Tabără și Simpozion Internațional de Artă Vizuală la Bazoșu Nou – Barbizonul Banatului

Spread the love

Loading

Ediție Princepss

 

BAZOSU NOU HOTEL STEJARU

În perioada 22 – 27 octombrie 2015 la Hotelul Stejarul din Bazoșul Nou va avea loc Tabăra și Simpozionul Internațional de Artă Vizuală.

Vor participa renumiți artiști de artă vizuală din Spania: Ion Oniciuc – președinte UAP Spania, Antonio Calderon de Jesus – director Centi Art, Cesar Delgado Calafate, Irene Garcia Agnes, Amanda Ortega Suarez și Hector Delgado Millan.
România va fi reprezentată de pictorii: Pintea Vasile, Petru Galiș, Mihai Teodor Olteanu și sculptorul Marius Bacriu.

Organizatori: Gabriel Kelemen, Cadar Liliana și Mohai Teodor Olteanu.

Hotel Stejarul din Bazoșu Nou
Hotel Stejarul, datorită designului modern și tradițional deopotrivă, emană o atmosferă ce amintește cu discreție, de o lume în care plăcerea de a trăi era mai mult o vocație decât o atitudine de weekend.
Hotel Restaurant Stejarul vă oferă pentru cazare 20 de camere duble dispuse pe 2 etaje, din care 14 camere cu pat matrimonial ( King Size) și 6 camere cu două paturi (Twin). Camerele dipuse pe primul etaj au terasă individuală, iar 10 din cele 20 de camere beneficiază de vedere spre Parcul Dendrologic.
Hotelul Restaurant Stejarul din Bazoşu Nou se bucură de împrejurimi liniştite, la marginea a 2 parcuri mari. La proprietate sunt disponibile o cadă cu hidromasaj, saună şi baie de aburi.
Restaurantul à-la-carte al hotelului serveşte preparate din bucătăria locală şi regională şi foloseşte vânat ori de câte ori este posibil. Mâncărurile şi băuturile sunt servite în spaţioasa zonă de luat masa sau pe terasă. La cerere, sunt disponibile meniuri dietetice speciale.
Camerele Hotelului Restaurant Stejarul au aer condiţionat, baie privată şi televizor cu ecran plat şi canale prin satelit. Mai multe camere au balcon şi vedere la parcurile înconjurătoare. Hotelul oferă acces gratuit la internet Wi-Fi şi o parcare privată gratuită.
Spaţioasa zonă de salon a hotelului are mai multe fotolii din piele şi un televizor cu ecran plat montat pe perete. Grădina are o terasă, mese, scaune şi grătar cu proţap. Oaspeţii pot închiria biciclete de la hotel.
Autobuzul local opreşte la doar 50 de metri distanţă şi oferă legături bune spre oraşul Timişoara, aflat la 20 de minute de mers cu maşina. Aeroportul Internaţional Traian Vuia se află la 15 minute de mers cu maşina.

Bazoșu Nou
Localitatea aparține de comuna Bucovăț. Se situează în centrul judeţului Timiş, la circa 18 km est de municipiul Timişoara. Se învecinează la nord cu Izvin, la est cu Bazoş, la sud cu Dragşina, la sud-vest cu Albina şi la vest cu Bucovăţ.
Satul a fost înfiinţat în anul 1926, prin colonizarea cu 46 de familii de ardeleni din zona Sibiului (satul Tălmăcel,comuna Tălmaciu). Pentru înfiinţarea localităţii a fost ales un loc de şes, între păduri, pe moşia fostului proprietar Ludovic Ambrozy. Numele a fost luat de la localitatea vecină, Bazoş, aflată la numai 6 km distanţă. De la înfiinţare şi până astăzi a fost locuită doar de români.