Traian Băsescu este împotriva poporului român

Spread the love

Loading

caricatura-basescu.jpgSecretul lui Basescu

FMI a cerut tăieri salariale de 10%, Băsescu a impus prin presiuni tăieri de 25%

CEL MAI MARE SECRET AL LUI BĂSESCU-SECRETIZAT PE 50 DE ANI SECRETUL lui HAYSSAM

BăSESCU este inițiatorul răpirii din IRAK ȘI AR PUTEA LUA PUȘCĂRIE GREA PENTRU TERORISM

BĂSESCU A FURAT PESTE 100 MILIOANE DOLARI DIN RECOMPENSĂ !!!

 

Conform Constituției acesta este jurământul rostit de Traian Băsescu la investire:

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Și EL ce-a făcut? A rămas la Cotroceni în ciuda celor 7 milioane și jumătate de români care nu l-au mai vrut PREȘEDINTE.

 

 

Acordul cu FMI a fost păgubos pentru români. Deși a ieșit la iveală că președintele Traian Băsescu și-a depășit atribuțiile conferite de Constituție toți tac. Numai pentru acest lucru el nu merită să mai fie președinte și practic nici nu mai este președinte, după referendumul din 29 aprilie 2012.

 

15 December 2012, 16:28. Pe un sait nu tocmai prietenos cu PDL/Basescu.
„O înregistrare din şedinţa PDL de vineri, scoate la lumină un aspect necunoscut: tăierea de 25% a fost decisă exclusiv de Traian Băsescu, iar guvernul Boc a executat fără crâcnire, deşi iniţial se negociase cu FMI o tăiere de 10%.

Cristian Boureanu: “Decizia a fost luată sub presiune”!

Redăm integral ce a afirmat Cristian Boureanu legat de tăierile salariale din 2010:

„Reducerea salariilor cu 25% s-a făcut pentru că la momentul respectiv nu am avut puterea, deşi se discutase în toamnă, de când trebuia făcut bugetul, inclusiv în BPN (Biroul Politic Naţional – n.a.) să reducem salariile cu 10%, aşa cum se discutase cu FMI, iar decizia a fost luată sub presiune domnului preşedinte Traian Băsescu, atenţie, nu-l acuz, pentru că se ducea ţara de râpă. Pentru că guvernul nu o lua şi atunci am luat decizia şi am redus pe şase luni în aceiaşi anvelopă bugetară cu 25%, că n-am putut să reducem când trebuia cu 10%. Să mă corecteze cineva dacă nu s-a vorbit în BPN de toate astea. Mai mult decât atât, pentru că unii miniştri nu aveau capacitatea intelectuală şi nu aveau nervi să reducă diferenţiat, propunerea prin care, tot în BPN s-a spus şi era tot o chestie politică de voturi şi o chestie corectă. Pentru că unii miniştri nu au vrut să-şi asume răspunderea sau nu puteau să facă această analiză şi pentru că decizia s-a luat prea târziu, am tăiat cu 25% în luna mai”.

Din această înregistrare rezultă câteva lucruri foarte interesante. În primul rând, FMI a cerut o reducere de 10% încă din toamna anului 2009. De ce nu s-a aplicat atunci convenţia cu FMI, este simplu de explicat: Traian Băsescu nu a vrut să rişte un scor ruşinos în alegerile prezidenţiale. Drept urmare a ales să sacrifice PDL, căruia i-a impus reducere cu 25% în luna mai a anului 2010. Se mai reţine că ar fi existat voci (izolate bănuim, pentru că nu a transpirat nimic în 2010) în PDL care ar fi vrut tăierea diferenţiată a salariilor în funcţie de venituri, dar că presiunea lui Traian Băsescu a fost mai puternică, iar marionetele de la Palatul Victoria nu au mişcat în front.

 

Sursa: http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t900758.html

 

Concluzii

De nenumărate ori Traian Băsescu a încălcat grosolan Constituția, iar faptul că din 29 iulie 2012 nu mai este președinte, încălcările LEGILOR sunt și mai grave. Faptul că a impus tăieri salariale de 25 %, când FMI-ul cerea 10 % demonstrează o ură acestui matelot împotriva poporului care l-a ales. Textul publicat mai sus demonstrează și faptul că Traian Băsescu s-a opus în repetate rânduri ca să fie tăiate salariile nesimțite și tare mă face să cred că ar avea un interes direct. Și cine știe, după ce nu va mai fi la Cotroceni, dacă nu iese la iveală că primea daruri de la vămi și de la cei cu salarii nesimțite.

