STALIN s-a reîncarnat în PUTIN. Nebunia lui Putin a ajuns la cote alarmante. Putin: Ucraina nu are drept să se apere ??!! Putin disperat arestează copiii din ȘCOALA PRIMARĂ pentru că flutură pancarte împotriva războiului?

Spread the love

Loading

Un politician rus de opoziție, de la Moscova, împărtășește imagini sfâșietoare cu elevi acuzați de extremism pentru că s-au opus invaziei Ucrainei. Protestatarii împotriva războiului din Rusia riscă acuzații de închisoare și trădare pentru că și-au exprimat opoziția față de războiul ilegal al lui Putin.

Dar asta nu a împiedicat mii de oameni să iasă în stradă în timp ce forțele ruse se apropie de capitala Ucrainei. Potrivit imaginilor distribuite chiar și copiii de la proteste au fost reținuți de poliția din Moscova.

 

În ciuda faptului că Kremlinul nu tolerează disidența, protestatarii au sfidat Moscova și au ieșit în stradă împotriva războiului ilegal al președintelui Vladimir Putin din Ucraina, riscând închisoarea și chiar acuzații de trădare.

Aproape 7.000 de persoane au fost reținute până acum de poliția rusă în 50 de orașe, potrivit OVD-Info – o organizație care urmărește protestele din țară.

Potrivit fotografiilor distribuite de politicianul de opoziție Ilya Yashin, copiii se numără printre cei care au fost arestați cu violență de polițiști.

Ilya Yashin,  un fost politician căruia i s-a interzis să candideze pentru o funcție în 2021, pentru că l-a calificat drept „extremist” pentru, credem, sprijinul său pentru liderul opoziției ruse Alexi Navalny, a scris pe Facebook: „mașina de propagandă a Kremlinului va da vina pe părinții copiilor, spunându-le oamenilor să nu-și implice copiii în politică”.

Kremlinul a încercat să minimizeze protestele, insistând că o parte mult mai mare a rușilor sprijină atacul asupra Ucrainei. Însă rușii mai tineri cunoscători de tehnologie, cu acces la mass-media independentă, și-au exprimat opoziția față de invazia Kremlinului, riscând închisoarea și chiar acuzații de trădare.

Marți, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a cerut organului suprem al ONU pentru drepturile omului să tragă Rusia la răspundere pentru invadarea Ucrainei.

De asemenea, diplomatul american de vârf a evidențiat Rusia în declarațiile înregistrate adresate Consiliului pentru Drepturile Omului pentru represiune în țară, citând rapoarte conform cărora mii de protestatari din Rusia care s-au opus invaziei au fost reținuți.

Blinken a cerut consiliului să trimită un mesaj că președintele rus Vladimir Putin ar trebui să oprească necondiționat „atacul neprovocat” și să-și retragă forțele din Ucraina.

„Trebuie să condamnăm ferm și fără echivoc încercarea Rusiei de a răsturna un guvern ales democratic și abuzurile grave ale drepturilor omului și încălcările dreptului internațional umanitar și trebuie să luăm măsuri pentru a-i tragem la răspundere pe făptuitori”, a spus el.

Sursa: dailymail.co.uk

 

Tagged: