Teroriștii din Boston erau doi ruși din Cecenia

Spread the love

Loading

article-2312387-1964607B000005DC-328_964x678Vineri, 19 aprilie 2013, polițiștii din Boston i-au descoperit pe cei doi teroriștii, care au detonat bombele artizanale la Maratonul anual, organizat în acest oraș. Frații Tamerlan, Țarnav și Djohar, au încercat să fugă, după ce au jefuit un magazin și au furat un autoturism SUV. Ei au aruncat explozivi și au tras cu arme automate către forțele de ordine care îi urmăreau. S-a mai descoperit că cei doi aveau legături cu terorismul internațional și au fost înfiltrați în SUA în urmă cu un an.

 

A urmat o urmărire ca-n filme, cei doi suspecți au tras în mașinile de poliție care îi urmăreau pe străzile orașului. În schimbul de focuri Tamerlan, unul dintre frații teroriști, a fost împușcat mortal. Corpul lui a fost abandonat de Djohar. În cele din urmă teroristul a fost descoperit că se ascundea într-o ambarcațiune, din spatele unei locuințe din Boston.
Spre sfârşitul zilei, când poliţiştii nu se mai aşteptau să găsească cel de-al doilea suspect, o ambarcaţiune din spatele unei locuinţe le-a atras atenţia forţelor de ordine. Djohar, despre care cunoscuţi din Rusia au declarat că devenise un musulman convins, se afla înăuntru. Acesta a fost descoperit cu răni grave pe tot corpul și a fost internat de urgență.

Teroristul a fost internat în același spital unde sunt tratate victimele bombelor de la Maraton. Un agent FBI a declarat: „Sper că supraviețuiește pentru că avem un milion de întrebări”.

Potrivit unei surse de informații din Rusia, Tamerlan, un cecen etnic, era în „contact direct” cu militanții islamiști din regiunea Daghestan, Cecenia, unde a locuit timp de doi ani cu familia sa, înainte de de a se muta în SUA.
Tamerlan și Djohar au fost „inspirați” de un lider rebel, cunoscut sub numele de Bin Laden a Rusiei. Doku Umarov, la fel ca frații Tsarnaev, este un cecen etnic din regiunea sfâșiată de război din Caucaz, care se află între Europa și Asia Centrală. El a fost acuzat de plănuirea unora dintre cele mai grave atrocități teroriste din Rusia, inclusiv atentate sinucigașe efectuate de către două femei pe sistemul de metrou din Moscova în 2010, care a ucis cel puțin 40 de persoane.
Umarov inițial a luptat pentru independența Ceceniei, dar el a adoptat un program jihadist pe scară mai mare.
Un expert în problemele Ceceniei, dr. Carlo Gallo, a explicat: „Umarov a făcut mai multe declarații, în care el a spus că inamicul islamului nu este doar Rusia, ci și America”.
Curios este și faptul că președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a oferit să „acorde asistență” pentru a ancheta din Boston, înainte de a se fi cunoscut faptul că există o legătură cecenă cu exploziile de la maraton.
Putin a declarat: „Dacă vom lucra împreună în mod corespunzător și profund, avem mult mai multe șanse de a învinge pe cei care doresc să mutileze și să ucidă persoane nevinovate.”

Cert este un singur lucru, măsurile antiteroriste se vor înăspri, drepturile omului vor fi încălcate sub presiunea ororilor comise de teroriști. Cu siguranță că statele lumii vor da mâna împotriva teroriștilor și în anii care urmează vom putea vedea o vânătoare de teroriști la nivel mondial. Nu e exclus nici faptul că anumite state, care protejează teroriștii să aibă parte de război, cum de altfel s-a mai întâmplat în ultmii 20 de ani.

Sursa: Daily Mail.