Credeți că Băsescu nu știa că în instituțiile statului nu există salarii de zeci de ori mai mari decât salariu de președinte? A spus vreodată marinarul că există salarii foarte mari la companiile de stat? Nu! De ce? Are un INTERES și cum îl știm lacom cu siguranță că INTERESUL este material.

Există multe dovezi a lăcomiei lui și unul este Vila Dante.

Și cred cu tărie că țara asta va merge mai bine fără guvernatorul Traian Băsescu.

Dar să continuăm și să analizăm acordul cu FMI și să aflăm pentru ce s-a împrumutat România.

 

“Fondurile de la FMI ar urma sa fie folosite de România pentru protejarea rezervei valutare. Potrivit declarațiilor făcute de economistul-șef al BNR, Valentin Lazea, la finalul săptămânii trecute, destinația banilor de la Comisia Europeană nu era încă stabilită. Banii ar putea fi folosiți exclusiv pentru nevoi de balanță externă, la fel ca împrumutul de la FMI, sau ar putea finanța și proiecte de investiții.”

 

Sursa: wall-street.ro

 

Vă vine să credeți că banii luați de la FMI au fost folosiți de Banca Națională ca să facă tranzacții cu valută? Urmăriți mecanismul cursului valutar și veți constata că euro crește sau scade după cât cumpără BNR în ziua respectivă. Este cea mai mare escrocherie oficială, fapt pentru care Mugur Isărescu este ales pe viață în funcția de guvernator al Băncii Naționale. Pentru BNR s-au luat banii. Și atunci de ce tăieri salariale? Pentru ca liderii PDL să mai poată fura ce-a mai rămas și pentru ca Traian Băsescu să-și mai bată odată joc de poporul român.

 

Constituția României

CAPITOLUL II

Preşedintele României

Rolul Preşedintelui

Articolul 80

(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.

(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

Alegerea Preşedintelui

Articolul 81

(1) Preşedintele României este ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.

(2) Este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegătorilor înscrişi în listele electorale.

(3) În cazul în care nici unul dintre candidaţi nu a întrunit această majoritate, se organizează al doilea tur de scrutin, între primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea numărului de voturi obţinute în primul tur. Este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi.

(4) Nici o persoană nu poate îndeplini funcţia de Preşedinte al României decât pentru cel mult două mandate. Acestea pot fi şi succesive.

Validarea mandatului şi depunerea jurământului

Articolul 82

(1) Rezultatul alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României este validat de Curtea Constituţională.

(2) Candidatul a cărui alegere a fost validată depune în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, următorul jurământ:

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Durata mandatului

Articolul 83

(1) Mandatul Preşedintelui României este de 5 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului.

(2) Preşedintele României îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de Preşedintele nou ales.

(3) Mandatul Preşedintelui României poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă.

Incompatibilităţi şi imunităţi

Articolul 84

(1) În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată.

(2) Preşedintele României se bucură de imunitate. Prevederile articolului 72 alineatul (1) se aplică în mod corespunzător.

Numirea Guvernului

Articolul 85

(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.

(2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

(3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru.

Consultarea Guvernului

Articolul 86

Preşedintele României poate consulta Guvernul cu privire la probleme urgente şi de importanţă deosebită.

Participarea la şedinţele Guvernului

Articolul 87

(1) Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii.

(2) Preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă.

Mesaje

Articolul 88

Preşedintele României adresează Parlamentului mesaje cu privire la principalele probleme politice ale naţiunii.

 

Concluzii la încălcări

Niciunde în Constituția României președintele nu are dreptul să angajeze țara într-un angajament financiar. Acest rol îi revine Guvernului și în anumite condiții Paralamentul are ultimul cuvânt. Faptul că a impus un împrumut care nu a ajutat cu NIMIC această țară, iarăși mă face să cred că Băsescu ar fi primit un comission. În privința acestui om nimic nu este imposibil.

 

Pe site-ul:

http://ioncoja.ro/textele-altora/secretul-lui-basescu/

am descoperit un text, care ar trebui cunoscut de fiecare român, dar și de procurorii DNA, însă cu cei din urmă mă cam îndoiesc, fiind numiți de cel mai mare INFRACTOR din România.

 

Secretul lui Basescu

CEL MAI MARE SECRET AL LUI BĂSESCU-SECRETIZAT PE 50 DE ANI SECRETUL lui HAYSSAM

BăSESCU este inițiatorul răpirii din IRAK ȘI AR PUTEA LUA PUȘCĂRIE GREA PENTRU TERORISM

BĂSESCU A FURAT PESTE 100 MILIOANE DOLARI DIN RECOMPENSĂ !!!

