Statul Islamic lovește din nou – Teroare pe aeroportul internațional Ataturk din Instambul – 41 de morți și 239 de răniți

Spread the love

Loading

35C6E61B00000578 3664710 image a 30 1467193923231

Un atac terorist, revendicat de Statul Islamic, la aeroportul internațional Ataturk, din Instambul – Turcia, a făcut 41 de victime și 239 de răniți. 

Marți seara, în jurul orei 22, ora României, trei atacatori sinucigași au deschis focul împotriva pasagerilor aflați în terminalul ”Sosiri” al aeroportului din Istanbul.

 

Unul dintre teroriști a fost împușcat mortal de un polițist înainte să apuce să se detoneze. 

Autorităţile se aşteptă ca numărul morţilor să crească în continuare având în vedere starea deosebit de gravă a multora dintre răniţi.

Conform oficialilor, până acum au fost identifcate victime de următoarele naționalități: 5 saudiți, 2 irakieni, 1 chinez, 1 iordanian, 1 tunisian, 1 uzbek, 1 iranian, 1 ucrainian, scrie BBC News.

Guvernatorul Istanbului a anunțat că din cei 239 de răniți, 100 au fost deja externați din spitale. Iar dintre morți, 13 sunt străini, printre aceștia fiind 3 persoane care au cetățenie dublă.

Premierul turc a precizat că atacatorii au sosit la bordul unui taxi la aeroport și a dezmințit zvonul că unul dintre teroriști ar fi scăpat, adăugând însă că sunt investigate toate posibilitățile.

Televiziunile din Turcia au prezentat mai multe imagini șocante din timpul atacului terorist. Din acele imagini se vede cum un bărbat deschide focul în mulțime, apoi este urmărit de poliție. După ce se aruncă la pământ, bărbatul se detonează. Mai multe  surse citate de presa internațională declară că atentatele ar fi fost provocate de Statul Islamic. 

Una dintre bombe a explodat chiar în fața terminalului, pe asfalt, în timp ce cea de-a doua a avut loc la poarta de securitate a aeroportului.

Potrivit autorităților niciuna dintre bombe nu a explodat în interiorul clădirilor aeroportului, securitatea fiind foarte strictă la intrare. 

Conform CNN, ar fi fost vorba despre trei atacuri coorodonate, trei teroriști sinucigași care s-au aruncat în aer în același timp.

Sursa: breakingnews.com, dailymail.co.uk, evz.ro, agerpres.ro, mediafax.ro

istampul aeroport