„Suntem deschiși unui parteneriat care să ducă la creșterea economiei și bunăstarea românilor”

Spread the love

Loading

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social,

Gabriel Petrea s-a întâlnitcu reprezentanții

Uniunii Generale a Industriașilor din România – UGIR

image001 Astăzi, 10 februarie 2017, Ministrul Gabriel Petrea a primit delegația Uniunii Generale a Industriașilor din România (UGIR).

Temele abordate în cadrul discuțiilor au atins subiecte ce țin de îmbunătățirea legislației existente din domeniul dialogului social și a pieței muncii, măsuri care au ca scop încurajarea mediului de afaceri din România și nu în ultimul rând despre importanța rolului Consiliului Economic și Social (CES) în elaborarea de politici publice.

 

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social a subliniat faptul că dialogul, pe marile subiecte care privesc întreaga societate, este o prioritate pentru Guvernul României, acesta aflându-se în Programul de guvernare 2016 – 2020.

„Am încredere că expertiza pe care patronatele ne-o pot oferi va folosi în mod concret la îmbunătățirea politicilor promovate de Guvern. Suntem deschiși unui parteneriat care să ducă la creșterea economiei și bunăstarea românilor.  Luarea deciziilor prin informare, consultare și negociere, pe calea dialogului, în vederea stabilirii unor acorduri în probleme de interes comun, în mod voluntar, creează valoare pentru fiecare dintre noi în mod individual dar și pentru buna funcționare a întregului sistem. Acordarea unei atenții sporite dialogului social precum și identificarea unor soluții viabile de îmbunătățire a acestui sistem trebuie să reprezinte o prioritate pentru fiecare dintre noi” a precizat în cadrul întrevederii Ministrul Gabriel Petrea.

În cadrul întrevederii conducerea Uniunii Generale a Industriașilor din România (UGIR) a prezentat o serie de propuneri care să ducă la o mai bună comunicare între toți actorii. Totodată Dragoş Mihalache, Vicepreşedinte UGIR și al CES a asigurat conducerea Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social de tot sprijinul în a aduce expertiza consiliului în punerea în practică a programului de Guvernare.

„Sunt convins că datorită experienței pe care UGIR  o are în dezvoltarea dialogului social tripartit în România și a expertizei în analiza fenomenului economic Uniunea Generală a Industriașilor din România va reprezenta un partener solid pentru punerea în practică a programului de guvernare.” Dragoş Mihalache, Vicepreședinte UGIR.

La discuțile cu Ministrul Gabriel Petrea, din partea UGIR au fost prezenți: Viorica Cojocaru, consilier economic și membru CES, Dragoş Mihalache, Vicepreşedinte al Consiliului Economic şi Social, Radu Godeanu Vicepreşedinte UGIR și Ştefan Rădeanu, Secretar General UGIR și membru CES.

Maria Smarandache

Consilier de comunicare Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social