Imediat după ce a fost ales președinte, la începutul anului 2005, BĂSESCU s-a hotărât sa dea prima lovitură dublă, o lovitură de imagine, ca eliberator și salvator al unor cetățeni români răpiți în Irak dar și o lovitură financiară, preluând o parte din averea lui Hayssam și 100 milioane dolari, suma platită ca recompensă “răpitorilor” și care de fapt au primit doar 5 milioane $.

OVIDIU EDUARD OHANESIAN (n. 1 ianuarie 1968, Bucureşti), era jurnalist la cotidianul România Liberă când a fost răpit în Iraq, la 28 martie 2005, împreună cu SORIN MISCOCI (cameraman), jurnalista Marie Jeanne Ion şi ghidul Muhamad Munaf. Ei au fost eliberaţi la 22 mai 2005.

 

Se pare că există și telegrame Wikileaks, despre această afacere, trimise atât de la București dar și din Irak

Ovidiu Eduard Ohanesian: Răpirea a fost iniţiată la Bucureşti cu concursul serviciilor secrete şi al unui cerc restrâns de politicieni sub acoperire din vechea Securitate din jurul Palatului Cotroceni. Preşedintele ţării Traian Basescu a declarat imediat după eliberarea noastră că acţiunea a fost instrumentată în România.

Am să vă fac o dezvăluire din volumul 2 al cărţii mele “Răpirea din Irak – Terorism de Stat cu Luare de Ostatici – Ancheta”. Unul dintre iniţiatorii răpirii este generalul (r) Ion Ştefănuţ, fost şef al Direcţiei Antitero din cadrul SRI. Numele său figurează în raportul generalului (r) Ion Maranda, şef al Direcţiei de Protecţie Internă din SRI in anul 2005.

Omar Hayssam a fost doar o unealtă, o rotiţă în mecanismul răpirii. Conform declaraţiilor sale olografe date în 2007-2008 în faţa unui notar libanez, asupra lui Hayssam s-au făcut presiuni imense să treacă de la PSD la PD (actual PD-L) la începutul anului 2005. A fost înlocuit cu dr. Yassin Mohammad, un apropiat al lui Traian Basescu, încă de când acesta era primar al Bucureştiului. Spun înlocuit pentru că Yassin nu a preluat numai o mare parte din averea lui Hayssam, ci şi responsabilităţile acestuia în afacerile Cotrocenilor pe zona Hamas-Hezbollah.

Într-o primă fază, răpitorii au fost membrii şi prieteni ai familiei americanului Mohamad Munaf iar recompensa de 100 milioane $ al fi ajuns usor in conturile lui Băsescu. Ulterior ziariștii răpiți au fost preluaţi de o echipă condusă de un ofiţer al trupelor speciale ale lui Saddam Hussein, poreclit Abu Sahar. Aceştia i-au dus în zona Triunghiul Morții (zona Iskandaria, Yussufia, Mahmudia), la 29 Km sud de Bagdad. Acolo au putrezit 51de zile în susbolul unei ferme. Ohanezian a reuşit să facă rost de un film din beci, realizat de trupele speciale american Hostage Working Group. Abu Sahar este posibil să fi fost membru în brigăzile Moudh Ibn Jabal. Cert este că a participat la execuţia britanicului Kenneth Bigley din 07 Octombrie 2004. Răpitorii urmareau să obţină bani , un milion $/persoana.

S-a dovedit faptul că Basescu a folosit evenimentul Răpirii în scopuri personale, financiare și electorale, acoperind adevăraţii vinovaţi şi dovezile pentru 50 de ani.

Basescu a plătit o sumă foarte mare răpitorilor cca 100 milioane $,, nu se știe cât din ea a ajuns la răpitori și cât a ajuns în alte conturi secrete, oficial răpitorii cereau retragerea trupelor, neoficial se cereau bani. Eliberarea s-a produs în momentul în care Băsescu a plătit răscumpararea printr-un ofițer al serviciilor secrete române care negociase cu răpitorii și poliţia irakiană, condusă de colonelul Moaied Abdel Kazem şi serviciul secret al Ambasadei SUA în Irak Hostage Working Group, condus de Daniel O’Shea au arestat o parte din răpitori şi au ajuns la familiile şi prietenii lui Abu Sahar.
În realitate Basescu a plătit doar 5 milioane $, câte un milion pentru fiecare din cele 5 persoane aflate în ascunzătoare, adică cei 3 jurnaliști, Mohamad Munaf, și jurnalista franceză Florence Aubenas, restul de 95 milioane $ au fost depuși într-un cont bancar pe numele… PROPHET, (adica “Profesorul” in limba arabă).!!!
Să fie întâmplător că Hayssam îi spunea “Profesorul” lui Băsescu, ulterior, în convorbirile telefonice?

