Societate de TIRIPLICI condusă de Chiriașul de la „Treicoceni” *

Spread the love

Loading

Autor: Dr. Paul ICHIM

Populația cel puțin  la nivel de declarație pe rețelele de socializare se apropie de acea masă critică, de a ieși în stradă, sătulă de degringolada prețurilor din societate. După cum în mod ciudat a dispărut Covid-ul în neant, populația a început să se obișnuiască și cu nebunia ăluia din răsărit, de razbel și se uită din ce în ce mai intens în portofel, care devine pe zi ce trece mai sexi.

Ăștia de la guvernare n-au soluții, se contrazic, se fac unii pe alții în diverse feluri, ba populiști, ba tiriplici(oameni șireți, intortochiati-în argou) și fac doar enunțuri, nepuse sau de nepus în practică. Chiriașul de la „Treicoceni” urmărește cu atenție situația, fiind preocupat mai mult de scurgerea de informații privind legile siguranței naționale. Miniștrii se țîn doar de jocuri de imagine, declara că ar știi problemele din sectorul de care răspund și……atât. Cel puțîn al nostru de la sănătate, deși aveam mari așteptări de la el că om al sistemului medical, care știe cu ce se consumă acesta, devine pe zi ce trece mai mult politruc. Sindicatele în măsură confortabilă se arată destul de complice , adică controlate în măsură destul de mare de către cei de la guvernare, nu se văd, că la fiecare guvernare unde-i amestecat un anume partid.

Prin teritoriu vedem o groază de inițiative , de proiecte, de studii de fezabilitate, lăudabile de altfel dar care nu se mai concretizează de prea mulți ani, decât la nivel de …..tencuiala.

Populația după doi ani de pandemie, de restricții, de o întreagă nebuneala, parcă s-a „dilit”, toată lumea reclamă pe toată lumea, toți au devenit pricepuți în orice, toți au drepturi și mai puțîn obligații, adică în prag de dezordine socială, moment propice pentru tot felul de extremiști. Pur și simplu parcă n-am avea nici o minte limpede să sistematizeze o direcție logică, ci un cor de parerologi cel mult sfertodocți. Profesioniștii nu mai au căutare, deja sunt trimiși în derizoriu, marginalizați și maculati în fel și chip de interesele obscure ale „tacutilor”.

Pe cuvânt că am de gând să accept că declarație a zilei, spusele Ciolacului…..tindem spre  o societate de TIRIPLICI.

  • Titlu si fotografiile au fost ales de administrator
  • Sursa foto: justitiarul.ro
Tagged: