SENTIMENTE ȘI RESENTIMENTE

Spread the love

Loading

Autor: dr. Paul Ichim

Am văzut astăzi pe aici, un comentariu pe care am să-l cataloghez în mod elegant drept deplasat sau neinformat, neacoperit în dovezi istorice.
Cineva ne întreba , dacă realizăm cine ne-a făcut rău în ultimii 30 de ani, Rusia sau UE?
Va dați seama că făcea trimitere la UE.
O să-mi prezint punctul de vedere, apelând la niște date ce se pot studia lesne pe Google.
Istoria despre ce au jefuit și cum ne-au împărțit rușii teritoriile este cunoscută….sper.
Când ne-au ocupat în 1944 și au uitat să plece până-n ’58 au jefuit cu titlul de despăgubiri de război, o groază de fabrici, uzine, bunuri, că să nu spunem că au uitat să dea teritoriile înapoi, unde ei au ucis la românași la greu, trimițându-i forțat în lagărele de prin Siberia.
Pe cap ne-au adus gloriosul comunism, pe care destul de mulți l-au și prins, destui ani, că să nu-l uite. Trebuie reținut aspectul că acel comunism a fost impus cu mâna celor de la noi, printre care au fost și 651000 de informatori ai securității, preluați destul de mulți ulterior la SRI (așa spun unele analize făcute publice).
Când aproape jumătate de secol ai suportat de capriciile sovietelor, normal că resentimentele publice au fost profunde.
După lovilutiune a fost o îndreptare spre lumea occidentală, spre un miraj al libertății. Aici am regăsit parsivenia democrației. Credeți că cei din UE au venit cu forță peste noi? Ne-au lucrat în foi de vită, profitând de avariția și moralitatea autohtonilor ce erau la conducere, care au înstrăinat din țară la greu, acumulând averi fabuloase, pe care nu le-ar fi acumulat prin muncă cinstită, indiferent ce ar fi prestat. Fie vorba între noi, acum am aflat câți capitaliști ruși erau amestecați chiar în sectoare strategice în capitalismul autohton. Dacă cei ce ar fi trebuit să se informeze și să acționeze la fraudele produse, n-ar fi fost și ei implicați, acum pușcăriile ar fi fost pline de o groază de alde Nuți. Tare-mi este că dacă-și dă la gură blondă din pârnaie, să nu facă vreo enterocolită mortală.
Nu fraților, nimeni nu moare de grijă noastră, toți vor să facă profit pentru ai lor, doar noi ne furăm între noi.
Credeți voi că o să se facă o analiză corectă și deschisă a modului cum s-a privatizat în România și cam ce comisioane au fost vehiculate și-n conturile cui?
În concluzie, resentimentele față de tâlhăria rușilor, când au bântuit prin țară noastră, transcende mult prea mult istoria și generații la rând, că să poată fi comparată cu tâlhăria ticăloșilor autohtoni, ce au jucat la pokerul politic în interes personal sau de grup, avuția țării, bine lucrați de interesele celor de prin Europa și nu numai. Planurile și comparațiile nu sunt superpozabile.

Tagged: