Soarta tristă a Monumentului Eroilor Neamului din Piața Tricolorului Reșița

Spread the love

Loading

Autor: Nicolae TOMA

Unele orașe din România parcă au fost blestemate când și-au ales edilii locali, primarul și consilierii. Se pare că Reșița se duce la vale, se degradează, cu toate că orașul parcă e distrus de bombe și toate astea pentru a păcăli reșițenii să le mai facă cadou un mandat.

Monumentul Eroilor Neamului din Piața Tricolorului Reșița a fost uitat și desi a fost finalizat în 2008 acum arată de parcă ar avea 100 de ani. Nepăsarea celor de la primărie și de la consiliul local a atins cote alarmante, iar șefii de la instituțiile de cultură numiți de liberali fac de toate numai de monumentele orașului nu se ocupă.

Inscriptia de pe monument, „Dulce et Decorum Est Pro Patria Mori” – Horatiu (E plăcut și frumos să mori pentru patrie – Horațiu, „Ode”, III, 2, 13.) s-a dorit să fie un simbol și să trezească sentimentul de patriotism pentru tineri.

Primarul din 2008, Liviu Spataru a solicitat veteranilor si revolutionarilor din Reșița sa întocmească o listă cu numele eroilor al căror nume au fost înscripționate pe acest monument. Pe o parte, monumentul are trecut numele veteranilor căzuți în cel de-al doilea razboi mondial, iar pe cealalta parte eroii căzuți la Revoluția din Decembrie 1989.

Monumentul este opera sculptorului  Constantin Lucaci

Dar nu a trecut nici 15 ani și EROII NEAMULUI ROMÂNESC, EROII REVOLUȚIEI ROMÂNE DIN DECEMBRIE 1989 au fost uitați de niște oameni aleși de reșițeni.

Fotografiile pe care le vom publica sunt dovada a modului cum primarul din Reșița, consilierii locali, șefi de la instituțiile de cultură nu respectă EROII NEAMULUI și cum uită istoria și lupta acestui popor.

RUȘINE primarului Reșiței și consilierilor locali! RUȘINE șefilor de la PATRIMONIU și CULTURĂ din Reșița. Rușine reșițenilor că permit memoria eroilor să fie călcată în picioare!

Tagged: