Se pare că Angela Merkel nu mai prinde un nou mandat. Iubirea ei față de emigranții musulmani i-a adus voturi de neîncredere din partea germanilor

Spread the love

Loading

article 0 14F5291F000005DC 496 634x388

Merkel pierde din popularitate – a ajuns la minimul ultimelor șase luni după atacurile care au zguduit Germania.

Potrivit unui sondaj publicat de Bild am Sonntag, unul din doi germani s-ar opune ca Merkel sa candideze pentru al patrulea mandat.

Considerată mult timp o figură liniștitoare, supranumita „Mutti” (mama) de către compatrioții săi, Merkel este contestată inclusiv în interiorul partidului.

 

Probleme cu refugiații din Germania: 80% dintre ei nu au acte.

Partidul cancelarului german Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), s-a clasat pe locul al treilea în urma alegerilor regionale din landul Mecklenburg – Pomerania Inferioară, locul al doilea find ocupat de formaţiunea antiimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD). 

CDU a obţinut 19 la sută din voturi, rezultat care a fost tradus drept consecinţă a politicilor lui Merkel privind migraţia, formaţiunea AfD a obţinut 20,8 la sută din voturi, iar formaţiunea social-democrată SPD, 30,6 la sută.

Liderul AfD, Frauke Petry, a spus că succesul formaţiunii sale în landul Mecklenburg- Pomerania Inferioară, fieful electoral a Angelei Merkel, este rezultatul „politicilor catastrofale ale cancelarului privind migraţia”.

Peter Tauber, secretarul general al CDU, a spus că pierderea alegerilor de către partidul său este cauzată de nemulţumirea populaţiei privind decizia lui Merkel de a menţine graniţa deschisă pentru refugiaţi.

Criticii deciziei lui Merkel privind politica migraţiei, care a condus la intrarea pe teritoriul Germaniei a 1,1 milioane de imigranţi în 2015, spun că aceasta este de vină pentru crearea unei ameninţări la adresa securităţii în ţară.

Sursa: gandul.info, ziare.com, click.ro, cyd.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *