Sindicaliștii din Educație cer ANULAREA examenului de titularizare

Spread the love

Loading

 

În data de 23 aprilie 2020, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a trimis ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie, o adresă prin care solicită modificări la proiectul de OUG care modifică definitivatul, obținerea gradelor didactice și titularizarea.

Sindicatele FSLI propun anularea sesiunii din acest an a examenului naţional de Titularizare. Posturile sau catedrele rămase în continuare vacante sau rezervate se ocupă prin repartizare coordonată de inspectoratul şcolar pe baza notelor obținute la examenele de Titularizare din ultimii cinci ani.

Contractele de muncă pe perioadă determinată de cel mult un an se prelungesc cu încă un an, pentru anul 2020-2021, se mai arată în textul trimis ministrului.

Propunerea FSLI mai are o variantă de înlocuire a concursului naţional de Titularizare din acest an cu un concurs de ocupare organizat la nivelul judeţului după data de 1 septembrie 2020, informează edupedu.ro.

“Având în vedere starea de urgență, considerăm inoportun derularea concursului național unic de ocupare a posturilor/catedrelor didactice –imposibilitatea de a desfășura acest concurs în condiții de maximă siguranță pentru candidați. De aceea, concursul unic trebuie suspendat, iar toate posturile pot fi ocupate- pentru un an școlar – prin suplinire”, susțin sindicaliștii.

Tagged: