SINDICALIȘTII LUI PEȘTE

Spread the love

Loading

Autor: Dr. Paul ICHIM

Văd că unii dintr-un sindicat din sănătate o caută cu lumânarea, jignesc și mistifică adevărul, dacă le-am solicitat să se implice real și nu tip fanfară. Culmea ipocriziei o reprezintă faptul că astăzi oamenii se laudă că datorită lor, fraierii ăștia de la guvernare au dat un  procent de creștere de 25 % la cei care nu aveau încă salariul crescut din lumea medicală. Chiar sunt curios ce răspund cei de la Guvern pe chestia asta.

Să o luăm metodic. Prin februarie 2018 s-a dat o lege a salarizării pentru lumea medicală, crescând salarizarea de la 01.03.2018 la nivelul prevăzut pentru anul 2022 doar pentru medici și asistente. pentru restul celor care lucrau în sănătate, urma să crească salarizarea, în tranșe de 25% anual, chestie făcută-n primul an. Ulterior au apărut probleme și s-a prorogat creșterea, Anul asta se dau 25% din ce mai rămăsese de dat, deci cam un sfert din sfert. Tocmai segmentul cel mai slab plătit suferă. Să fim clari, de la cei care fac curățenie în spital, până la medici, absolut toți sunt implicați în asistență medicală. Nici unul dintre noi nu se poate substitui celuilalt, avem nevoie de fiecare să-și facă treaba, că să fie eficient serviciul.

Indivizii aia din acel așa zis sindicat, au și sărit în cârca subsemnatului că vezi dragă domnule am fost parlamentar și nu știu ce nu le-am făcut. Băi mizerabililor, nu mai fac parte din Parlament din 2016. Cât am fost pe acolo, m-am încadrat în fișa postului și n-am depășit limitele impuse de lege, privind exercitarea unei funcții publice. Făcând parte în majoritatea timpului din opoziția celor care guvernau, erai doar bun de întrebări, interpelări și declarații politice. Până și inițiativele legislative nu treceau fără acordul majorității și a intereselor lor. Mizeria asta abjectă cu “ai fost parlamentar ce ai făcut pentru nu știu cine”, mi se pare greu de înghițit. Chiar sunt curios, ce exemplu de parlamentar care a rezolvat chestii spectaculoase cunoașteți? Singurul din zona care a făcut ceva spectaculos, dar din postura de șef al Guvernului, a fost Tudose de la Brăila.

Îi întreb și eu pe colegii cotizanți, voi cum va simțiți reprezentați de sindicatele de ramură în ultimii ani, mai ales de către unul care-și face doar reclamă pe toate rețelele de socializare?

De o vreme prea suntem catalogați în toate felurile, prea se întâmplă chestii inacceptabile în exercitarea profesiei, realitatea schimbându-se ca-n orice domeniu de activitate. Ceva trebuie analizat și schimbat în reprezentarea noastră, nu putem lasa acest lucru la îndemâna unor așa ziși lideri ce n-au nici o legătură cu activitatea medicală, iar cei care au avut o „oarecare ” implicare, au fost mai mult doar de element decorativ.

Personal mă felicit că nu am nici o legătură cu sindicatul fanfară și cu dorința mult prea evidență de parvenire a unora. Doresc că măcar celălalt sindicat ce s-a păstrat în limite decente, să fie mai contondent și să fie echidistant indiferent de cine conduce țara, să nu mai fie controlat politic cum se spunea că era odinioară. Vreau să se înțeleagă corect, că cei care cotizează, vor să fie reprezentați deoarece se țin de muncă la patul bolnavului. Cotizantii nu sunt subordonați sindicatelor și nici obligați să asigure bunastrarea liderilor. Nu vreau să intru în a prelua tot felul de analize jurnalistice privind „bunăstarea” unora dintre liderii sindicali.

 

 

Tagged: