Senatorii vor ca fiecare elev să primească bani pentru uniformă. Care este suma

Spread the love

Loading

Vești bune pentru elevi: Senatul a adoptat, astăzi, un proiect de lege aflat în procedură de urgență care prevede ca fiecare elev din învățământul obligatoriu de stat să primească 350 de lei anual pentru uniformă. Dacă este adoptată şi de Camera Deputaţilor şi ulterior promulgată de şeful statului, legea va intra în vigoare începând cu anul şcolar 2021 – 2022. Iniţiativa legislativă a fost adoptată de senatori cu 87 de voturi „pentru”, 41 de voturi „împotrivă” şi zero abţineri.

Senatorul PMP Cătălin Lucian Iliescu este cel care a inițiat acest proiect care vizează modificarea articolului 5 din Legea nr.35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ.

Acesta a scris pe Facebook:

”Azi, in plenul Senatului a trecut initiațiva mea, modificarea art 5 din Legea 35/2007 privind obligativitatea uniformelor școlare precum si plata catre fiecare elev din bugetul Ministerului Educatiei a sumei de 350 lei/an pentru achizitia de uniforme. Aceasta suma reprezinta 1.9 % din bugetul ministerului. Beneficiari vor fi peste 2 milioane elevi din invațamantului obligatoriu.

Conform propunerii legislative, prezenta lege intră în vigoare începând cu anul şcolar 2021 – 2022.

Iniţiativa se află în procedură de urgenţă. Camera Deputaților este decizională.

 

Tagged: