TATAMI, A DOUA CASĂ

Spread the love

Loading

Clubul WAKO – KAN Lugoj

Autor: Sensei Daniel ROGOBETE  Sensei Daniel Rogobete – Hombu Dojo Japonia

”Să nu încetezi a învăța din vocea pură a unui torent de munte care curge mereu, spumegând printre pietre.”   Morihei Ueshiba (Arta Păcii)

Un mod de viață într-o lume trăită sănătos fizic și psihic: AIKIDO AIKIKAI.

Este o lume a noastră, o lume în care ne armonizăm cu tot ce ne înconjoară, simțim bucuria de viață și atingem cu adevărat fericirea. AIKIDO este o carte în care spiritul omului strălucește în bătaia soarelui, o carte în care toate capitolele evidențiază starea de bine, sănătatea și speranța unei lumi mai bune, este vorba de evoluția lumii în bine.

A fost o onoare pentru mine să fiu promovat la gradul de 5 DAN AIKIDO AIKIKAI, cu prilejul ceremoniei Kagami-Biraki, organizată la Hombu Dojo în Tokyo, 13 ianuarie 2019, Japonia, împreună cu sensei Nicolae Mitu din București, la propunerea conducerii Fundației Române de AIKIDO AIKIKAI, președintele fiind Dorin Marchiș 6 DAN. AIKIDO este o artă marțială făcută celebră de actorul Steven Seagal în care armonia a prins rădăcini în multe suflete, în al meu de 28 de ani, iar de 24 de ani am înființat la Lugoj CLUBUL DE AIKIDO AIKIKAI WAGO-KAN.

Sensei Dorin Marchiș, 5 dan și Sensei Daniel Rogobete 5 dan

Lugojul este un oraș plin de oameni talentați, aici am găsit voință, dorință, speranță, pot spune că toți copiii care vin la antrenamente au în ei multă dragoste de viață cât și note bune la învățătură, plus că ei învață cum să se poarte, să respecte și să fie respectați, de aceea AIKIDO este Calea Armoniei, Calea Armonizării Energiei, AI – înseamnă a uni, a unifica, a combina și, prin extensie , armonie; KI – reprezintă energie sau spirit și DO – înseamnă calea armonizării energiilor (vitale) sau calea unificării spiritului.

Îi inițiez cu multă răbdare și dăruire pe toți care vor să devină practicanți, fie mici, fie mari, pentru a intra în tainele artelor marțiale, taine care au fost aprofundate mai ales la seminariile naționale unde am participat în toți acești ani și mai ales când am fost în Japonia, împreună cu o delegație de români am participat la câteva antrenamente la Hombu Dojo, septembrie 2018.

Seminariile naționale de AIKIDO AIKIKAI organizate la Lugoj, sunt stagii de pregătire la care participă practicanți de Aikido din toată țara unde se pune accent pe diferite tehnici de autoapărare extrem de eficiente împotriva atacurilor mai multor agresori. Această disciplină sportivă se poate practica la orice vârstă, copii, femei, bărbați, pentru că nu depinde foarte mult de aptitudinile fizice ale practicantului ci de înțelegerea, mintea și spiritul său.

TATAMI este a doua casă a mea, este și a doua familie, pandemia a adus multă tristețe în rândul practicanților de arte marțiale și nu numai, am făcut online antrenamente, însă nimic nu se compară cu atingerea corp la corp, cu discuțiile, cu învățămintele atât de importante sufletului nostru, spiritului de ”aikidoka”. Astăzi ne regăsim încet, încet, ca oameni, ca prieteni, ca practicanți de AIKIDO, ne continuăm viața trăită sănătos pentru că trebuie să fim puternici, să fim în armonie cu universul.

”Inima ta este plină de semințe fertile, așteptând să încolțească. Așa cum floarea de lotus răsare din mlaștină pentru a înflori  în toată splendoarea ei, interacțiunea cu respirația cosmică face ca florile spiritului să înflorească și să dea fructe în această lume.”  Morihei Ueshiba (Arta Păcii)

Sensei Daniel ROGOBETE  Lugoj 24.01.2022

 

Tagged: