„Susținem necesitatea modificării cadrului legislativ al Dialogului Social, care să conducă la instituționalizarea unui mediu eficient de comunicare”

Spread the love

Loading

Ministrul Gabriel Petrea a discutat cu reprezentanții

Confederației Naționale a Patronatului Român – CNPR

patronate si minsitru

Astăzi, 10 februarie 2017, Ministrul Gabriel Petrea a avut o întrevedere cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului Român (CNPR).

 

În cadrul discuțiilor reprezentanții CNPR au susținut continuarea măsurilor de debirocratizare și relaxare fiscală luate de executiv și s-au arătat înteresați să continue dialogul cu reprezentanții Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social  (MCPDS) în vederea îmbunătățirii legislației existente din domeniul dialogului social și elaborării politicilor publice care să ducă la simplificarea și relaxarea fiscală și să încurajeze mediului de afaceri din România.

„Ne bazăm pe inițierea unor întâlniri cu reprezentanții patronatelor și sindicatelor în urma cărora să putem îmbunătăți și chiar adopta o strategie comună, precum și un plan de acțiuni concrete în vederea debirocratizării și relaxării fiscale. Un mediu de afaceri sănătos este benefic întregii societăți aducând bunăstare și creând o societate puternică, viabilă, capabilă să fie relevantă în Uniunea Europeană.” – Ministrul Gabriel Petrea.

Totodată Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social a subliniat faptul că dialogul, pe marile subiecte care privesc întreaga societate, este o prioritate pentru Guvernul României, acesta aflându-se în Programul de guvernare 2016 – 2020.

În cadrul întrevederii conducerea Confederației Naționale a Patronatului Român a prezentat o serie de propuneri care să ducă la o mai bună comunicare între toți actorii. „Susținem necesitatea modificării cadrului legislativ al Dialogului Social, care să conducă la instituționalizarea unui mediu eficient de comunicare. Preluarea soluțiilor propuse de partenerii sociali în politicile publice este obligatorie în vederea creării unui mediu de afaceri viabil care să conducă la un nivel crescut de bunăstare socială.”- Costel Olteanu președinte interimar CNPR.

La discuțiile cu Ministrul Gabriel Petrea, din partea CNPR au participat domnul Costel Olteanu președinte interimar CNPR, doamna Mary Pană și domnul Viorel Marin vicepreședinți ai Federației Pro Agro, membră a CNPR.

 

Maria Smarandache

Consilier de comunicare Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social