SUA: Cele mai scăzute temperaturi din ultimii 76 de ani

Spread the love

Loading

Temperaturile scăzute cu care se confruntă Statele Unite şi Canada au transformat celebra cascadă Niagara într-un adevărat spectacol de gheaţă şi apă


niagara si frigul 1

Săptămâna trecută SUA și Canada s-au confruntat cu un val de frig cum nu s-a mai întâlnit din 1936. Cetățenii din America s-au speriat când au văzut că apele cascadei Niagara au închețat.

Frigul de peste minus 20 de grade a afectat aproximativ 240 de milioane de persoane din SUA și Canada de sud.

De-a lungul istoriei se menționează anul 1848 și 1936, când apele cascade Niagara au închețat și curajoșii au traversat râul la câțiva pași de locul unde apele se prăvăleau din înălțimi.

 

Și în iarna anului 1911 – 1912 cascada Niagara a închețat, dar pentru scurtă durată.

În muzeul din apropiere de Cascada Niagara există o fotografie veche, datată cu aproximație între 1890 – 1902, care arată cum căderea de apă de la Cascada Niagara a închețat.

Frigul polar i-a îngrozit săptămâna aceasta pe americani, însă le-a oferit şi peisaje spectaculoase. Pe lacul Michigan din SUA, frigul groaznic a creat nişte sfere imense de gheaţă. Sferele de gheaţă apar atunci când temperatura apei scade puţin sub zero grade.
Potrivit îngrijitorului parcului, Annie Lipscomb, sferele se formează când se sparge gheaţa de la suprafaţa lacului. Mişcarea valurilor rotunjeşte apoi marginea gheţurilor, transformându-le în sfere.
Este posibil ca gheaţa să se formează precum un bulgăre de zăpadă şi apoi să crească„, spune şi meteorologul de la AccuWeather.com, Jim Andrews.

{gallery}frigsua{/gallery}

Sursa: AccuWeather.com, environmentalgraffiti.com, DailyMail,romaniatv.ne