Street Delivery Timişoara 2013 – strigare de proiecte

Spread the love

Loading

street_del13_TM_webStreet Delivery este un eveniment-manifest care se întâmplă în fiecare an în Bucureşti, Timişoara şi, din 2013, în Iaşi (curând şi în oraşul tău!) şi are ca scop recuperarea spaţiului public.
Fundaţia Cărtureşti a deschis sesiunea de aplicaţii pentru ediţia a VII-a a evenimentului de arhitectură şi arte Street Delivery, care va avea loc între 14 şi 16 iunie în trei oraşe simultan. Aplicanţii se pot înscrie pe siteul www.streetdelivery.ro până pe 26 mai. Proiectele lor (fie ei persoane fizice, organizaţii sau instituţii) vor fi jurizate de echipa Street Delivery, urmând ca rezultatele selecţiei să fie anunţate pe 30 mai.

Tema din acest an a evenimentului este „Culori”. Am amestecat culorile, le-am luat una câte una, apoi le-am asociat cu diverse stări şi genuri de întâmplări artistice şi ne-am oprit la: portocaliu, verde şi albastru. Portocaliu:  entuziasm, căldură, energie, fericire, dorinţă/Verde:  viaţă, natură, vigoare, renaştere,  creativitate/Albastru:   armonie, pace, calm, sinceritate, relaxare.  Toate aceste semnificaţii le vom pune în secţiunile care sunt parte din festival :
1) Arhitectură, urbanism, design urban, peisagistică
2) Societate civilă, ecologie, mediu
3) Muzică
4) Arte vizuale
5) Film
6) Teatru, dans, performance
7) Activităţi pentru copii
Ca în fiecare an, laturii creative a evenimentului, îi ataşăm una civică. Anul 2013 este anul pistelor pentru biciclete, militând pentru dezvoltarea unor politici şi a unei infrastructuri care să încurajeze mobilitatea ciclistă urbană şi pentru mai multe rastele amplasate în zone cheie ale Timişoarei.
Logo-ul Street Delivery 2013 este desenat de Alexandru Ciubotariu (Pisica Pătrată), ilustrator, street artist şi istoric al benzii desenate româneşti. Street Delivery este singurul eveniment românesc (şi unul din puţinele din lume) care îşi schimbă logo-ul şi identitatea vizuală în fiecare an pentru a nu-şi pierde imaginaşia şi pentru a da ocazia designerilor români să contribuie cu viziunea lor la eliberarea străzilor. Celelalte logo-uri Street Delivery au fost realizate de: IRLO, Daniel Voinea, Wonderboy, Matei Apostolescu (013a), Bob Toma, Ştefan Lucuş. Prima ediţie Street Delivery nu a avut logo, doar un sticker de Oana Felipov.