Sistemul de Supraveghere Video în Municipiul Lugoj funcțional din prima parte a lunii mai

Spread the love

Loading

Sistemul de supraveghere video instalat de municipalitate a devenit operațional încă de la începutul lunii mai, imediat după testele inițiale de funcționare.Investiția are ca scop supravegherea traficului și creșterea siguranței cetățenilor din municipiul Lugoj. Sistemul este format din 60 camere video de înaltă rezoluție, cu vedere pe timp de noapte. Camerele au fost amplasate pe arterele cu trafic intens din municipiul Lugoj. La intrările în oraș au fost montate camere video speciale care sunt capabile să înregistreze și să creeze o bază de date cu numerele de înmatriculare ale autovehiculelor care intră și ies din oraș.
Operarea acestui sistem se realizează atât la sediul Poliției Locale Lugoj cât și la sediul Poliției Municipiului Lugoj. Monitorizarea camerelor se face permanent, 24 de ore din 24, de către un dispecer care urmărește atât probleme ale traficului rutier, cât și probleme de ordine publică. De asemenea la sediul Poliției Municipiului Lugoj există un dispecerat similar și personal care monitorizează traficul rutier, problemele de ordine publică și de siguranță a cetățenilor.
În vederea asigurării funcționării normale și a depistării în timp util a unor eventuale disfuncționalități, sistemul este accesat și de la nivelul Compartimentului Informatică din cadrul Primăriei Municipiului Lugoj.
Pe întreaga perioadă de garanție, respectiv trei ani, mentenanța sistemului este asigurată periodic de firma furnizoare urmând ca la ieșirea din garanție să se încheie prin licitație publică un contract de mentenanță cu o firmă specializată în domeniu.
Instalarea acestui sistem se înscrie în eforturile susținute de administrație în direcția creșterii gradului de siguranță a cetățenilor, domeniu de mare interes pentru majoritatea municipiilor din țara noastră.

Tagged: