Soluția sigură către un stat eșuat!

Spread the love

Loading

Autor: Ion Teca

Mi-aduc aminte, copil fiind, ziua de final a anului școlar când, într-o emoție generală și profundă, profesorii ofereau diplome și ne așezau pe cap coronițe copiiilor premianți.

Nu știu, să te uiți la TV, întâmplător, și să-i vezi fața plictisită a ministrului educației, care încerca să ne convingă, că, activitatea, în sine, de premiere a copiiilor este neperformantă și demotivantă pentru elevi, este de-a dreptul siderantă.

Domnule ministru, nu există guvern după ’90, care să nu fi experimentat diferite „strategii de dezvoltare” a învățământului și de aliniere a acestuia cu cel „modern” din statele dezvoltate, ca într-un final, să eșueze, ori datorită metodei neaplicabile la noi, ori datorită aplicării defectoase, de către politicieni competenți, ajungând să se dezvolte și perfecționeze, doar, expresia „Carte multă nu se cere, descurcă-te să ai putere!”.

Încet-încet, ați redus nr-l de ore de geografie și istorie a românilor la un nivel similar unor școli din alte țări, care învață despre țara noastră, voiai să elimini, inclusiv, limba română de la olimpiade, în schimb, ai luat copiiilor două săptămâni de vacanță, (anul acesta vacanța se termină în 2 septembrie, pentru a crea spațiu noilor materii educația sexuală și holocaustul), iar acum, prin ideile exprimate public, vrei ca expresia „Cine-i harnic și muncește are tot ce vrea, Cine-i leneș și chiulește are tot așa!!!”, expresie în care se încadrează toate beizadelele politice, să o aduceți la stadiul de perfecțiune?

Am văzut ce ați făcut, voi, politicieni de doi bani (dacă folosesc expresia „doi lei”, se devalorizează definitiv leul), din societatea românească, după ’90 încoace.

Am văzut adevărate fabrici de diplome și de doctorate, care au eliminat competiția și, automat, performanța, excelența și dorința de a reuși prin învățare! Aceste fabrici de diplome naționale sunt ceea ce vă trebuie vouă, pentru sinecuri politice.

Ce coronițe? Ce competiție?

După voi ați elimina notarea la toate materile cu modelul „Admis/Respins”, pentru ca mediocritatea să fie pe același eșafod cu excelența. Culoarea diplomelor contează, uniformizate în același mod.

Da! Acestea au condus, prin metode numai de voi știute, la ocuparea de către deținătorii acestora (unii neștiind nici specializarea exactă), a posturilor bine remunerate, de către acești oportuniști, în dauna cèlor care, chiar, au învățat și au sperat că își vor găsi un rost corespunzător eforturilor din anii în care au fost la școală.

Acum vrei să le iei și bucuria de a se simți mândri de meritul lor și speranța că viața îi va răsplăti după sacrificiul făcut?

Halal, domnule ministru!

Dar dacă ne uităm numai la două exemplare, colegi cu tine, Turcan și Grindă, și un premier „ăă…îî.”, apăi ne dăm seama de ce această obsesie furibundă, a voastră, în a elimina competiția prin dispariția acestui moment al înmânării laurilor.

Mă întreb este creație a ta, personală, sau a vreunuia care a avut traume în asemenea momente, frustrat că nu l-a atins?

Asta se întâmplă domnilor politicieni sinecuriști, care ați eliminat competiția socială, prin apariția acestor fabrici de diplome și posibilitatea de a te „doctora”, doar, compilând idei reformulate.

A scăzut dorința socială de a performa!

A crescut nivelul frustrării celor care au pierdut posibilitatea de a performa într-un domeniu, a celui care a învățat, datorită faptului că toate posturile publice le-ați ocupat cu cei care evită competiția și sunt produsul acestor fabrici de diplomați.

Și ne întrebăm de ce au plecat cei care au școala solidă în spate sau cei care au vrut, doar, să muncească într-un domeniu în care excelau?

Pentru a performa, domnilor miniștri!

PS: Mi-aduc aminte de dictonul unei asemenea fabrici de diplome de la Herculane, „Te duci turist, te-ntorci jurist!”

Dar și exemplul genial al profesorului cu clasa care afirma ce bine e în socialism (progresismul dezvoltat, de azi).  Atunci el a zis că, dacă aceasta e convingerea lor, la test se va face media notelor, că, doar, e egalitate în socialism…

Cei care luaseră 10, s-au trezit cu 8, iar cei cu 6, tot cu 8.

Data viitoare cei care luaseră 10 au spus că nu mai învață „pe brânci”, pt că „un 7”, tot scot ei, iar cei cu 6 au învățat și mai puțin.

S-a făcut iar media: 7-8 cu 4-5, a rezultat un faimos 6.

Și așa a continuat, până când toată clasa a picat!!!

Acesta este rezultatul egalitarismului social, domnule ministru!

Așa se întâmplă într-un stat eșuat!

Orice asemănare a statului nostru cu o exprimare a unui demnitar de la cel mai înalt nivel, este pură întâmplare!

Tagged: