Statui care plâng şi sângerează

Spread the love

Loading

statuie_plansÎn 988, figura lui Isus de pe crucifix a început să plângă în mod misterios în abaţia Pucelles din Orléans, Franţa. Nimeni nu a fost surprins când, puţin după aceea, un incendiu catastrofal a distrus oraşul. Crucifixul care plângea a fost văzut ca un semn care prevestea dezastrul. Imaginile care sângerează şi plâng se numără printre cele mai frecvente miracole consemnate. Un caz recent a avut loc în Siracuza, în Sicilia, acolo unde o statuetă a Fecioarei Maria a fost dăruită unor proaspăt căsătoriţi, în primăvara anului 1953. Pe 29 august, însărcinată şi foarte bolnavă, soţia se ruga în faţa statuii, când a văzut lacrimi curgând pe faţa acesteia. Femeia şi-a revenit miraculos. Statuia a plâns patru zile; poliţişti, medici şi preoţi au fost martori. Miracolul a fost recunoscut de către Biserică în decembrie; astăzi, Maica Domnului Înlăcrimată se află în-tr-o capelă specială. Astfel de fenomene nu sunt rezervate ţărilor tradiţional catolice. În Japonia, la Akita, o statuie a Fecioarei a început să sângereze în iunie 1973.

De asemenea statuia transpira, emanând un parfum de crini şi trandafiri şi, mai târziu, a fost văzută plângând. Aceasta s-a întâmplat de 101 ori,
până când, în 1981, s-a oprit. Patru ani mai târziu, o statuie a fost văzută plângând în Naju, în Coreea. Proprietarii ambelor statui erau femei bolnave, iar fenomenele au fost considerate manifestări ale com-pasiunii Fecioarei Maria. Milioane de hinduşi s-au îmbulzit la temple în septembrie 1995 pentru a fi martorii unui fenomen al cărui subiect erau statui ale lui Ganeş, zeul cu cap de elefant; statuile beau lapte. Concomitent, au existat mai multe măr-turii despre statui ,,care beau”, în întreaga lume. Cercetătorii explică aceste fenomene prin ,,capilaritate”, dar milioanele de oameni care au fost martori ai acestor fenomene sunt convinşi că a fost un semn din partea zeilor. În noiembrie 1998, la aniversarea preluării de către bolşevici, dintr-o icoană a lui Nicolae al II-lea în Biserica Înălţării din Moscova a început să picure mir; parfumul e deosebit de puternic atunci când se ţin slujbe în memoria ţarului. În unele cazuri, credincioşii sunt pur şi simplu păcăliţi de anumite procese naturale, cum ar fi efectul de condensare. Totuşi, în fiecare an, apare o nouă serie de evenimente miraculoase care îi intrigă pe sceptici şi îi inspiră pe credincioşi.