„Rusia a fost capturată de un fel de mafie. Comandanții, guvernul nostru și-au folosit armata, inducând-o în eroare” – Soldații ruși „nebuni” cu „sindromul Rambo” violează și jefuiesc în Ucraina, spune un dezertor din armata rusă, care descrie un atac sexual oribil al unei bande asupra mamei și fiicei

Spread the love

Loading

Nikita Chibrin a dezertat în Occident și acum solicită azil politic în Spania.
Tânărul de 27 de ani spune că este dispus să spună tot ce știe unui tribunal international.
Chibrin a slujit sub comandantul notoriu Azatbek Omurbekov ale cărui trupe au fost acuzate de masacre și de violarea femeilor și fetelor din jurul Bucei.
Într-un caz, Chibrin spune că patru soldați au violat o mamă și o fiică în Andriivka.

Un soldat rus, care a dezertat în Occident, a spus că forțele Moscovei păreau să aibă „sindromul Rambo”, în timp ce au violat și jefuit în Ucraina.
Nikita Chibrin, în vârstă de 27 de ani, a povestit despre un caz oribil în care patru dintre colegii săi, soldați invadatori, au violat o mamă și pe fiica ei în orașul ucrainean Andriivka.
Acum solicită azil politic în Spania, după patru luni petrecute în Ucraina, el este gata să spună adevărul la un tribunal international cu privire la timpul pe care l-a luptat în armata lui Vladimir Putin.

Chibrin a slujit sub renumitul comandant Azatbek Omurbekov ale cărui trupe au fost acuzate de masacre și de violarea femeilor și fetelor din jurul Bucha.
Atrocitățile de la Bucha au fost descoperite în aprilie, după ce forțele ruse s-au retras din regiunea din jurul Kievului, nereușind să pună mâna pe capitala ucrainei și să răstoarne guvernul. Au fost găsite gropi comune, iar cadavrele au împânzit străzile.
Ulterior, Putin l-a promovat pe Omurbekov de la Lt-Col la Colonel deplin . El a fost supranumit „Măcelarul din Bucha ” pentru acțiunile trupelor sale în oraș.

Ucraina i-a identificat în mod special pe membrii celei de-a 64-a Brigăzi Separate de Puști Motorizate ca fiind responsabili de crime.
„Au luat-o razna”, a spus Cibrin despre trupele ruse aflate sub comanda lui Omurbekov. „Au spus: „Avem puterea, avem tancurile, avem vehicule de luptă de infanterie, arme” și așa mai departe.
„Sindromul Rambo” era activ, a spus el.
Pe lângă violuri, Chibrin a spus că soldații din unitate au jefuit case pentru obiecte de valoare. „Au furat decorațiuni de uz casnic și dispozitive mobile”, a spus el.
El a spus publicației ruse Insider: „Mulți au găsit alcool în case [ucrainene] și au băut. A existat un caz în Andriivka când o mamă și o fiică au fost violate. Patru bărbați au făcut-o. El a negat că violența sexuală a avut aprobarea superiorilor imediati ai soldaților, dar a spus că trupele considerate împotriva invaziei lui Putin se tem constant de presiunea fizică și psihologică. Un [violator] a fugit, iar ceilalți au fost bătuți de colegii soldați și comandanți folosind scaune”, a spus el. „Au vrut să-i împuște [pentru comiterea atrocității]. „Nu au putut fi acuzați pentru că nu existau dovezi, așa că au fost pur și simplu concediați [din armată]”. A pus barbaria rusă pe seama condițiilor proaste și a agresiunii.
„Oamenii nu au mai fost în lumea normală de mult timp”, a spus el. „Nu aveau condiții normale. Armata ucraineană a arătat filmări ale uneia dintre tranșeele lor, unde totul era uman: adăpost, protecție împotriva ploii, paturi normale și electricitate. Ucraina își tratează soldații mult mai bine”, a spus el.
Cei care nu au aprobat invazia lui Putin sau au fost suspectați că vor fi capturați de ucraineni au fost supuși unei „presiuni fizice și psihologice”.
„Toată lumea a fost intimidată că le vor tăia penisul sau testiculele dacă ar face altceva”, a spus Chibrin. De asemenea, au fost amenințați că vor fi împușcați, a spus el.
Chibrin susține că a fugit din Rusia într-un camion cu alimente. A spus că s-a prefăcut că înnebunește pe front, ca să poată fi concediat.
„Pentru ei, sunt un trădător al Patriei”, a spus el. „Ce a trebuit să fac? Mergi la război și ucizi civili ucraineni? Du-te la inchisoare? Mai rămâne doar o a treia opțiune – fugi cât maid eparte”.
A ajuns la Madrid pe 15 noiembrie și a cerut azil.
Vorbind cu grupul rus pentru drepturile omului gulagu.net, el a negat că a văzut dovezi directe de tortură, viol și crimă – cu care au fost acuzați unii dintre oamenii lui Omurbekov din Brigada 64.
Dar el avea sediul la 30 de mile de Kiev, în Lypivka, în momentul în care execuția civililor avea loc în Bucha. El a spus că există „zvonuri răspândite” și au vorbit printre soldați că acest lucru se întâmplă.
Acum, el este dornic să depună mărturie în fața instanței internaționale despre timpul petrecut în Ucraina.
„Nu am nimic de ascuns”, a spus el, potrivit The Guardian. „Acesta este un război criminal care a început. Vreau să fac tot ce pot ca să se oprească. El a spus că nu a tras niciodată „o dată” un foc în timpul luptei.
Chibrin a fugit din armata rusă, căutând ajutor de la Vladimir Osechkin, șef exilat. conform gulagu.net.
Osechkin a fost cel care a dezvăluit cei mai noi dezertori din complexul militar și al forțelor de ordine al lui Putin. El a lansat un apel pentru ca mai mulți dezărtori să urmeze și să spună secretele lor țărilor occidentale.

Chibrin nu este singurul soldat rus care a fugit în Occident și a vorbit despre condițiilor armatelor lui Putin și a atrocităților pe care le comit în Ucraina.
Pavel Filatyev, membru al unui presupus regiment de „elite” de parașutiști, care a luat cu asalt orașul-port sudic Herson în februarie, când primele trupe ruse au intrat în Ucraina la ordinul președintelui rus.
El a spus că misiunea unității sale, lansată din Crimeea ocupată de ruși, a fost afectată de probleme chiar înainte de a începe.
Filatyev a scris într-un memoriu de 141 de pagini „ZOV”, despre cum unitatea sa a fost devastată de foame, avea puțină pregătire tactică și nu cunoștea progresul războiului.
El a spus că tovarășii săi au primit puști ruginite, cu care să lupte și au fost forțați să jefuiască supermarketurile ucrainene pentru a mânca. El a vorbit, de asemenea, despre membrii unității sale care au jefuit articole electronice, precum laptopuri și tv.
Din 6 septembrie, Filatyev a fost raportat că se afla la Paris. Vorbind cu CBS News, el a spus: „Rusia a fost capturată de un fel de mafie. Comandantii, guvernul nostru si-au folosit armata, inducand-o in eroare.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11452243/Russian-soldiers-crazy-Rambo-syndrome-raping-pillaging-Ukraine-says-defector.html

Tagged: