Tripla lansare de carte la Biblioteca Județeană V.A. Urechia – Galați

Spread the love

Loading

Autor: Mioara BACIU

La Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați, în Sala „Mihai Eminescu” s-a desfășurat joi, 19 mai a.c., o nouă ediție a Salonului Literar „Axis Libri”, în cadrul căreia, îndrăgiți scriitori gălățeni și-au prezentat creațiile, sub bagheta magică a binecunoscutului critic literar gălățean, Adi Secară: „Asaltul spre mâine”, autor Gheorghe Gurău, „Serafina, din zori până în amurg”, autor Iosif Roca și „Ucide ce iubește”, autor Gabriel Gherbăluță. Invitați speciali ai evenimentului au fost scriitorii Ion Avram, Dan Plăeșu.

Scriitorii, cu stiluri diferite,  ne-au îmbogățit spiritual. Astfel, Gheorghe Gurău ne-a „asaltat” cu poeme umoristice, descrețitoare de frunți, Gabriel Gherbaluță ne-a dovedit (interesantă demostrație) cum „ucide ce iubește”, iar scriitorul Iosif (nume predestinat) Roca ne-a invitat într-o emoționantă incursiune în cămăruța sfânta a sufletului sau, dovedindu-și reale calități narative, evocând cu o sensibilitate uluitoare personalitatea și viața complicată și complexă a mamei sale, a localității natale, a limbii locului. Abia aștept să savurez cărțile primite și va invit și pe dvs. să o faceți!

O prezența încântătoare la acest eveniment a fost scriitoarea Daniela Gumann, pe care o cunoșteam doar de pe facebook, știam că locuiește în Austria, unde desfășoară o intensă activitate literară și umanitară, fiind poet, prozator, publicist, conducând Asociația Scriitorilor Români din Austria și Revista Condeierul Diasporei. În marea de scriitori prezenți la eveniment, ne-am recunoscut imediat reciproc și ne-am îmbrățișat inimile! Am primit în dar „Îngrijitoarea”, una dintre cele mai recente cărți ale Danielei, pe care, de asemenea abia aștept să o parcurg.

După ani și ani petrecuți departe de țară, soții Gumann au decis să se reîntoarcă definitiv pe meleagurile natale și să continue aici, ceea ce au făcut cu succes peste hotare. Mare câștig pentru Galați și de ce nu, pentru România!

Mulțumim, reverend!

Tagged: