Sebastian Ghiță, un parlamentar obraznic, și-a dat demisia din PSD

Spread the love

Loading

sebastian ghita un parlamentar obraznicDeputatul Sebastian Ghiţă şi-a anunţat, vineri, 28 noiembrie 2014, demisia din PSD. Ghiţă a anunţat că a discutat cu Victor Ponta şi că a decis să nu revină în partid atâta vreme cât chestiunile legate de comunism, corupţie şi schimbarea legii partidelor politice nu sunt rezolvate.

Obrăznicia lui Sebastian Ghiță s-a lansat și pe fondul contestării lui de către Mircea Geoană și Marian Vanghelie. Mulți membrii PSD sunt indignați, cum și-a permis Ghiță să facă legătura dintre eșecul din alegeri cu Ion Iliescu. Se pare că a uitat că tot ce a reușit până în acest moment, PSD-ul o datorează președintelui fondator Ion Iliescu

Aroganța lui Ghiță ascunde în realitate o apropiere față de dreapta, care, știri pe surse, i-a promis un fel de imunitate, dacă împreună cu postul România TV trece în barca lui Iohannis și a lui Blaga. S-ar putea să fie începutul anunțat de Iohannis, că dreapta, respectiv PNL, dorește puterea. 

 

Tot mai mulți membrii PSD se întreabă de ce s-a înscris în partid Sebastian Ghiță? Comportamentul lui demonstrează că a  fost înfiltrat pentru a slăbi unitatea din PSD.

Adevăratul motiv poate fi și faptul că Victor Ponta nu i-a dat o mai mare importanță în conducerea partidului și Ghiță aruncă minciuni, pentru a adânci ruptura dintre populație și PSD, singurul partid care a reparat stricăciunile partidelor de dreapta. Reamintim guvernarea 1996 – 2000 și guvernarea 2008 – 2012.

Referitor la afirmațiile făcute de obraznicul demisionar, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, afirmă într-o scrisoare că refuză să primească lecţii de la oameni care cred că şi-au cumpărat un partid, făcând referire la Sebastian Ghiţă, proaspăt demisionar din PSD, care anterior i-a cerut scoaterea acestuia din schema de conducere a social-democraţilor.

 „Acum se conturează la vârful partidului scuza că Victor Ponta ar fi pierdut pentru că eu aş fi comunist, ceea ce ar afecta imaginea partidului. Este o mizerie, şi un act de laşitate”, a afirmat Ion Iliescu.

„PSD nu este proprietatea nimănui. PSD nu este o investiţie şi nici programul său politic nu se confundă cu un plan de afaceri. Iar guvernarea nu este un profit, care trebuie maximizat cu orice preţ”, afirmă Ion Iliescu.

Ion Iliescu, cel care a votat împotriva excluderii din partid a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova, consideră că eliminarea celor trei din structurile social-democrate nu a rezolvat problemele partidului, ci le-a agravat. Ion Iliescu le-a transmis celor trei să să nu se lase antrenaţi, în perioada urmatoare, în acţiuni îndreptate împotriva partidului, pentru că „ar face rău, crezând că fac un bine”.

Europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, a declarat că era normal ca Sebastian Ghiță să demisioneze din PSD, după ce a jignit partidul.

 

 

Cine este Sebastian Aurel Ghiță?  

Sebastian Ghiță, patronul postului România TV s-a născut la 10 noiembrie 1978 în Ploiești. În mediile oamenilor de afaceri este cunoscut sub porecla de „Copilu'”.  El deține grupul “Asesoft” și postul de televiziune RTV.

În anul 2002 a fost trimis în judecată în dosarul „Tracia – Asesoft”, fiind acuzat de complicitate la înșelăciune și fals în declarații, în legătură cu mai multe tranzacții petroliere care au dus la prejudicierea bugetului de stat cu 20 de miliarde de lei vechi. A fost achitat de instanța de fond, în 2004, iar în urma recursului, a fost achitat din nou, în noiembrie 2011, de către Tribunalul București. 

În octombrie 2009, averea lui era estimată la 90 – 100.000.000 Euro. La data de 23 octombrie 2011 a fondat postul de televiziune România TV/RTV.

La data de 9 decembrie 2012 a câștigat funcția de deputat de Prahova pe listele PSD. În ziua de 28 noiembrie și-a dat demisia din PSD.

Oare cine este și ce interese urmărește acest personaj Sebastian Ghiță?