Transportul gratuit din Lugoj este tot mai apreciat de către cetăţeni

Spread the love

Loading

lugoj1CONFERINŢA DE PRESĂ A PRIMARULUI MUNICIPIULUI LUGOJ
3 septembrie 2013

În deschiderea conferinţei de presă, primarul Francisc Boldea a anunţat că în data de 3 septembrie a avut loc recepţia drumului dintre Lugoj şi Jabăr, care se prezintă în condiţii bune.
În continuare edilul şef s-a referit la transportul în comun. În cea de-a doua lună de când în oraşul nostru transportul public este gratuit, cu mijloacele de transport în comun s-au deplasat un număr de 6.968 de persoane, pe cele trei trasee deschise în prezent. Din data de 16 septembrie, odată cu începerea noului an şcolar, vor fi deschise şi alte două trasee, fapt care va duce la creşterea semnificativă a numărului de beneficiari. „Considerăm că transportul gratuit este tot mai apreciat de către cetăţeni. A fost semnată convenţia de parteneriat între Primăria Municipiului Lugoj şi Meridian 22 operatorul de transport, astfel încât activitatea să se desfăşoare în condiţii bune. Avem în vedere ca în perioada următoare să dalăm sau, după caz, să betonăm suprafeţele aferente staţiilor de autobuz, activitate care va fi finalizată până în luna octombrie.” a declarat primarul Francisc Boldea.

Următorul subiect l-a constituit stadiul lucrărilor la noul pod pietonal din zona Pieţei Agroalimentare. „Lucrările la pod încep să se încadreze în grafic. La finele săptămânii trecute au fost prezenţi la faţa locului toţi specialiştii implicaţi în realizarea acestei investiţii. Vineri, 30 august s-a făcut pretensionarea grinzii de 48 de metri lungime la 200 tone forţă, stabilindu-se o săgeată pozitiva de 10 cm.  Mâine, 4 septembrie, se va turna betonul pe toată suprafaţa grinzii urmând o perioadă de 28 de zile pentru întărirea betonului. După  aceea va avea loc o nouă pretensionare a grinzii” a declarat edilul şef.

În continuare, şeful executivului a trecut în revistă stadiul celor mai importante lucrări de investiţii din municipiul Lugoj.
Problemele de la noua Piaţă Agroalimentară legate cu terenul pentru fundaţie au fost rezolvate, întrega suprafaţă a fost umplută cu stratul corespunzător de balast care a fost tasat. În continuare va urma montarea pilonilor. Lucrarea se va încadra în graficul de 16 luni pentru finalizare.
La bazinul acoperit se toarnă planşeul, iar în cadrul lucrărilor de modernizare a ştrandului au fost realizaţi pereţii de sprijin. „Intrăm în linia dreaptă de finalizare pînă în iarnă a lucrărilor de la ştrand şi am convingerea că şi lucrările la bazinul acoperit se vor încadra în termenul de execuţie, respectiv luna februarie a anului viitor”, a precizat primarul Francisc Boldea.
În ceea ce priveşte noul cinematograf ce va fi realizat în oraş, în data de 2 septembrie a avut loc o şedinţă tehnică cu proiectanţii şi constructorii. S-a stabilit ca sala 2D să aibă culoare vişinie, iar sala 3D culoarea albastru închis. Au fost alese fotoliile pentru spectatori, sistemul de protecţie fonică şi au fost stabilite traseele conductelor de apă, gaz şi canalizare. De asemenea au fost discutate problemele privind: alimentarea centralei termice, partea de sonorizare, sistemul fonic radiant şi absorbant, gresia şi faianţa care va fi folosită, realizarea sălii pentru copii şi a zidurilor despărţitoare.
A fost dat ordinul de începere a lucrărilor la noul teren sintetic de sport din cartierul Stadion I, în suprafaţă de 651mp, care va fi prevăzut cu gard împrejmuitor şi sisteme de drenare.
„Avem în vedere ca, după ce vom realiza toaletarea arborilor din Parcul Prefecturii şi reabilitarea acestuia, să înlocuim partea sintetică a terenului de sport situat în acest parc”, a declarat edilul şef.

În data de 2 septembrie a avut loc şedinţa administrativă privind organizarea în Municipiul Lugoj a Cupei Balcanice la volei. Aceasta va avea loc în perioada 20 – 22 septembrie şi va reuni la start trei echipe: CSM Lugoj, Železničar  Belgrad (Serbia) şi Beşiktaş Istanbul (Turcia). Meciurile vor începe la ora 19:00, după cum urmează: vineri, 19 septembrie, Beşiktaş – Železničar, sâmbătă, 20 septembrie, CSM Lugoj – Železničar şi duminică, 21 septembrie, CSM Lugoj – Beşiktaş. Au fost discutate probleme de organizare şi probleme tehnice.

Şeful executivului s-a referit în continuare la problema câinilor fără stăpân de pe teritoriul oraşului „Personal, consider că datorită măsurilor pe care le-am luat în primăvara anului trecut problema câinilor fără stăpân din Lugoj este rezolvată în proporţie de 90%. În acest moment în adăpost se află 222 de câini, dintre care 56  nu au fost încă crotaliaţi, fapt care ne duce la concluzia că aceştia au fost abandonaţi în stradă de către cetăţeni. Azi, 3 septrembrie, echipaje de la Salprest acţionează în cartierele Stadion I, Stadion III, Ţesători şi Cotul Mic pentru capturarea a încă 9 cîini”, a precizat primarul municipiului.

În finalul conferinţei de presă, edilul şef s-a referit la un eveniment care va avea loc la Montesson, Franţa în onoarea marelui inventator, Traian Vuia.
Cu prilejul aniversării a 110 de ani de la obţinerea de către acesta a brevetului pentru invenţia sa „Aeroplanul automobil” (17 august 1903), va fi montată în holul Primăriei Montesson pe soclul cu bustul lui Traian Vuia, o placă comemorativă realizată şi finanţată de către Primăria Municipiului Lugoj. La eveniment va participa o delegaţie din partea oraşului nostru, care îi va cuprinde pe Dan Ciucu – secretar al municipiului, Rodica Cimponeriu – consilier local şi Marcel Nicolae – preşedintele Asociaţiei „Pasărea Măiastră”.