 

Pe jurnalista franceză Florence Aubenas au găsit-o în beci. Era răpită cu vreo 3 luni înaintea românilor. Cel mai probabil ea este ofiţer sub acoperire.
Ea a dat declaraţie semnată că a fost cu jurnalistii români în beci. Acum a dispărut de la ziarul Liberation, unde lucra. Au mutat-o. Altfel, o femeie deosebită.

 

Multe servicii secrete irakiene, americane, româneşti (SIE, SRI, DGIPI), au fost implicate în această actiune. Din păcate, unii ofiţeri din cadrul acestor servicii, politicieni, jurnalişti, afacerişti sub acoperire au făcut joc dublu.
MUNAF este cetăţean american şi cel mai probabil, agent infiltrat pe langă teroristul Omar Hayssam pentru controlul acestuia. Munaf a fost doar o unealtă ca şi Hayssam. Împreună cu fratele său Yussuf au concretizat prima răpire în teren, adică în cartierul Al Yarmook din centrul Bagdadului, zonă cunoscută ca Patru strazi, lângă Universitate. Munaf a fost obiectul unui troc între serviciile SUA și cele româneşti. A fost predat după eliberearea jurnalistilor români, la ordinul Cotroceniului, de pe pamânt românesc, de către fostul ambasador al Romaniei în Irak – ofiţerul deplin conspirat al SIE Mihai Ștefan Stuparu acum ambasador NATO al lui Băsescu. Este în mâinile forţelor americane la închisoarea din Camp Crooper din 2005. Munaf a fost judecat şi condamnat de tribunalul irakian Shark El Kanat la moarte. În 2008 S-AU PIERDUT DOCUMENTELE DE LA DOSARUL IRAKIAN AL LUI MOHAMAD MUNAF !!!!! Muşamalizare totală. Condamnarea la moarte a fost casată. Se reia ancheta. Asta ca să vedeţi ce implicare uriaşă internaţională are cazul Rapirea din Irak.

 

Au existat contradicții, după eliberare, între declarațiile celor trei jurnaliști
Doi dintre jurnalişti au încercat să ascundă adevărul, adică implicarea lor în diversiune.
Se doreau eroi naţionali. Unul singur a spus adevarul, Ohanezian, şi a facut un pas lateral imediat ce şi-a dat seama de implicarea celorlalţi.

Azi Miscoci este cameramanul lui Băsescu la Cotroceni, de Marie Jeanne Ion nu se mai știe nimic… doar Ohanezian a scris două cărți despre răpire, a făcut dezvăluiri incendiare, care confirmă ipoteza implicării lui Băsescu și se judecă cu statul român.
Hayssam este în Syria după ce Basescu l-a făcut “scăpat” din pușcărie, tot ca să-i închidă gura și să nu mai vorbească despre “profesorul”, care a condus întreaga afacere, și, deși s-a cerut de sanchi extrădarea lui în România, Hayssam și-a găsit un culcuș bun “în pușcărie” în Syria pentru vreo 4 ani .

Cine l-a ajutat pe Băsescu să-l facă scăpat pe Hayssam?

Răzvan Mihai Ungureanu. O organizaţie privată, percepută ca o organizaţie puternică, Conferinţa Preşedinţilor Principalelor Organizaţii Evreieşti din America, îi trimite o scrisoare ministrului de externe de atunci, Mihai Răzvan Ungureanu, cerînd o favoare specială pentru un avocat israelian al familiei lui Omar Hayssam. !! !!!
Teodor Baconski, la acea vreme secretar de Stat în MAE, trimite la rîndul său scrisoarea procurorului general şi biroului DIICOT, ordonîndu-le, practic, să se supună. Între timp, acestui avocat din Tel Aviv i se permite să se întîlnească de 3 ori, în secret (de două ori în puşcărie), cu Omar Hayssam, fără ştirea DIICOT – împotriva procedurilor penale din dreptul românesc .Apoi, în baza unui referat medical aranjat, și a cererii exprese a procurorului de caz, Hayssam este eliberat și imediat fuge din țară cu avionul pe ruta: București – Chișinău, Viena-Liban (Beirouth).

 

Americanii știu însă tot, ne mai miram atunci că BĂSESCU este la mâna lor?

 

În loc de încheiere

Mai aveți ceva de comentat!