Și în Rusia se fură! Nu-i așa? Comandantul unui regiment de tancuri rus s-a sinucis „după ce a aflat că 90% din tancurile deținute în rezervă erau inutilizabile, deoarece piesele fuseseră furate”, susțin serviciile de informații ucrainene

Spread the love

Loading

Ministerul Apărării din Kiev a susținutcă comandantul face parte din divizia a 4-a de tancuri. A susținut că s-a sinucis când și-a dat seama că se aflau tancuri de rezervă a armatei ruse.
Kievul a spus că în unitatea sa, unul din 10 tancuri în depozit erau „mai mult sau mai puțin” operaționale. Comandantul devine cel mai recent oficial militar rus de rang înalt care a murit în Ucraina de când Putin a ordonat forțelor sale să invadeze Ucraina pe 24 februarie.

Ucraina a susținut că comandantul unui regiment de tancuri rus s-a sinucis pentru că vehiculele pe care unitatea le avea în rezervă erau nefuncționale. Ministerul Apărării din Kiev a declarat că comandantul „regimentului 13 de tancuri” din cadrul „diviziei a 4-a de tancuri a Federației Ruse” s-a împușcat din cauza situației îngrozitoare, după ce a aflat starea tancurilor de rezervă ale unității. Adevărul este forțele Moscovei se luptă cu vehicule militare prost întreținute și se confruntă cu „problema imposibilității refacerii echipamentelor după „deconservarea” din depozite”.


În multe cazuri, echipamentele electronice care conțineau metale prețioase au fost demontate pentru piese din multe vehicule de luptă rusești păstrate în depozit.
Într-o știre postată pe canalul Telegram al ministerului, acesta a susținut că Rusia construiește spații de depozitare și reparații în regiunea Klimove, regiunea Bryansk, pentru a repara echipamentele care au fost dezactivate pe câmpul de luptă. În present armata rusă încearcă să „pună în funcțiune” o cantitate semnificativă de echipamente care provin din depozite pe termen lung. Starea acestui echipament este în mare parte extrem de nesatisfăcătoare, ceea ce face imposibilă utilizarea completă.
Putin a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie, jurând să distrugă armata țării și să-l răstoarne pe președintele pro-occidental Volodimir Zelenski.
Dar armatele sale au făcut puține progrese în capturarea orașelor cheie și au suferit pierderi grele din cauza forțelor ucrainene care au luptat inteligent împotriva inamicului lor mult mai mare.
Potrivit Oryx, un blog militar care urmărește pierderile de vehicule rusești pe baza unei confirmări vizuale, începând cu 26 martie, Kremlinul a pierdut 1.891 în total.
Dintre acestea, 939 au fost distruse, 35 au fost pagube, 229 au fost abandonate și 688 au fost capturate de trupele ucrainene.
Având în vedere că aceste cifre se bazează pe confirmări vizuale din imagini și filmări care ies din Ucraina, cifra reală este de așteptat să fie mult mai mare.

Sursa poate fi citită AICI

 

Tagged: