TEMĂ PENTRU PARLAMENTARI

Spread the love

Loading

Autor: dr. Paul Ichim

Deoarece „vestiților” noștri parlamentari le trebuie date teme de casă, că să se facă utili, iacă una de aici.
Toată media a vuit cu acea rație de hrană penibilă din spitale, iar cei de la guvernare s-au sensibilizat și au dublat-o. Să fiu cinstit, nu știu dacă-i la nivelul ăleia din penitenciare.
Absolut nimeni n-a luat în calcul însă esențialul, funcționarii sistemului spitalicesc. Cât a fost perioada asta cu acel Covid, finanțarea a fost păstrată, chit că spitalele n-au lucrat la capacitate, fiind blocate pur și simplu epidemiologic. Odată ridicată chestia asta cu alertă sau cum s-a numit, au început să iasă din case bolnavii cu restul patologiilor, mai ales cei cu afecțiuni cronice decompensate și cei cu patologie oncologică. Acum se plătește pe caz rezolvat. Ce te faci că medicamentele și materialele sanitare, pe lângă utilități, au suferit creșteri de preț halucinante. În această situație la o finanțare pe caz rezolvat rămasă neschimbată, normal că aprovizionarea cu medicamente și materiale sanitare va fi prima care suferă, de fapt, chiar suferă, au început lipsurile, stocurile tampon s-au epuizat.
În concluzie, în cel mult o săptămâna nu vom avea cu ce să mai lucrăm. Fraților, vorbiți cu economiștii din sistem și ajustați cum puteți bugetul sănătății să țină pasul cu inflația, altfel, pe degeaba o să ne înjurați pe noi, vom veni doar să facem act de prezența prin spitale sau va vom trata doar pe cheltuiala voastră. Versiunile specificate sunt de neacceptat pentru noi, dar și pentru voi.
A-propos, să nu uit, la cazuri de complexitate mai mare și cheltuielile cu medicamentele și materialele sanitare sunt mai mari, crescând și durata de spitalizare care la rândul ei, implică cheltuieli „hoteliere”.

Tagged: