Ședința Colegiului Consultativ al Revoluţionarilor din 29 martie 2016

Spread the love

Loading

VIDEO

VIDEO

1

În urma convocării membrilor  Colegiului Consultativ al Revoluţionarilor, numiți prin Ordinul Secretarului de Stat nr.21/01.03.2016, în cadrul ședinței din data de 29.03.2016 au fost evidențiate mai multe probleme legate de modul de aplicare a drepturilor prevăzute de Legea nr.341/2004, cu modificările și completările ulterioare, raportat la cadrul legal actual.

 

Ședința a fost deschisă de dl. Secretar de Stat Adrian Sanda, care a prezentat Regulamentul Colegiului și situația privind stadiul lucrărilor Comisiei constituită conform art.9^2. 

3 

Au fost puse în discuție următoarele :

– problemele ridicate de urmașii de erou martir privind plata indemnizației, amendamentul privind modificarea Ordonanței de Urgență nr.57/2015, adresa înaintată la Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice;

– refuzul de a pune în aplicare prevederile art.5 din Legea nr.341/2004 de anumite prefecturi sau consilii locale;

– refuzul de a pune în aplicare prevederile privind accesul gratuit la tratamente și medicamente, conform art.5 lit.g) și h) și se propune înaintarea unei adrese către Ministerul Sănătății și Casa Naționale de Sănătate.

– verificarea și a celorlalte categorii de revolutionari. Modalitatea și propunerile urmează a fi discutate în ședința următoare.

– modificarea HG de funcționare a Secretariatului de Stat, modificarea organigramei și fundamentarea necesității acestui act normativ, ce urmează a fi înaintat la Guvern și postat pe site-ul instituției.

5 

Membrii CR și-au exprimat acordul cu privire la toate aspectele mai sus semnalate și asupra deciziilor luate în cadrul ședinței.

 

2

 

6

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *