiind un real suport pentru mine şi familia mea!

Este o perioadă extrem de dificilă pentru mine şi cei apropiaţi mie. Accept că, aşa cum am învăţat din cariera sportivă, viaţa are şi urcuşuri şi coborâşuri.

Tehnic vorbind, aştept motivarea deciziei luate de către instanţă în data de 4 martie.

Mai apoi, voi decide calea de urmat. Îmi place să cred că am fost şi voi rămâne un om puternic. Nu vreau ca situaţia în care mă aflu să nască nici disensiune, nici compasiune.

Este o perioadă în care lupta este cu mine însumi.

Eu, omul Gică Popescu, mă pregătesc pentru cel mai greu meci al vieţii mele.

Pentru asta am nevoie de încrederea voastră, mai puţină patimă şi multă linişte.

Al vostru Gică Popescu”

 

În 4 martie, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv la închisoare cu executare pe toţi cei opt oameni din fotbal judecaţi în dosarul transferurilor, fostul fotbalist Gheorghe Popescu, la acel moment candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, primind o condamnare de trei ani, o lună şi zece zile.

În favoarea graţierii lui Gică Popescu s-au pronunţat mai multe personalităţi, dar şi oameni politici, printre care Valeriu Zgonea, Crin Antonescu şi premierul Victor Ponta, în nume personal, existând şi o petiţie on-line în acest sens.

Potrivit Legii 546/2002, graţierea este măsura de clemenţă luată de preşedintele României, ce constă în înlăturarea, în total sau în parte, a executării pedepsei aplicate de instanţă ori în comutarea acesteia în una mai uşoară. Graţierea individuală se acordă la cerere sau din oficiu, după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. Cererea de graţiere individuală se adresează preşedintelui şi poate fi făcută de persoana condamnată, apărătorul ori reprezentantul legal al acesteia sau de soţul persoanei condamnate, ascendenţii, descendenţii, fraţii, surorile ori copiii acestora, precum şi de aceleaşi rude ale soţului persoanei condamnate.

În vederea exercitării prerogativei de graţiere, preşedintele poate solicita avize consultative de la Ministerul Justiţiei, care este obligat să le înainteze în termen de 30 de zile de la data solicitării. De asemenea, atunci când consideră necesar, preşedintele României poate solicita informaţii organelor administraţiei publice locale, conducătorului locului de detenţie, organelor judecătoreşti şi ale parchetelor, organelor de poliţie şi altor instituţii publice, precum şi comandantului unităţii, pentru condamnaţii militari.

Sursa: romanialibera.ro, enational.ro