Testare RT-PCR pentru diagnosticarea Covid-19, cu eliberarea rezultatelor în doar 60 de minute

Spread the love

Loading

Dom Vista Medical introduce testarea Real Time PCR pentru diagnosticarea Covid-19, în Centrul din București, care reduce timpul de eliberare a rezultatelor la doar 60 de minute, datorită celei mai noi tehnologii în domeniu.
Testul RT-PCR poate fi solicitat de angajatori pentru reluarea activității profesionale sau de cei care vor să călătorească în străinătate și sunt condiționați de prezentarea acestui test în aeroport sau la vamă. Totodată, de RT-PCR mai au nevoie, înainte de internare în spital, femeile însărcinate care urmează să nască, persoanele care fac hemodializă, pacienții cu imunosupresie, bolnavii de cancer care trebuie să urmeze tratament oncologic (chimioterapie, radioterapie sau intervenții chirurgicale), contacții cazurilor confirmate sau persoanele care sunt expuse frecvent la agenți infecțioși.
În acest sens, Dom Vista Medical a achiziționat mai multe aparate de tehnologie înaltă în domeniul analizării RT-PCR, astfel: un analizor RT-PCR cu o capacitate de 96 de pacienți cu un timp de lucru de 3h si 15 minute, altul o capacitate de 24 de pacienti cu un timp de lucru de 1h si 20 minute și un analizor cu o capacitate de 1 pacient cu un timp de lucru de 45 min.
“Activitatea de testare a virusului SARS-CoV-2 a început la sfârșitul lunii noiembrie a anului 2020. De atunci și până astăzi, am efectuat un număr de 4041 de teste RT-PCR, 2875 de teste antigen, 1908 teste anticorpi IGG și IGM. Ulterior începerii campaniei de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, am început implementarea testelor de anticorpi neutralizanți (anticorpi specifici post vaccin). La momentul implementării procesului de testare, obiectivul nostru principal a fost de reducere a timpului pentru eliberarea rezultatului. Astfel, a luat naștere primul Centru Exclusiv de Testare Covid-19 din București, care reușește să elibereze rezultatele pacienților în minim 60 de minute și maxim 6 ore, datorită unor dispozitive de ultimă tehnologie pe care le-am achiziționat de curând. Programul de lucru al Centrului Exclusiv de Testare SARS-CoV-2 este non-stop, deoarece ne-am gândit să oferim semenilor noștri o componentă direct proporțională cu modul de acționare a virusului atât din punct de vedere al modului de răspândire, cât și al gravității sale”, declară dr. Dr. Ștefan Spiridon, directorul Dom Vista Medical.

Laboratorul Dom Vista Medical deține mai multe puncte de recoltare pe raza Municipiului București:
• Policlinica Apusului – Str. Apusului, Sector 6, Mun. București
• Policlinica Vitan – Calea Dudești, Sector 3 Mun. București
• Policlinica Titan – Bulevardul Nicolae Grigorescu, Sector 3 Mun. București
• Policlinica I. Ghe. Duca – Bulevardul Gheorghe Duca Sector 6 Mun. București
• Centrul de Virusologie – Șoseaua Nicolae Titulescu, Sector 1 Mun. București
• Cabinet Medicină de Familie- Bulevardul Constantin Brâncoveanu, Sector 4 Mun. București
Pentru a deservi cât mai mulți subiecți, Dom Vista Medical dispune și de logistica necesară de implementare a departamentului de recoltare la domiciliu și îngrijiri medicale la domiciliu. Departamentul de Recoltare Probe Biologice la Domiciliu a recoltat în aceasta perioadă atât probe serologice non-covid cât și probe Covid-19 (SARS- CoV-2).
“Chiar dacă a început campania de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 în mod agresiv, nu trebuie să renunțăm la purtarea măștii de protecție, deoarece este esențială pentru sănătatea noastră și a celor din jur. Teoria este simplă și se bazează pe studii medicale care au arătat că virusul poate fi activ la o persoană asimptomatică și chiar vaccinată. Vaccinul oferă protecție persoanei vaccinate, dar nu împiedică că această să fie transmițător pentru persoanele aflate în contact. Recomand, de asemenea, evitarea zonelor aglomerate pe cât posibil chiar și atunci când numărul cazurilor de infectați se află în scădere”, ne sfătuiește Dr. Ștefan Spiridon, directorul Dom Vista Medical.

Persoana de contact
Dr. Ștefan Spiridon
Director general Dom Vista Medical
E-mail: spiridon_stefan@yahoo.com

Tagged: