Secretul tinereții veșnice: mucus de melc viu

Spread the love

Loading

melci_viiUn salon japonez a lansat un tratament de frumusețe anti-îmbătrânire. Procedura implică mai mulți melci vii care sunt puși să se târască pe fața celor care îndrăznesc să accepte tratamentul. Noul tratament facial costă £ 161 și se face sub supravegherea personalului de la Clinic Tokyo. Melcii au fost considerați multă vreme ca o mare pacoste pentru grădini, dar se pare că melcii sunt mai degrabă prieteni decât dușmani, atunci când e vorba anti-îmbătrânire.

O descoperire revoluționară, cu melci vii care alunecă pe tenul femeilor care se încumetă să facă acest tratament, a dat rezultate promițătoare.
Mucusul de melc conține un amestec de proteine ​​puternice, antioxidanți și acizi hyularonic. O altă proprietate a acestui mucus este că ajută pielea să rețină umezeala, în plus calmează inflamația și indepartează pielea moartă.
În timpul tratamentului, care durează circa 60 de minute, fața este curățată înainte de melci, care sunt plasați pe obraji și pe frunte, fiind lăsați să se miște cum doresc.
Yoko Miniami, director de vânzări la Salonul Clinic de Tokyo, care oferă acest tratament, a declarat pentru Sunday Telegraph:

 

„ Suntem interesați de faptul că melcii au o funcție care poate ajuta la vindecarea pielii afectate de razele ultraviolete”.
Potrivit doamnei Miniami, salonul folosește, de asemenea, creme infuzat cu noroi melc, care provin de la o fermă de melci, unde animalele sunt hrănite cu legume organice, inclusiv morcovi, spanac și sfeclă mangold (crește numai în Japonia).
La prima vedere sună cam dezgustător, dar mâzga de melc nu este o descoperire recentă. Mucusul de melc a fost folosit ca și procedeu anti-îmbătrânire acum 2000 de ani. În conformitate cu însemnările lăsate de renumitul medic grec Hipocrate, melcii zdrobiți și amestecați cu lapte acru au fost folosiți pentru a trata inflamația pielii. În vremuri mai recente, se comercializează produse de infuzat cu noroi de moluște, care este foarte popular în Japonia și Coreea de Sud.
Sursa: Daily Mail

{gallery}melc{/gallery}