SEMINAR NAȚIONAL DE AIKIDO AIKIKAI LUGOJ

Spread the love

Loading

Autor: Sensei Daniel ROGOBETE 5 DAN

În perioada 30 septembrie -2 0ctombrie 2022, în frumosul oraș Lugoj, s-a desfășurat Seminarul Național de Aikido-Aikikai organizat de sensei Daniel Rogobete 5 DAN-Clubul Wago-Kan Lugoj. Seminarul a fost condus de sensei Iulian Perpelici 6 DAN (Arad) și sensei Nicolae Mitu 5 DAN (București), (Clubul Sportiv ”Wago-Kan” a fost înființat în 2004 în Municipiul Lugoj și de atunci este condus de sensei Daniel Rogobete). La acest seminar au participat un număr foarte mare de practicanți ai acestei arte marțiale, aceștia fiind din Oradea, Chișinău Criș, Arad, Timișoara, Reșița, București, Cluj, Deva, Alba Iulia, Lugoj, stagiul desfășurându-se cu succes pe toate planurile. Sâmbătă seara aikidocii s-au strâns într-un număr foarte mare la Sayounara Party, așa cum o fac mereu, o seară pe care nu o vor uita niciodată, veselie și bucurie în lumea aikidoului, dar cum altfel?
Noi vrem să transmitem celor care vor să facă parte din familia Aikido Aikikai că această artă marțială îi ajută enorm în viață, suntem dispuși să-i primim cu prietenie și înțelegere, dat fiind faptul că Aikido este parte din viața unui om atunci când acesta ajunge să practice minunata artă. Clubul Wago-Kan Lugoj are porțile deschise pentru copii și adulți, aici nu contează vârsta ci dorința de a învăța, noi vrem să le transmitem oamenilor că miezul antrenamentelor este alcătuit din tehnici care îi ajută la dezvoltarea personală, dar și la pregătirea fizică și psihică, li se schimbă total comportamentul astfel că respectul și stima de sine vor fi mereu în prima linie a vieții. Sala de la Lugoj primește pe oricine dorește să cunoască familia Aikido Aikikai.
Lumea a luat o întorsătură neașteptată în ultimul timp, oamenii nu se mai regăsesc, lipsa de iubire față de semeni, lipsa de perseverență, știm că fost școala online care a ținut copiii și adulții cu ochii în ecrane, închiși în case, astfel că mintea și fizicul lor au fost anihilate aproape total, oamenii nu au mai luat contact și acest lucru a dăunat mult sănătății, ori legătura cu universul în care natura, oamenii, animalele, mișcarea, cunoașterea, iubirea formează sensul vieții, de aceea spun că această artă marțială este chiar arta de a trăi frumos, în pace, nu degeaba se zice: ”în pace”, în Aikido nu există elemente de violență sau vătămări corporale, dar pot spune că tehnicile din aikido-aikikai pot fi devastatoare pentru cel care încearcă să atace un practicant de Aikido, pentru că atacatorul nu este pregătit, nu știe să evite și mai ales nu știe să cadă, toate acestea au o importanță foarte mare.
De aceea spun că sunt foarte importante stagiile de pregătire, aici practicanții de Aikido înțeleg mai bine ce înseamnă răbdarea, seriozitatea, aprecierea, munca, ce înseamnă concentrarea și perseverența. Nu poți să realizezi în viață ce îți propui dacă nu ai încredere și ascultare, concentrare și perseverență, numai așa poți să devii cu adevărat un spirit liber și iubitor.
Am mereu în minte cuvintele marelui maestru Morihei Ueshiba care după luptă se duce în grădină, acolo primește o trezire spirituală și revelația că sursa Budo (calea de a lupta), este iubirea lui Dumnezeu și vă spun sincer, cu ele îmi deschid fereastra vieții în fiecare dimineață:
”Budo adevărat, această cale de a lupta, este să îmbrățișezi spiritul universului. Salvați lumea și toate ființele vii din natură pentru crearea și dezvoltarea în mod corespunzător.
Calea războinicului este greșit înțeleasă. El nu trebuie să ucidă și să-i distrugă pe alții. Oamenii care vor să concureze și să-i depășească pe alții fac o greșeală teribilă. Cel mai rău lucru pe care îl poate face o persoană este să distrugă, să strice sau să zdrobească o altă ființă. Adevărata cale a Războinicului de a preveni acest masacru este arta păcii și a iubirii.” (Morihei Ueshiba)
Iată definiția acestei arte marțiale AIKIDO AIKIKAI- armonie, pace, iubire! Iată un stil de viață onorabil, purificator, o definiție care te face să crezi în tine, un îndemn spre liniște și normalitate, spre disciplina care este precum o rază de soare ce strălucește în viața unui copil, AIKIDO reprezintă ”CALEA ARMONIZĂRII ENERGIEI”.

Tagged: