Tradițiile de Paște pe glob

Spread the love

Loading

Fiecare țară are în general propriile tradiții și obiceiuri de Paște

În alte țări de pe glob, aceste tradiții par pline de mister

și uneori chiar înfricoșătoare

Traditiile de Paste pe globCaracas, Venezuela. Aici se dorește o reconstituire a patimilor suferite de către Iisus. Un bărbat se lasă biciuit în timpul unei reconstituiri a procesiunii de crucificare a Mântuitorului.

 

Paombong, Filipine. Aici lucrurile nu se fac pe jumătate. Cel care dorește să fie atârnat pe cruce trebuie să îndure toată procesiunea și astfel trebuie să stea cu picioarele suspendate.

 

San Fernando, Filipine. Mulți se întreabă dacă cuiul străpunge cu adevărat pielea. În imaginea care ilustrează moartea lui Iisus, această reconstituire cam ridică semne de întrebare în ceea ce privește mâna care este bătută în cuie. În Filipine este o tradiție ca în Săptămâna Mare să se reconstituie procesul de crucificare cu cuie cu tot.

 

 

Manila, Filipine. În fiecare an, în Săptămâna Mare, mase întregi de oameni dau năvală în satele mici din Filipine pentru a vedea reconstituirea crucificării lui Iisus.

 

Zamora, Spania. Aici se strâng membrii frăției “Cristo de las Injurias” în Săptămâna Mare. Procesiunile de Paște din peninsula Iberică sunt de-a dreptul impresionante.

 

Medellin, Columbia. Aici, cel care îl interpretează pe Iisus trebuie chiar și să poarte crucea până în locul crucificării fără să primească vreun ajutor.

 

Tenerife, Spania. Pare ușor înspăimântător atunci când cei cu căciuli sub formă de țeapă privesc prin găurile măștilor, dar membrii frăției Magna da La Laguna doar așteaptă să înceapă procesiunea anuală de Paște care este o atracție turistică pe insula spaniolă.

 

Antigua, Caraibe. Credincioșii de aici apar dintr-un nor de fum de tămâie ca și cum ar fi înviat în timpul ritualului de Paște Nazareno de la Merced.

 

Izalco, El Salvador. Membrii frăției Santa Lucia poartă aici un Iisus crucificat în brațe, însă aici este artificial.

 

Londra, Anglia. În celebra piață Trafalgar Square, un actor profită de ocazie pentru a-l interpreta și el pe Iisus. Acesta scapă desigur de cuie, doar mergând călare pe un măgar.

 

San Salvador, El Salvador. Aici nu este crucificată nicio persoană, ci doar participă sute de locuitori din San Salvador la sărbătoarea anuală cu ocazia crucificării lui Iisus.

 

Valencia, Spania. Probabil că le este destul de cald celor care poartă căciulile sub formă de țeapă. Păcătorșii care se mai numesc și nazariteni sunt o parte integrantă a procesiunii de Paște din Vinerea Mare.

 

Los Angeles, SUA. Desigur că și în SUA se sărbătorește Paștele. Pe străzile tipice americane stă ghemuit un Iisus care pare epuizat în drumul său către locul crucificării. Un spectacol cu sute de spectator. Desigur că pare cam mică crucea purtată pe umeri.

Sursa: minunimisteresecreteleterrei.blogspot.ro, stern.de